Γιατί δεν είμαι τυχερή που ταξιδεύω τον κόσμο

Γιατί δεν είμαι τυχερή που ταξιδεύω τον κόσμο

Τύχη είναι η υποτιθέμενη «δύναμη» που αποδίδεται σε έμψυχα ή άψυχα αντικείμενα και η οποία είναι σε θέση να επηρεάσει, πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου και τους φυσικούς νόμους του σύμπαντος, γεγονότα και καταστάσεις ώστε να έχουν θετική κατάληξη. (wikipedia)Γιατί δεν είμαι τυχερή που ταξιδεύω τον κόσμο

Όχι, δεν υπάρχει καμία τύχη εδώ…

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω ακούσει να μου λένε «Πω, είσαι τόσο τυχερή που ταξιδεύεις το κόσμο». Τυχερή;; Εγώ; Τυχερή όχι… Ευλογημένη ναι! Είμαι ευλογημένη… αλλά όχι τυχερή γιατί όλο αυτό δεν ήταν μια σύμπτωση, αλλά μια πολύ προσεκτική σχεδίαση που με οδήγησε να ταξιδεύω τον κόσμο.

Ήταν μια πολύ καλά σχεδιασμένη προσπάθεια να πάω ενάντια στους κανόνες και τα πρότυπα, να πάρω ένα απίστευτο ρίσκο με την πεποίθηση ότι κάποια μέρα, με κάποιο τρόπο αυτό θα με ανταμείψει… και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Και σε πληροφορώ πως δεν αισθάνομαι καθόλου ένοχη γι’αυτό, αν εσύ με ζηλεύεις με φθόνο και κακία ή απλά χρησιμοποιείς τη λέξη «τυχερή» για να περιγράψεις τη ζωή μου. Ακόμα και στενοί μου φίλοι έχουν πει πως είμαι τυχερή… Τραγικό;

Δεν έφτασα εδώ που έφτασα μέχρι τώρα από τύχη… Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, μεγάλες νύχτες, χωρισμοί, διαχείριση του χρόνου μεταξύ πλήρους απασχόλησης δουλειάς, τις σπουδές μου στη ναυτιλία και ώρες ατελείωτες ετοιμάζοντας αυτό το blog. Αλλά εδώ είμαι, κάθομαι αυτή τη στιγμή στη business class της Alitalia και γράφω αυτό το άρθρο για το πως ΔΕΝ είμαι τυχερή. Πως τολμάω ε;

Λοιπόν επέτρεψε μου να σου εξηγήσω καλύτερα…

Άρχισα να ταξιδεύω από πάρα πολύ μικρή ηλικία, όμως το Blog δημιουργήθηκε πριν από 8 περίπου μήνες… Ναι πριν από ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτό το διάστημα έχω εργαστεί πάρα πολύ σκληρά για να διαβάσεις όλα αυτά τα άρθρα του Female Traveler σήμερα. Όχι μόνο από οπτική αίσθηση, όχι μόνο για το περιεχόμενο που διαβάζεις αλλά και με την κοινωνική δικτύωση που μου επιτρέπει να επισκεφθώ πολλούς απίστευτους προορισμούς, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ και να στα παρουσιάζω στο blog μου. Αυτό το είδος της κοινωνικής δικτύωσης δεν δημιουργείται σίγουρα εν μια νυκτί και ούτε είναι απόρροια τύχης να έχω δημιουργήσει τέτοιες συνεργασίες.

Παρά το γεγονός ότι ζω μια άνετη ζωή από τότε που γεννήθηκα σε αυτό το κόσμο, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν προέρχομαι από μια απίστευτα πλούσια οικογένεια. Στην πραγματικότητα οι γονείς μου γκρινιάζουν που «σπαταλάω» τα λεφτά μου για να ταξιδεύω ανά τον κόσμο, αλλά κάθομαι στη πισίνα του ξενοδοχείου στη Ταϊλάνδη και χαμογελάω στον εαυτό μου… Κάποιοι γέλαγαν μαζί μου… τώρα γελάω εγώ καλύτερα… με το να είμαι ευτυχισμένη. Βέβαια τώρα που βλέπουν ότι έχω μετατρέψει το χόμπι μου σε δουλειά, έχουν πειστεί πως τελικά δεν είναι και τόσο κακό.

Αλλά το σημείο που πρέπει να επιμείνω είναι ότι τίποτα δεν έγινε από τύχη. Επίσης, δεν ήταν επιπολαιότητα να αποφασίσω να ταξιδεύω, να γράφω γι’αυτό και να περιμένω να δω αν θα βγει κάτι καλό από αυτό. Από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησα το blog μου είχα την πρόθεση και το πλάνο να το μετατρέψω σε μια δική μου επιχείρηση και να είμαι αυτοαπασχολούμενη.

Όλα ήταν μελετημένα μέσα μου βήμα προς βήμα να εργαστώ σκληρά ώστε να είμαι σε θέση να ξεκινήσω την καριέρα μου ως ταξιδιωτικός blogger πλήρους απασχόλησης. Συνεπώς, δεν υπήρξε καμία τύχη εδώ, υπήρξε μόνο πολύ σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή… αλλά όχι τύχη.

Έτσι πριν μου πεις πόσο τυχερή είσαι, σκέψου να με ρωτήσεις πόσο ευλογημένη είμαι. Αλλά θα σου πω αυτό… δεν είμαι ευλογημένη να έχω τη καριέρα μου, δεν είμαι ευλογημένη που βλέπω τον κόσμο, είμαι ευλογημένη να έχω την ικανότητα να βλέπω οτιδήποτε θέλω και να πηγαίνω προς αυτό, χωρίς το φόβο της απόρριψης, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και χωρίς αναστολές. Είμαι ευλογημένη να έχω αυτά τα χαρακτηριστικά που μου επέτρεψαν να είμαι επιτυχής. Αλλά δεν θα επικεντρωθώ άλλο σε μένα… το ξέρεις πως και εσύ είσαι ευλογημένος πάρα πολύ; Ίσως όχι με αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά αλλά με κάποια άλλα, γιατί όλοι έχουμε κάτι μοναδικό που μας καθιστά αυτό που είμαστε. Αν επικεντρωθείς σε αυτά τα γνωρίσματα με θετικό τρόπο, σίγουρα θα επιτύχεις κάτι και θα ζήσεις μια ζωή γεμάτη σκοπό.

Έτσι πριν αρχίσεις να χαζεύεις τις φωτογραφίες μου και αναστενάζεις πάνω από τις λεζάντες σκέψου τον εαυτό σου «σε τι είμαι καλός;», «τι μου αρέσει;» «τι με κάνει να είμαι ΕΓΩ;» και απλά ξεκίνα.

Όλοι έχουμε τη δυνατότητα, απλά μερικοί από μας χρειάζονται μια μικρή ώθηση για να βοηθηθούν να την ανακαλύψουν… Και η ώθησή σου μόλις εμφανίστηκε…

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: