Η προκατάληψη για τη σόλο γυναίκα ταξιδιώτη: Γιατί οι γυναίκες ταξιδεύουν σόλο;

Η προκατάληψη για τη σόλο γυναίκα ταξιδιώτη: Γιατί οι γυναίκες ταξιδεύουν σόλο;


Η προκατάληψη για τη σόλο γυναίκα ταξιδιώτη: Γιατί οι γυναίκες ταξιδεύουν σόλο;

Γυναίκες που ταξιδεύουν σόλο είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στον 21 αιώνα… και δεν πρόκειται να αλλάξει… ήρθε για να μείνει!

Με ρωτάνε συνέχεια, σχεδόν σε καθημερινή βάση γιατί ταξιδεύω μόνη μου. Τους φαίνεται περίεργο που είμαι γυναίκα και έως την ηλικία των 27 έχω κάνει τα περισσότερα ταξίδια μόνη μου.

Γιατί οι γυναίκες ταξιδεύουν σόλο; Υπάρχει αλήθεια μια προκατάληψη για τη σόλο γυναίκα ταξιδιώτη;

Πρώτα απ’όλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ζωή είναι διαφορετική για τον καθένα! Σίγουρα δεν μιλάω για κάθε σόλο γυναίκα ταξιδιώτη, όταν εξηγώ την απόφαση μου να ταξιδεύω μόνη μου… αλλά από ατελείωτες συζητήσεις που κάνω με τους άλλους για το θέμα αυτό… ξέρω ότι συμμερίζομαι την ίδια άποψη με πολλούς.

Δεύτερον η ερώτηση είναι τελείως λάθος. Γιατί δε ρωτάνε γιατί ταξιδεύω μόνη μου- ανεξάρτητα από το φύλο μου; Υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που το κάνουν επίσης!

Τρίτον, η ερώτηση δεν είναι λάθος. Ανεξάρτητα από το φύλο, τη σόλο κατάσταση και το να είσαι μόνος… υπάρχει μια προκατάληψη για τη σόλο γυναίκα ταξιδιώτη.

Η προκατάληψη για τη σόλο γυναίκα ταξιδιώτη: Γιατί οι γυναίκες ταξιδεύουν σόλο;

Γιατί οι γυναίκες ταξιδεύουν σόλο;

Είμαστε Ανεξάρτητες: Θέλουμε να βγούμε έξω, να δούμε το κόσμο, να τον εξερευνήσουμε, να ζήσουμε τις εμπειρίες που έχει να μας προσφέρει και να μην το μετανιώσουμε ποτέ! Δεν χρειάζεται κάποιος να μας κρατάει το χέρι ενώ το κάνουμε. Εξάλλου όταν ο πρίγκηπας βρεθεί, θα το κάνει να αξίζει ακόμα πιο πολύ όλο αυτό που ζούμε.

Άνεση: Είτε δεν περιμένουμε όλοι τον ιππότη με τη τεθωρακισμένη πανοπλία είτε περιμένουμε να έρθει και αυτός έχει χαθεί κάπου στο δάσος εμείς είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε τη δική μας περιπέτεια για να τον βρούμε.

Επειδή μπορούμε: Τι είναι το τόσο διαφορετικό από μια γυναίκα που ταξιδεύει σόλο, σε αντίθεση με έναν άντρα; Θα σου πω εγώ… Τίποτα!

Γιατί οι άνθρωποι συνοφρυώνονται στην ιδέα αυτή;

Το σόλο ταξίδι είναι μοναχικό: Τότε πες μου γιατί τόσοι άνθρωποι το κάνουν; Ξέρεις τι γίνεται όταν πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν μόνοι; Βρίσκουν συνοδοιπόρο και τον προσεγγίζουν! Δεν μου ακούγεται και πολύ μοναχικό…

Είναι ανασφαλές: Στην πραγματικότητα είναι πιο ανασφαλές να μείνεις μέσα στο σπίτι σου και να περιμένεις για ένα διαρρήκτη να έρθει να σου επιτεθεί. Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να κινδυνεύεις περισσότερο μέσα στο σπίτι σου απ’ότι να είσαι εκεί έξω και να εξερευνάς;

Υπάρχουν γυναικεία καθήκοντα: Σαν τι; Να περιμένουμε για έναν μνηστήρα να έρθει να μας βρει; Μήπως πρέπει να βγεις εκεί έξω για να τον βρεις;

Η προκατάληψη για τη σόλο γυναίκα ταξιδιώτη: Γιατί οι γυναίκες ταξιδεύουν σόλο;

Τι κερδίζουν οι γυναίκες από τα σόλο ταξίδια;

Χαίρομαι που θες να μάθεις. Εδώ είναι 5 από τα κορυφαία μαθήματα που έχω μάθει απ΄όλα αυτά τα ταξίδια.

1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Περπατώντας στο δικό σου ρυθμό, κάνοντας όλα εκείνα τα πράγματα που ήθελες να κάνεις, ανακαλύπτεις την αίσθηση της ελευθερίας.

2. ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μαθαίνεις για το καλό, το κακό, το άσχημο! Όλα έχουν να κάνουν με την εμπειρία και το να ταξιδεύεις σόλο ως ένα θηλυκό στη δεκαετία των 20 με οδήγησε να ζήσω πολλές περιπέτειες σε όλο το κόσμο, περισσότερες από ό,τι πολλοί άνθρωποι έχουν ή θα έχουν ζήσει σε ολόκληρη τη ζωή τους.

3. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Βάζοντας τον εαυτό σου σε καταστάσεις που πρέπει να φροντίσεις για τον εαυτό σου βελτιώνεις τη συνολική σου αυτοπεποίθηση. Μαθαίνεις να μιλάς σε οποιονδήποτε και σε όλους, να κάνεις φίλους ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και να έχεις πίστη στον εαυτό σου.

4. ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο καθένας που θα συναντήσεις εκεί έξω έχει μια ιστορία να σου πει… και ο καθένας μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο σκέψης με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

5. ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ «ΝΑΙ»!

Δοκιμάζεις νέα πράγματα… και λες ναι σε κάθε νέα περιπέτεια που έρχεται στο διάβα σου!

Love Hra xxx

© 2016 – 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: