Νότια Αφρική: Soweto

Νότια Αφρική: Soweto

Ίσως να μην είναι το πιο όμορφο μέρος της Νότιας Αφρικής, το Soweto όμως σίγουρα βρίσκεται στη λίστα με τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς. Με πάνω από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους να αποκαλούν το Soweto σπίτι τους , μπορεί να σου φανεί δύσκολο να καταλάβεις πόσο πυκνοκατοικημένο είναι. Ίσως να σου φανεί δύσκολο και να κατανοήσεις το κρίσιμο ρόλο που έχει παίξει αυτός το τόπος στην ιστορία αλλά και συνεχίζει να παίζει στη σημερινή Νότια Αφρική.

Νότια Αφρική: Soweto

Ήξερες ότι:

  • ο πρώτος οικισμός στο Soweto ήταν το 1903
  • Οι μαύροι μεταφέρθηκαν από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Soweto γιατί θεωρήθηκαν «μη ασφαλής»
  • Το Soweto ήταν στο επίκεντρο του πολιτικού κινήματος για την ανατροπή του απαρτχάιντ
  • Η πιο κρίσιμη ιστορία στην ιστορία του Soweto ήταν η 16 Ιουνίου 1976, όταν η αργή διάλυση της κυβέρνησης του απαρτχάιντ άρχισε με την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη γλώσσα Αφρικάανς.

Μπορείς να εξερευνήσεις την πόλη άνετα, νοικιάζοντας ένα ποδήλατο. Δεν είναι μόνο ένας διασκεδαστικός τρόπος για να γνωρίσεις το Soweto, είναι και απόλυτα μοναδικός καθώς περνάς από διάφορα στενά και υπαίθριους πάγκους, που μαρτυρούν την καθημερινή ζωή. Σίγουρα πρέπει να δεις το Hector Pieterson Memorial αλλά και το Nelson Mandela House… αυτό όμως που θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο είναι το ποικίλο μείγμα των ανθρώπων εδώ στο Soweto. Οι σύγχρονες μέρες του είναι εξίσου ενδιαφέρουσες όπως και το ταραχώδες παρελθόν του, γι’αυτό αν επισκεφτείς το Γιοχάνεσμπουργκ, αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα σε αυτή τη πόλη.

Σήμερα οι άνθρωποι του Soweto υπερηφανεύονται για τη πολιτιστική τους πολυμορφία, γι’αυτό και αποκαλούν τους γείτονες τους αδερφούς, παρά το γεγονός ότι οι ρίζες τους βασίζονται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Πολλοί άνθρωποι μεταναστεύουν εδώ καθημερινά… το Soweto αποτελεί μια γρήγορη αναπτυσσόμενη πόλη της Νότιας Αφρικής.

Νότια Αφρική: Soweto

Αξίζει να δεις:

  • Hector Pieterson Memorial
  • Nelson Mandela House
  • Chris Hani Baragwanath Hospital – αυτό το νοσοκομείο είναι το μεγαλύτερο της Αφρικής
  • Arcbishop Desmond Tutu’s house – νικητής βραβείου Νόμπελ Ειρήνης
  • Ένα παραδοσιακό αφρικάνικο γεύμα στην οδό Vilakazi

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: