Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα: ψάχνεις την αγάπη σε όλα τα λάθος μέρη

Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα: ψάχνεις την αγάπη σε όλα τα λάθος μέρη

Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα: ψάχνεις την αγάπη σε όλα τα λάθος μέρηΤο να είσαι ένας σόλο ταξιδιώτης έχει μερικές έννοιες που συνδέονται με αυτό… είτε κατά κάποιο τρόπο τρέχεις μακριά από τα προβλήματά σου, επιλέγοντας να είσαι περιπλανόμενος, είτε είσαι το γνωστό και παλιό «αυτός είναι στο κόσμο του».

Αλλά σίγουρα δεν είναι σπάνιο να βρεθεί ένας σόλο ταξιδιώτης – θηλυκό ή αρσενικό-… που έχει επιλέξει να φτιάξει μια βαλίτσα και να φύγει μετά από ένα χωρισμό. Γιατί όχι; Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα χειρότερο από το να κολλήσεις στο ίδιο μέρος όταν βλέπεις πόσο γρήγορα οι άλλοι προχωράνε και συνεχίζουν ή όταν νιώθεις ότι ο άλλος δεν έχει τη διάθεση να κάνει και πολλά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις να είσαι «στο κόσμο σου», είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις να καθαρίσεις τον εαυτό σου από παλιά συναισθήματα, αισθήματα και ενέργεια.

Γι’αυτό ταξιδεύουμε!

Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα: ψάχνεις την αγάπη σε όλα τα λάθος μέρη

Κάτι που έμαθα μετά το πρώτο «μετά- χωρισμό ταξίδι» μου ήταν πως δεν πρέπει ποτέ να ψάχνεις την αγάπη ενώ εξακολουθείς να ξεπεράσεις την προηγούμενη σχέση σου. Χρειαζόμαστε χρόνο να επουλώσουμε τις πληγές μας και το πιο σημαντικό… να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας πρώτα!

Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να σε αγαπήσει αν πρώτα δεν μάθεις να αγαπάς εσύ τον εαυτό σου…

Γιατί;  Επειδή μέχρι να αγαπήσεις τον εαυτό σου… και μιλάω ακόμα και για τις ατέλειες σου… δεν θα είσαι η πιο αληθινή εκδοχή του εαυτού σου και έτσι μπαίνοντας σε μια σχέση, προσποιούμενος ότι είσαι μια κάποια εκδοχή είναι απλά μια συνταγή σίγουρης καταστροφής…

Έτσι αντί να ψάχνεις αλλού για αγάπη, κοίτα λίγο μέσα σου. Αγνόησε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου – είτε οι φίλοι σου είναι ευτυχισμένοι σε μια σχέση και νομίζεις πως εσύ είσαι ο μόνος που είσαι ακόμα single… είτε οι άνθρωποι σε ρωτούν με τρόμο «Μα καλά γιατί είσαι ακόμα μόνος;» και έτσι το υποσυνείδητό σου σ’ενημερώνει «πως πρέπει να βρεις κάποιον». Διότι δεν είναι απλά για να βρεις κάποιον… θα πρέπει να είναι να βρεις τον εαυτό σου… πρώτα απ’όλα. Τα υπόλοιπα έρχονται ως υποπροϊόν της δικής σου ευτυχίας και όταν θα έρθει τότε σίγουρα θα αξίζει όλη αυτή την αναμονή.

Η πραγματική αγάπη είναι …

Παντού. Στα συναισθήματα που νιώθεις για κάποιο μέρος που θες να ταξιδεύεις ξανά και ξανά, σε κάποιο φαγητό που θα μπορούσες να τρως ξανά και ξανά, σε μια ταινία που έχεις δει πάνω από δυο φορές, σε μια στιγμή, σε ένα προσωπικό ανέκδοτο που μόνο εσύ το βρίσκεις αστείο και γελάς… η αγάπη είναι παντού. Κράτησε τα μάτια, το μυαλό και τη καρδιά σου ανοιχτά και θα βρεις την αγάπη… εκεί που δεν περιμένεις να τη βρεις…

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: