Βιβλία για να διαβάσεις στο αεροπλάνο

Βιβλία για να διαβάσεις στο αεροπλάνο

Τα βιβλία είναι το πάθος μου μετά τα ταξίδια φυσικά!! Στο δωμάτιο μου υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία , τόσα που άνετα θα μπορούσα να ανοίξω ένα μικρό βιβλιοπωλείο. Κάθε ένα από αυτά ένα διαφορετικό κεφάλαιο της ζωής μου… Κάθε ένα από αυτά με βοήθησε  να εκτιμήσω όλα όσα έχω , να δημιουργήσω όλα όσα θέλω και να καταλάβω όχι το κόσμο γύρω μου, αλλά το κόσμο που εγώ έχω δημιουργήσει γύρω μου.

Πάντα πίστευα πως τα βιβλία είναι ο καθρέφτης της ψυχής… μπορείς να καταλάβεις αρκετά για τη προσωπικότητα του ανθρώπου… Ορίζουν το άτομο… έτσι και τα βιβλία που παραθέτω είναι  αυτά που ορίζουν εμένα.

Αν λοιπόν έπρεπε να διαλέξω κάποια βιβλία που θα ήθελα να πάρω μαζί μου κατά την διάρκεια της πτήσης, θα ήταν τα εξής:

Βιβλία για να διαβάσεις στο αεροπλάνο

-Eat, Pray, Love

Ναι το ξέρω ότι υπάρχει και ταινία, όμως άλλη μαγεία έχει το βιβλίο… σε κάνει να μπαίνεις στα παπούτσια του πρωταγωνιστή και να περπατάς μαζί του. Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου; Γυναίκα, και πιο συγκεκριμένα η Gilbert Elizabeth. Η Gilbert ύστερα από ένα ωραίο σπίτι, έναν υπέροχο γάμο προσπαθεί με το σύζυγο της να κάνει παιδί. Φαίνεται να τα έχει όλα όμως ξαφνικά στα τριάντα της συνειδητοποιεί ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι αυτό που θέλει. Ύστερα από ένα θυελλώδες διαζύγιο και έναν εξίσου θυελλώδη ερωτικό δεσμό, νιώθει ερείπιο και συνειδητοποιεί πως είναι καιρός να κάνει το δικό της ταξίδι, αναζητώντας τρία πράγματα που της λείπουν: την απόλαυση, την πίστη και την ισορροπία…Από τη Ρώμη με την εκλεκτή κουζίνα και την αλέγκρα κουλτούρα, πηγαίνει στην Ινδία, όπου, ύστερα από τέσσερις μήνες ασκητικής ζωής με γιόγκα και διαλογισμό, καταφέρνει να βρει την εσωτερική της πίστη. Τέλος, φτάνει στο εξωτικό Μπαλί, όπου θα ανακαλύψει ένα καινούριο μονοπάτι προς τη γαλήνη. Η ευτυχία αρχίζει να της χαμογελά… Αυτό το βιβλίο σε κάνει να τολμάς… να γκρεμίζεις όσα δεν σου αρέσουν και να χτίζεις τον κόσμο από την αρχή μόνος σου… όπως πραγματικά σου αρέσει.

-Κλέψε σαν καλλιτέχνης

Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό είναι το μήνυμα του Austin Kleon, ενός νεαρού συγγραφέα και καλλιτέχνη που γνωρίζει πως η δημιουργικότητα είναι παντού, η δημιουργικότητα είναι για όλους.
Το αποτέλεσμα είναι εμπνευσμένο, εμψυχωτικό, αυθεντικό, πρακτικό και διασκεδαστικό. Και γεμάτο με νέες αλήθειες σχετικά με την δημιουργικότητα: Τίποτα δεν είναι πρωτότυπο, γι’ αυτό αγάπησε τις επιρροές σου, μάζεψε ιδέες, κάνε το ρεμίξ και ξαναφαντάσου προκειμένου να ανακαλύψεις το δικό σου μονοπάτι. Ακολούθησε τα ενδιαφέροντα σου όπου κι αν σε πηγαίνουν. Φέρσου έξυπνα, μείνε μακριά από χρέη, ρίσκαρε να είσαι βαρετός: ο δημιουργικός εαυτός σου χρειάζεται χώρο, τρέλα και τόλμη για να εκφραστεί. Συναρπαστικό βιβλίο το λατρεύω…

-How to be Parisian

Αυτό το βιβλίο με συνόδεψε όταν ταξίδευα για τη Πόλη του Φωτός… Δοξάζει τις Γαλλίδες και γιορτάζει την απαράμιλλη ζωή τους (μόδα, κουλτούρα και lifestyle) παρόλα αυτά καταφέρνει να τις προσγειώσει στη γη. Εξάλλου δεν χρειάζεται να είσαι Γαλλίδα για να φέρεσαι σαν Παριζιάνα. Υπέροχο βιβλίο, κράτησε το στη βιβλιοθήκη σου.

-Δεν είναι πόσο καλός είσαι

… είναι πόσο καλός θες να γίνεις. Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο από ένα διαφημιστικό γκουρού, τον Paul Arden, ο οποίος θα σε κάνει να πιστέψεις ότι απλά μπορείς να τα καταφέρεις… Κυριολεκτικά θα ξυπνήσει ένα άλλο κομμάτι του εαυτού σου, εκείνον που δεν φοβάται να ρισκάρει και να κάνει πράξη όλα όσα νιώθει. Θα ανακαλύψεις τις μυστικές ανθρώπινες δυνάμεις σου, που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Εάν θες να επιτύχεις στη ζωή ή στη δουλειά αυτό το βιβλίο είναι must.

-Για μια νέα ζωή

Ψάχνεις το κλειδί για την ευτυχία, την εσωτερική γαλήνη, την ανακάλυψη και κορύφωση των ονείρων σου; Στο βιβλίο «Για μια νέα ζωή!» ο Τόλε μας υποδεικνύει πως η υπέρβαση της βασισμένης στο Εγώ κατάστασης της συνειδητότητάς μας δεν είναι μόνο ουσιαστικής σημασίας για την προσωπική μας ευτυχία, αλλά και κλειδί για το τέλος των συγκρούσεων και της οδύνης σε όλο τον κόσμο. Περιγράφει το πώς η προσκόλλησή μας στο Εγώ δημιουργεί τη δυσλειτουργία που οδηγεί στο θυμό, το φθόνο και τη δυστυχία, και μας δείχνει  πώς να αφυπνιστούμε σε μια νέα κατάσταση συνειδητότητας και να ακολουθήσουμε την ατραπό μιας αληθινά καταξιωμένης ύπαρξης. Κατατοπιστικό, διαφωτιστικό και εμψυχωτικό…το βιβλίο είναι ένα βαθιά πνευματικό μανιφέστο για έναν καλύτερο τρόπο ζωής και για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

ή εδώ:

Τώρα ήρθε η σειρά σου … Ποια είναι εκείνα τα βιβλία που σε κάνουν να σκεφτείς και να ανακαλύψεις τον πιο βαθύ σου εαυτό; Μη διστάσεις να μας προτείνεις τα αγαπημένα σου βιβλία στα σχόλια από κάτω… Έχω πολύ χώρο ακόμα για να γεμίσω!!

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: