Πηγαίνοντας στη Ρωσία για πρώτη φορά – Βίζα και ταξιδιωτικές συμβουλές

Πηγαίνοντας στη Ρωσία για πρώτη φορά – Βίζα και ταξιδιωτικές συμβουλές

Ώστε αποφάσισες να πας στη Ρωσία και αγχώνεσαι για το τι χρειάζεται να κάνεις και να ξέρεις; Δεν χρειάζεται, απλά συνέχισε να διαβάζεις… εδώ είναι ο οδηγός σου για μια επίσκεψη στη Ρωσία… ώστε να είσαι πλήρη ενημερωμένος!

Πηγαίνοντας στη Ρωσία για πρώτη φορά

Γνώριζες πως η Ρωσία έχει 9 χρονικές ζώνες, θανατηφόρα κλίματα και πολλούς δισεκατομμυριούχους από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο; Υπάρχουν τόσα πολλά για να ανακαλύψεις στη Ρωσία… Έχεις δίκιο εκεί υπάρχει άφθονη βότκα… εκεί θα συναντήσεις μια μοναδική κουλτούρα… θα δεις παραδόσεις τόσο μακριά από τη Δύση, που θα σε κάνουν να θες να δεις περισσότερα. Αλλά αν είσαι πρώτη φορά επισκέπτης, η Ρωσία μπορεί να σου φανεί κάπως υπερβολική. Εδώ λοιπόν είναι ένας οδηγός για την πρώτη σου επίσκεψη…

Μάθε πριν πας

Γλώσσα:  Σχεδόν όλοι στη Ρωσία μιλούν ρωσικά, παρ’ότι υπάρχουν δεκάδες διάλεκτοι μειονοτήτων. Στις μεγάλες πόλεις μιλούν αγγλικά. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το κυριλλικό αλφάβητο, που μοιάζει με το ελληνικό, μόνο που έχει περισσότερα γράμματα. Έτσι είναι μια καλή ιδέα να μάθεις τα βασικά, όπως «γεια » «ευχαριστώ » και «παρακαλώ».

Κυκλοφοριακή συμφόρηση: Ιδιαίτερα στη Μόσχα, αλλά και στην Αγία Πετρούπολη, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κυκλοφοριακή συμφόρηση και άλλα τέτοια. Αν πας στη Μόσχα, απέφυγε τους δρόμους τις ώρες αιχμής, καθώς δεν είναι μόνο χρονοβόρο αλλά και άκρως επικίνδυνο.

Χρήματα: Μετά το οικονομικό κραχ του 1998, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί αρκετά. Οι περισσότερες τιμές είναι σε ρούβλια ( εν συντομία R), με κάποιες εξαιρέσεις σε τιμές ξενοδοχείων, που δίνονται σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς αυτές ισχύουν εκεί.

Καιρός: Η Ρωσία είναι γνωστή για το «σκληρό » κλίμα της. Αν αποφασίσεις να την επισκεφτείς το χειμώνα, τότε μην περιμένεις να είσαι σε θέση να κάνεις ό,τι έχεις προγραμματίσει… το κρύο είναι τσουχτερό! Αν αποφασίσεις να πας την άνοιξη ή το φθινόπωρο σιγουρέψου ότι θα πάρεις μαζί σου και κάτι πιο ζεστό καθώς ο καιρός είναι λίγο περίεργος.

Φαγητό: Θα βρεις πάρα πολλές επιλογές εκτός από το ρώσικο παραδοσιακό φαγητό, ακόμα και για σένα που ψάχνεις το κάτι πιο ειδικευμένο.

Οι τουρίστες πληρώνουν παραπάνω: Οι Ρώσοι χρεώνουν τους τουρίστες λίγο παραπάνω… από τη ταρίφα στο ταξί μέχρι σε μικρο αγορές στο δρόμο… Θα πρέπει να το περιμένεις αυτό και να το δεχτείς ως ένα μέρος του ταξιδιού σου.

Ασφάλεια: Όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου , η ασφάλεια είναι το νούμερο ένα που πρέπει να σκέφτεσαι. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να κρεμάσεις ένα τουριστικό πορτοφόλι γύρω από το λαιμό σου… αλλά αν είσαι από αυτούς που ανησυχούν υπερβολικά τότε οκ…καν το! Ακολούθησε το ένστικτό σου!

Πηγαίνοντας στη Ρωσία για πρώτη φορά - Βίζα και ταξιδιωτικές συμβουλές

Ρωσική Βίζα

Ας ξεκινήσω με μια σύντομη περιγραφή… γνωρίζουμε λοιπόν ότι υπάρχουν 6 είδη ρωσικής βίζας. Αν πας στη Ρωσία για λιγότερο από 30 μέρες θα πρέπει να βγάλεις τουριστική βίζα.

Η τουριστική βίζα είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την τιμή, την ταχύτητα έκδοσης και ευελιξίας.

Η Τουριστική Βίζα

  • Ισχύει για διπλή και μονή εισόδο, έως και 30 ημέρες στη Ρωσία
  • Συνήθως παίρνει 1-10 ημέρες για να επεξεργαστεί από το Ρωσικό Προξενείο
  • Κοστίζει περίπου από 60 – 95 ευρώ
  • Για να αποκτήσεις αυτήν την θεώρηση, θα πρέπει να έχεις μια τουριστική πρόσκληση – που εκδίδεται από το ξενοδοχείο ή το ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο
  • Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, το μόνο που χρειάζεται είναι να συμβουλευτείς το ρωσικό προξενείο της χώρα σου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες βήμα-προς-βήμα.

Που να πας στη Ρωσία, όταν έρχεσαι για πρώτη φορά

Όταν έρχεσαι στη Ρωσία για πρώτη φορά, είναι πολύ σημαντικό να μη χάσεις τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Πολλοί επίσης χρησιμοποιούν τοn Trans-Siberian σιδηρόδρομο.

Μόσχα: Σαν πρώτη φορά επισκέπτης δεν θα πρέπει να παραλείψεις μια επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα. Κόκκινη Πλατεία, καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου, Κρεμλίνο… είναι μόνο μερικά απ’όσα πρέπει να δεις εδώ στη Μόσχα. Αν είσαι λάτρης της ιστορίας τότε σιγουρέψου πως δεν θα χάσεις αυτή την ευκαιρία να πάρεις μια ματιά στη ρωσική ιστορία με αυτή την επίσκεψή σου στη πρωτεύουσα.

Αγία Πετρούπολη: Θα ακούσεις πως είναι η πιο τουριστική πόλη της Ρωσίας (και έχουν δίκιο…είναι). Η Αγία Πετρούπολη είναι το στολίδι της Ρωσίας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Θα νιώσεις σαν να έχεις μπει μέσα στη μηχανή του χρόνου που σε πάει πίσω… σε κείνα τα ηλιόλουστα καλοκαίρια, με τα φανταστικά παλάτια και την απίστευτη αρχιτεκτονική.

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: