ΝΑ ΜΕΙΝΩ Η ΝΑ ΦΥΓΩ; MΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΝΑ ΜΕΙΝΩ Η ΝΑ ΦΥΓΩ; MΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Να μείνω ή να φύγω; Μια ιστορία καρδιάς

Όταν έφτασα στα 20 και κάτι ψιλά, με έπιασε τάση φυγής… Η θέληση μου να γυρίσω τον κόσμο γινόταν όλο και μεγαλύτερη… Ήθελα να δω και να εξερευνήσω κάθε μεριά του πλανήτη!! Έτσι είπα να μην περιμένω και πολύ και να κάνω το πρώτο μου ταξίδι ως «σόλο».

Έχοντας κάνει αρκετά ταξίδια στην Ευρώπη νωρίτερα με γονείς και φίλους, μαζεύοντας εμπειρίες από κάθε πόλη που πήγαινα, άρχισα να σκέφτομαι πως αυτό ήταν πραγματικά που ήθελα να κάνω (ξανά και ξανά). Ήμουν νέα, φιλόδοξη γεμάτη ενέργεια και ήθελα να ζήσω όσα περισσότερα μπορούσα… Εκείνη την περίοδο ξαφνικά όλα μου πήγαιναν στραβά και το αποκορύφωμα ήταν ένας άσχημος χωρισμός … βρισκόμουν πραγματικά σε διάλυση… ίσως ν’ακούγεται κλισέ, αλλά πραγματικά με ώθησε να επανεξετάσω τη ζωή μου και να δω τι ήταν αυτό που μ’έκανε τόσο δυστυχισμένη.

Όταν σταμάτησα λοιπόν να υπεραναλύω τα πράγματα και να σκέφτομαι τόσο, πήρα τις οικονομίες μου και έκλεισα ένα εισιτήριο για Αυστρία και πιο συγκεκριμένα Βιέννη με την Aegean. Έτσι το μόνο που είχα να κάνω μετά, ήταν προγραμματισμό.ΝΑ ΜΕΙΝΩ Η ΝΑ ΦΥΓΩ; MΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

  • Προγραμματισμός

Ήμουν μ’ένα περίεργο συναίσθημα, είχα κλείσει ένα ταξίδι μόνη μου στα 20 και κάτι ψιλά για πρώτη φορά … Ήμουν συγκλονισμένη και ενθουσιασμένη με την ιδέα… Ξεκίνησα αμέσως να κάνω την έρευνα μου … Δεν ήταν τόσο απλό όσο φανταζόμουν , μου πήρε αρκετό χρόνο από τον ελεύθερο χρόνο, μέχρι που έκλεισα σχεδόν τα πάντα διαμονή, δρομολόγια που θα έκανα , μέρη που θα έτρωγα μέχρι και εκφράσεις στην γερμανική έμαθα… Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα 2 μήνες πριν την ημερομηνία αναχώρησης μου και σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλή ευκαιρία να επισκεφτώ και άλλες χώρες μετά… πολύ κακή ιδέα! Άρχισα ν’αλλάζω τα δρομολόγια μου και να ξεκινάω από το μηδέν …καταστροφή… έτσι αφοσοιώθηκα σ’ενα μόνο προορισμό… για αρχή ήταν πολύ καλά. (baby steps)

  •  Μπαίνοντας στο αεροπλάνο και ξεκινώντας το ταξίδι 

Δεν μπορώ να πω ότι φοβόμουν ιδιαίτερα, αλλά η ιδέα να ταξιδέψω μόνη σε μία ξένη χώρα δεν άρεσε καθόλου στους γονείς και στους φίλους μου. Και έτσι απλά έγινα «αναίσθητη» στα σχόλια και σταμάτησα να εξηγώ…Αποφάσισα να παραμείνω αισιόδοξη και να διαγράψω τα αρνητικά σχόλια.

Όταν πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο μια αίσθηση ελευθερίας , ασφάλειας και ενθουσιασμού με κατέκλυσε… ήμουν ακριβώς εκεί που ήθελα να είμαι.

Επόμενη στάση; Βιέννη! Ήμουν εκεί… είχα φτάσει …μόνη  (όχι μην λυπάσαι, είναι ωραίο να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου). Πήρα την βαλίτσα και κατευθύνθηκα προς την έξοδο του αεροδρομίου. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω δυο ανάσες βαθιές… ήμουν εκεί!! Η πρώτη μου μέρα; απλά εντυπωσιακή !! Νέα μέρη, νέα πρόσωπα κανείς δεν με ήξερε!! Όταν η μέρα έφτανε στο τέλος της, πήρα το δρόμο για το ξενοδοχείο, έκανα ένα ζεστό μπάνιο και ξάπλωσα στο κρεβάτι… εκεί άρχισα να αναλογίζομαι την πρώτη μου μέρα στη Βιέννη. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι δεν υπήρχε κανείς δίπλα μου να μοιραστώ τις εμπειρίες μου και όλα όσα είχα ζήσει. Κανένας να του πω για το υπέροχο σνίτσελ που έφαγα για μεσημεριανό, και κανένας να προγραμματίσω την επόμενη μέρα.

Ήμουν μόνο εγώ , η βαλίτσα μου και τα ανάμεικτα συναισθήματα μου.

Μετά από μερικές μέρες περιπλάνησης, κατάλαβα πως η μοναξιά σε κατακλύζει μόνο τη νύχτα, όταν θες να πεις όσα έζησες… έτσι το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να στέλνω μηνύματα με φωτογραφίες μέσα από τα γνωστά applications. Εκείνη ήταν η στιγμή που άρχισα να γράφω όσα βλέπω, ζω και όσα ήθελα να μοιραστώ. Άδειαζα τις σκέψεις μου σένα κομμάτι χαρτί. Η νύχτα περνούσε χωρίς να το καταλάβω και η αδρεναλίνη της επόμενης μέρας είχε ήδη έρθει…Ήμουν έτοιμη να δω και να ζήσω καινούργια πράγματα… να συναντήσω καινούργιους ανθρώπους.

  • Αποτέλεσμα

«Γιατί αποφάσισες να ταξιδέψεις μόνη;», «Δεν φοβόσουν», «Πως ήταν;» είμαι σίγουρη πως αυτά είναι τα πρώτα τρία που θα ήθελες να με ρωτήσεις.

Θα σου πω πως αυτό το ταξίδι μου άνοιξε τα μάτια και αναθεώρησα πολλά πράγματα… Όταν έφυγα ήμουν πολύ  μπερδεμένη, τελείωνα τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο και υποτίθεται θα ήξερα τι θέλω να κάνω με τη ζωή μου αλλά ειλικρινά δεν ήξερα τι ήταν σωστό για μένα… Πάντως αυτό που σπούδαζα δεν ήταν καθόλου για μένα! Μέχρι που πήγα εκεί έξω μόνη…πάλεψα να διαβάσω ένα γερμανικό χάρτη, έκανα ερωτήσεις στα γερμανικά, οι μέρες περνούσαν και δεν μπορούσα να μιλήσω με τους γονείς μου… έμαθα στ’ αλήθεια ποια ήμουν!

 

Αποφάσισα λοιπόν να το καθιερώσω γιατί ήταν η καλύτερη εμπειρία έως τότε στη ζωή μου… Πολύ πιο συναρπαστική από δεκάδες ταξίδια που είχα κάνει μέχρι τότε με γονείς και φίλους.

Δεν μπορώ να σου δώσω μια απάντηση αν πρέπει να ταξιδεύεις μόνος ή όχι… είναι καθαρά δική σου απόφαση! Αλλά αν νιώσεις την ανάγκη να δεις το κόσμο μόνος σου τότε σίγουρα θα σου πω αυτό: ΠΗΓΑΙΝΕ! κάνε αυτό το βήμα… Το να ταξιδεύεις μόνος είναι ένας καινούργιος τρόπος να δεις τον κόσμο και είναι από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορείς να έχεις! Κάποιες φορές είναι τρομακτικό άλλες πάλι απογοητευτικό αλλά σίγουρα είναι κάτι μοναδικό για σένα… ένα κομμάτι δικό σου! Όσο για μένα; Είμαι εδώ που θα ήθελα να είμαι 🙂

Love Hra xxx

 

 

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: