Μαθαίνοντας να εκτιμάς το ταξίδι, όχι τον προορισμό

Μαθαίνοντας να εκτιμάς το ταξίδι, όχι τον προορισμό

Το ταξίδι σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Είτε προτιμάς τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία είτε προτιμάς να κάνεις έναν προυπολογισμό πριν το ταξίδι ώστε να το κάνεις να διαρκέσει περισσότερο… είσαι παραδομένος στη τέχνη του ταξιδιού, με όποιο τρόπο προτιμάς να το κάνεις και οπουδήποτε θέλεις να πας. 

Μαθαίνοντας να εκτιμάς το ταξίδι, όχι τον προορισμό

Αν υπάρχει ένα πράγμα σχετικά με το οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι το ταξίδι, είτε στη φάση που το ψάχνεις είτε στη φάση που το σχεδιάζεις είτε στη φάση που το πραγματοποιείς, τείνει να σε κάνει να εστιάζεις όλη σου την προσοχή στο προορισμό και όχι στο ίδιο το ταξίδι. Ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να φεύγουν χωρίς κάποιο σχέδιο… να κλείνουν μια πτήση ή ένα τρένο την τελευταία στιγμή και να φεύγουν σε κάποιο προορισμό χωρίς να ξέρουν πραγματικά τίποτα γι’αυτόν, να μην ξέρουν καν πόσο καιρό θα μείνουν ή τι θα κάνουν εκεί.

Μπορεί ξαφνικά να δεις μια φωτογραφία ή να ακούσεις από κάποιον γνωστό σου μια ιστορία ταξιδιού και πριν καλά καλά μάθεις θα ξέρεις πως είσαι ήδη πεπεισμένος πως… θα πρέπει απλά να πας εκεί.

Αλλά θα σου πω αυτό… δεν έχει σημασία πού θα πας και τι σκοπεύεις να κάνεις όταν φτάσεις εκεί… είναι σημαντικό να το θυμάσαι πάντα αυτό… με αυτό το τρόπο θα κάνεις το ταξίδι σου πιο ευχάριστο, αξέχαστο, γεμάτο νόημα:

Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει στο τέλος.

Μαθαίνοντας να εκτιμάς το ταξίδι, όχι τον προορισμό

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα μπορούν και πηγαίνουν στραβά όταν ταξιδεύεις. Τα σχέδια αλλάζουν, τα τρένα χάνονται, οι πτήσεις καθυστερούν… και πάει λέγοντας. Αλλά είναι πραγματικά τόσο άσχημα; Εδώ και πάλι θα σου υπενθυμίσω να έχεις πάντα κατά νου ότι θα μπορούσε να συμβεί το χειρότερο. Θα μπορούσε πάντα να είναι χειρότερα.

Σένα πρόσφατο ταξίδι στο Βερολίνο είχα βαρεθεί να φθάνω… Έφθασα στη πόλη, έφθασα στο ξενοδοχείο, έφθασα στο εστιατόριο για φαγητό και κατέληξα σε μια σειρά από αξιοθέατα εκείνη τη μέρα για να βγάλω κάποιες φωτογραφίες να ζήσω λίγο χρόνο μαζί τους. Αλλά πραγματικά, το διασκέδασα; Για κάποιο διάστημα εκεί, δεν ήμουν εκεί. Δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη γιατί είχα αρχίσει να απολαμβάνω τον εαυτό μου λιγότερο- βρισκόμουν στην Ευρώπη και έκανα τη ζωή που πάντα ονειρευόμουν. ‘Έτσι αντί να υποκύψω στο συναίσθημα της δυσαρέσκειας και της μοναξιάς είπα να συνεχίσω…

Έφτασα στην Ταϊλάνδη με ένα αίσθημα ανησυχίας για την απόφασή μου να δοκιμάσω κάτι καινούργιο: Είχα προγραμματίσει να μην κάνω σχέδια.

Μετά από μία νύχτα στο Πουκέτ αποφάσισα να ξεφύγω από τα συνηθισμένα και να ζήσω όλα όσα είχε να μου προσφέρει το εξωτικό αυτό νησί. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που είχα να το κάνω αυτό και να νιώσω πραγματικά ελεύθερη… μπορώ να σου πω πως ήμουν κάπως νευρική αλλά ήξερα πως είχα πάρει τη σωστή απόφαση.

Μαθαίνοντας να εκτιμάς το ταξίδι, όχι τον προορισμό

Δεν είχα κάνει κανένα απολύτως σχέδιο για το πως θα περνούσα τις μέρες μου εκεί και μπορώ να σου πω πως ήταν εκπληκτικά αναζωογονητικό.

Αυτές οι μέρες στην Ταϊλάνδη αποδείχθηκαν ότι ήταν ένα από τα καλύτερα ταξίδια της ζωής μου. Δεν είχα κανένα σχέδιο, ούτε φυσικά με ένοιαζε όπου και να με έβγαζε η κάθε μέρα μου. Οδηγήθηκα από την πρόθεση μου να ανακαλύψω τις φυσικές ομορφιές του Πουκέτ… το οποίο μάλιστα και έκανα. Τις μέρες όπου ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μου (το οποίο συναίβει αρκετές φορές χάρη στη μητέρα φύση) έπαιρνα ένα βιβλίο, ένα εξωτικό ρόφημα, καθόμουν σε κάποιο παραλιακό μαγαζί και απολάμβανα τη μέρα όπως όταν ήμουν ένα μικρό παιδί.

Κατέληξα να επισκεφτώ μερικά θαυμάσια μέρη στη Ταϊλάνδη, αλλά δεν ήταν ο προορισμός που έκανε το ταξίδι… ήταν το ίδιο το ταξίδι. Απλά το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεφύγουμε για λίγο και να εμπιστευτούμε το σύμπαν!

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: