Οι 10 καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

Οι 10 καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

Οι 10 καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

Οι 10 καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

  1. Πρώτο και κύριο απ’όλα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φύγεις από τη χώρα χωρίς να κάνεις μια ταξιδιωτική ασφάλιση! Εάν δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά μια ταξιδιωτική ασφάλιση τότε δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά και ένα ταξίδι . Τα πράγματα μπορούν και πηγαίνουν στραβά σ’ένα ταξίδι, έτσι καλύτερα να είναι ασφαλές παρά να καταλήξει θλιβερό!
  2. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τους μπελάδες είναι να διαχωρίσεις τις πηγές των χρημάτων σου. Ακόμα και αν τα πράγματα πάνε στραβά, θα έχεις πάντα ένα εφεδρικό σχέδιο… και αν δεν πάνε στραβά απλά θα έχεις φροντίσει να είσαι ήρεμος!
  3. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις αντίγραφα των πιο σημαντικών σου εγγράφων. Χάρη στη τεχνολογία μπορείς να παρακάμψεις αυτό το μέτρο ασφαλείας καθώς μπορείς να αποθηκεύσεις κάπου τα έγγραφα σου. Όποιο τρόπο και να αποφασίσεις πρέπει να είσαι προετοιμασμένος!
  4. Εάν διαλέξεις να πας σε μια χώρα που συνιστώνται εμβολιασμοί, τότε απλά πρέπει να ακολουθήσεις τις προφυλάξεις και να πας να εμβολιαστείς πριν από το ταξίδι σου. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι απλά μέτρο ασφαλείας, μπορεί επίσης πολύ άνετα να σου απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια.
  5. Ντύσου σαν ντόπιος, συμπεριφέρσου σαν ντόπιος, θα γλιτώσεις παρενοχλήσεις και εξαπατήσεις.
  6. Άφησε ότι πολύτιμο έχεις στο ξενοδοχείο… είτε είναι ακριβό είτε ανεκτίμητης αξίας για σένα.
  7. Το να πεις σε ανθρώπους που θα αφήσεις πίσω για τα ταξιδιωτικά σου σχέδια θα σου εξασφαλίσει τη σιγουριά πως αν κάτι πάει στραβά θα είναι εύκολο να σε εντοπίσουν. Να φροντίσεις λοιπόν να κρατήσεις φίλους και συγγενείς ενημερωμένους είτε μέσω των social media είτε με το να μιλάς μαζί τους τακτικά.
  8. Πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να ξέρεις πως θα αντιδράσεις αν τα πράγματα πάνε στραβά, έτσι ώστε  να αποφύγεις το χειρότερο σενάριο όλων. Αν κατά τύχη πέσεις θύμα ληστείας, προς θεού μην αντεπιτεθείς! Εάν έχεις ακολουθήσει αυτές τις συμβουλές και έχεις κάνει ταξιδιωτική ασφάλιση, θα είσαι καλυμμένος σε ένα τέτοιο σενάριο.
  9. Κατά την άφιξή σου, ρώτησε που δεν πρέπει να πας… όχι μόνο που πρέπει να πας. Όταν φτάνουμε σε ένα νέο προορισμό ανυπομονούμε να ρωτήσουμε που να πάμε και τι να κάνουμε και ξεχνάμε το βασικό! Να ρωτήσουμε που να μην πάμε! Δεν θα βρεις καλύτερη ενημέρωση από εκείνη του ντόπιου, οπότε ήρθε η ώρα να ρωτήσεις μερικές συμβουλές.
  10. Τέλος, μην βάλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία άγχους και ξεχάσεις να περάσεις καλά και να διασκεδάσεις! Κοίτα να περάσεις καλά! Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ασφαλής όταν ταξιδεύεις αλλά είναι επίσης σημαντικό να διασκεδάσεις και να μην αφήσεις – αυτό που θα μπορούσε να συμβεί- να σου χαλάσει τη διάθεση. Εξάλλου ένα ταξίδι αφορά την διασκέδαση!

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: