Μετανάστευση: Αναρωτήθηκες αν είναι για σένα;

Μετανάστευση: Αναρωτήθηκες αν είναι για σένα;

Προτού κλείσεις ένα εισιτήριο για μια ξένη χώρα χωρίς επιστροφή, φτιάξεις την βαλίτσα σου και φύγεις, θα πρέπει να κάνεις μερικές ρεαλιστικές ερωτήσεις στον εαυτό σου, για να διαπιστώσεις εάν είναι το σωστό για σένα ή όχι. Το να γίνεις μετανάστης είναι μια αρχική επένδυση γι’αυτό είναι σημαντικό να ρωτήσεις τον εαυτό σου πρώτα: Είναι η μετανάστευση για μένα ή όχι;Μετανάστευση: Αναρωτήθηκες αν είναι για σένα;

Αναρωτήθηκες αν είναι για σένα; Ρώτα τον εαυτό σου…

  • Με φοβίζει η ιδέα αυτή ή όχι; 

Αν απάντησες και ναι και όχι… είναι καλό και απολύτως φυσιολογικό. Αν είσαι περισσότερο ενθουσιασμένος παρά φοβισμένος, τότε οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες να έχεις φτιαχτεί για την ομογενή ζωή.

  • Μπορώ να το αντέξω οικονομικά;

Προφανής ερώτηση αλλά ωστόσο πολύ σημαντική! Εξέτασε πρώτα το κόστος της ζωής στη χώρα που διάλεξες να πας… το ενοίκιο, τους λογαριασμούς, το ίντερνετ, τις τηλεφωνικές υπηρεσίες, τα τρόφιμα, τις μεταφορές… τα πάντα και όταν εννοώ τα πάντα εννοώ τα πάντα! Σύγκρινε και κάνε αντιπαραβολή το κόστος ζωής στη τρέχουσα πόλη που βρίσκεσαι με την πόλη που θες να πας. Προσοχή! Μόνο ρεαλιστικές απαντήσεις είναι αποδεχτές, έτσι θα δεις καλύτερα αν μπορείς να αντέξεις οικονομικά ή όχι.

  • Μπορώ να αντέξω οικονομικά τον τρόπο ζωής που θα ήθελα να ζήσω;

Προτού προσπεράσεις έτσι απλά την ερώτηση του οικονομικού, πρέπει να σκεφτείς λίγο βαθύτερα το θέμα, δεν νομίζεις; Ένα πολύ πιθανό σενάριο θα ήταν να θέλεις ζήσεις στο αγαπημένο σου Λονδίνο, να κάνεις την έρευνά σου και να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι μπορείς να αντέξεις οικονομικά μόνο σε μια φθηνή γειτονιά και να παίρνεις το μετρό κάθε μέρα για την πόλη. Αλλά είναι πραγματικά αυτός ο τρόπος ζωής που θέλεις να ζήσεις; Σιγουρέψου πως θα απαντήσεις ειλικρινά στο εαυτό σου και δεν θα προσπαθήσεις να τον πείσεις για το αντίθετο. Να είσαι πάντα ειλικρινής με τον εαυτό σου! Αν δεις πως δεν είναι αυτή η ζωή που ονειρεύεσαι, ήρθε η ώρα να εξετάσεις άλλες φθηνότερες πόλεις για να ζήσεις.

  • Ποια είναι η αγορά εργασίας;

Εισόδημα… αρκετά σημαντικό έτσι; Μια καλή ιδέα θα ήταν να εξετάσεις τι ευκαιρίες σταδιοδρομίας θα βρεις στο δρόμο σου, για το αντικείμενο που ξέρεις, στη συνέχεια μπορεί να επεκταθείς και να εξετάσεις τυχόν άλλους παρόμοιους ή συναφείς τομείς εργασίας. Είναι ευκολότερο απ’ότι νομίζεις να μάθεις τα πάντα για την αγορά εργασίας με μια γρήγορη αναζήτηση στο google.

  • Ξέρω κανέναν που να ζει εκεί;

Ίσως να θέλεις να ξεκινήσεις μια καινούργια ζωή, κάπου που να μην ξέρεις κανέναν και να μην ξέρουν καν το όνομά σου, από τι άλλη μπορεί και να θες να έχεις κάποιον φίλο εκεί πέρα. Σκέψου τι επιλογές έχεις… ξέρεις κανένα που να ζει σε μια ξένη χώρα; Ξέρεις κανένα που να ζει στη συγκεκριμένη χώρα που θες να πας; Μπορείς να γνωρίσεις ανθρώπους πριν πας εκεί; Κάνε την αναζήτηση σου στο διαδίκτυο μέσα σε ομογενής κοινότητες για να δεις τι γίνεται στην πόλη της επιλογής σου. Να θυμάσαι το Google είναι φίλος μας.

  • Το σύστημα μεταφορών πως είναι εκεί;

Αν ένα αυτοκίνητο δεν είναι στα άμεσα σχέδια σου, τότε θα πρέπει να κάνεις μια μικρή έρευνα και στο σύστημα μεταφορών πριν πας. Σιγουρέψου ότι θα υπολογίσεις το παράγοντα αυτό στα έξοδα σου ώστε να δεις αν είναι εφικτό ή όχι. Επίσης να εξετάσεις άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως να δώσεις κάτι παραπάνω για να μείνεις στο κέντρο της πόλης και να αγοράσεις ένα ποδήλατο για την καθημερινή σου μετακίνηση. Πόλεις όπως το Άμστερνταμ είναι ιδανικές για μια τέτοια επιλογή, προσοχή όμως δεν είναι όλες οι πόλεις φιλικές στο ποδήλατο.

  • Ποιες είναι οι προσδοκίες μου;

Είμαι βέβαιη πως έχεις ακούσει τη φράση «πολιτισμικό σοκ»… και πίστεψε με είναι πραγματικό, αλλά δεν είναι πάντα κακό. Θα πρέπει όμως να εξετάσεις σοβαρά τις δικές σου προσωπικές προσδοκίες και να δεις αν ταιριάζουν με την πόλη της επιλογής σου. Όλα τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή πριν κάνεις το βήμα… Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου: τι περιμένω από τη μετανάστευση; Αν νομίζεις ότι έχεις την απάντηση και θεωρείς πως ξέρεις τι ψάχνεις στη νέα αυτή πόλη, στη νέα αυτή ζωή, τότε δέξου την πρόκληση και κάνε το μεγάλο βήμα!

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

error: