Πως να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη δεκαετία των 20

Πως να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη δεκαετία των 20

Έχω μια άγρια και ζωηρή φαντασία που ακόμα και στα 27 μου κρατάει πολύ καλά… Ακόμα μου αρέσουν οι ταινίες κινουμένων σχεδίων, πόσο μάλλον εκείνες του Ντίσνεϊ. Τα χρόνια όμως περνάνε πολύ γρήγορα και αυτό καμιά φορά με τρομάζει…

Φτάνοντας λοιπόν προς το τέλος της δεκαετίας των 20, αναπόλησα εκείνες τις στιγμές όπου πραγματικά απολάμβανα τη ζωή, σκέφτηκα αν έχω κάνει μέχρι στιγμής όσα ήθελα… σκέφτηκα αν έχω φτάσει τη δεκαετία των 20 στα καλύτερα της… στο έπακρο…και νομίζω πως η απάντηση είναι θετική…

«Quit your job. Buy a ticket. Fall in love. Never return» 

20 τρόποι να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη δεκαετία των 20

Πως να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη δεκαετία των 20

1. Αναζήτησε την ευτυχία από τον ίδιο σου το εαυτό… όχι από τους άλλους

Το να αποδεχθείς τον εαυτό σου, ίσως είναι από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις… αλλά είναι και το πιο σημαντικό απ’όλα. Όταν μάθεις να αποδέχεσαι αυτό που είσαι, τότε όλα γύρω σου και όλος ο κόσμος μπαίνουν στη θέση τους… Όλα θα αποκτήσουν νόημα… και ακριβώς εκείνη τη στιγμή θα διαπιστώσεις πως μέχρι στιγμής έβλεπες μέσα από θολά γυαλιά… Όταν θα ξεκινήσεις να ζητάς την έγκριση μόνο από τον εαυτό σου και όχι από τους άλλους… τότε έρχεται η στιγμή που ξεκινάς να λάμπεις…

2. Να θυμάσαι: σημασία έχει το ταξίδι… όχι ο προορισμός

Σίγουρα η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, αλλά δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος από την δεκαετία των 20 σου. Περίεργη δεκαετία… εκείνη που τελειώνεις τις σπουδές σου και είσαι έτοιμος να σταθείς στα πόδια σου, να σταθείς στη ζωή σου… Όσο δύσκολο και να φαίνεται, πρέπει να αγκαλιάσεις αυτή τη περίοδο, έχοντας περιορισμένα χρήματα και έχοντας όλες αυτές τις ιδέες που είναι ικανές να ανταγωνιστούν εκείνες των πιο διάσημων εφευρετών.

3. Μάθε να αφήνεις να φεύγουν

Το παρελθόν είναι παρελθόν… δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πια γι’αυτό… μπορείς όμως να φροντίσεις για το μέλλον. Μαθαίνοντας να αφήνεις να φεύγουν είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις… δεν μπορείς να συμβιβαστείς με οποιαδήποτε απώλεια στη ζωή σου. Αλλά όπως ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις, η πρακτική σε κάνει να μαθαίνεις… Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείς πόσο σημαντικό είναι για σένα ν’αφήσεις το παρελθόν πίσω σου, τόσο πιο εύκολο θα γίνεται με την πάροδο του χρόνου… Αφήνοντας ακόμα και μικρά πράγματα, θα δεις τεράστια οφέλη! Ξεκίνα τώρα…

4. Αποδέξου τις αλλαγές, αυτό είναι η ζωή

Είτε πρόκειται για αλλαγή μέσα σου, είτε για αλλαγή στο σώμα σου ή ακόμα στη προοπτική της ζωή σου… Αποδέξου τες! Οι αλλαγές δεν χρειάζεται να καταπολεμηθούν γιατί αυτές είναι που κάνουν τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα! Είμαστε ανθρώπινα όντα… είναι απόλυτα λογικό να αλλάζουμε συνεχώς… και αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως κάτι κακό. Αποδέξου τες και αγκάλιασε τες… Η δεκαετία των 20 είναι η δεκαετία της ζωής σου… η δεκαετία που μπορείς να ανακαλύψεις ποιος είσαι και ποιος θα ήθελες να είσαι!

5. Αν χρειάζεσαι ένα διάλειμμα, πάρτο και κάντο να διαρκέσει

Η σύγχρονη δεκαετία των 20 είναι ανήσυχη, περιπετειώδης και κινείται με φόρα προς το μέλλον. Άκου τη καρδιά σου και δώσε στο μυαλό σου ένα διάλειμμα… συνέχισε μπροστά και κάνε πράξη αυτή την περιπέτεια που πάντα ήθελες να κάνεις… δημιούργησε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για πάντα!

6. Μην κυνηγάς τη τελειομανία

Η τελειομανία είναι ιδανική αλλά ανέφικτη… Αναρωτιέσαι γιατί; Επειδή το τέλειο είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα… Το τι θεωρείς ως τέλειο, μπορεί να είναι τελείως αφηρημένο για κάποιον άλλον… Άρα δεν μπορείς να επιτύχεις πραγματικά την τελειότητα με την κυριολεκτική έννοια του όρου… Οπότε γιατί να χαλάσεις ενέργεια σου σε αυτό;

7. Δεν πρόκειται να αρέσεις σε όλους, αποδέξου το γιατί και σε σένα δεν θα αρέσουν όλοι

Ένας πολύ δυνατός τρόπος να αποδεχθείς τον εαυτό σου και να βρεις την ευτυχία μέσα σου είναι να δεχτείς ότι δεν πρόκειται να αρέσεις σε όλους! Μπορείς να δοκιμάσεις, όσο δύσκολο και αν φαίνεται, να ικανοποιήσεις τους πάντες… αλλά σκέψου για ένα λεπτό την άποψη που έχεις εσύ για τους γύρω σου και σύντομα θα μάθεις ότι δεν είναι δυνατόν να τους ικανοποιείς όλους.

8. Αποδέξου να κάνεις λάθη και να κρίνεις λάθος τα πράγματα 

Είναι πολύ συχνό στη δεκαετία των 20 να πεισμώνεις και να μην μπορείς να δεχθείς ότι θα μπορούσε να είσαι λάθος… Για κάποιο λόγο στη δεκαετία των 20 γινόμαστε πολύ, πάρα πολύ σίγουροι για τις πεποιθήσεις μας και τις βασικές μας αξίες… Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολύ καλό αυτό αλλά πολλές φορές μας κάνει να μην ακούμε τις απόψεις των άλλων οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους είναι πάρα μα πάρα πολύ σίγουροι για όσα πιστεύουν.

9. Φάε οτιδήποτε θέλεις και αν κάποιος σε επικρίνει… φάτον και αυτόν

Το θέμα της ηλικίας είναι μια παλιά συζήτηση… το επίκεντρο πλέον είναι το βάρος του σώματος ειδικά στην δεκαετία των 20… μπορεί να ασχολείσαι μόνο με αυτό ή μπορεί και να μην δίνεις καν σημασία. Αν σου αρέσει να τρως υγιεινά κάντο! Αν σου αρέσει να τρως πρόχειρο φαγητό κάντο… Αν θες να ανακατέψεις και τα δύο… σωστά μάντεψες κάντο! Εξάλλου οτιδήποτε λειτουργεί για κάποιον δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και για τους άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό!

10. Αγάπα χωρίς το φόβο των επιπτώσεων ή του ότι θα πληγωθείς

Όταν ήσουν μικρός σε σταμάτησε ποτέ η πτώση από το ποδήλατο να ανέβεις ξανά; Όχι. Γιατί λοιπόν πρέπει να είναι διαφορετικό όταν αγαπάς κάποιον άλλον; Οκ είναι αναμφισβήτητα πολύ διαφορετικό γιατί η αγάπη είναι η πιο ανιδιοτελής πράξη… μια πράξη που μας καθιστά ευάλωτους… Αν όμως δεν αγκαλιάσεις αυτή την ευπάθεια και δεν μάθεις να αγαπάς, σίγουρα χάνεις τα πολλά οφέλη που έχει να σου δώσει… Σίγουρα υπάρχει ο κίνδυνος… αλλά ακόμα και να μείνεις στο σπίτι κλεισμένος μέσα σε μια φούσκα, η ζωή πάντα θα έχει κινδύνους…

«Dream. Explore. Discover»

11. Να θυμάσαι πως η καλύτερη απάντηση καμιά φορά είναι η καμία απάντηση

Όπως δεν είναι δυνατόν να ικανοποιείς τους πάντες, έτσι δεν είναι δυνατόν να δώσεις σε όλους την ικανοποίηση μιας απάντησης… Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος… μην τον σπαταλάς στον καθένα που δεν αξίζει ούτε καν μια απάντηση σου.

12. Οι φίλοι σου θα αλλάξουν… το ίδιο και εσύ. Πάρτο σαν μια ευκαιρία να κάνεις καινούργιους…

Είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσεις την αλλαγή σου… είναι όμως εξίσου σημαντικό να αγκαλιάσεις και να δεχτείς την αλλαγή των άλλων… Κανένας δεν θα μείνει για πάντα ο ίδιος… οι περισσότεροι θα εξελιχθούν και θα γίνουν κάτι το καινούργιο… συχνά γίνονται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους… Είναι η φυσική εξέλιξη, είναι ένα μέρος της ζωής να αλλάζει ο άνθρωπος… οπότε μην κριτικάρεις τους άλλους ή μην αφήσεις κανένα να σε κριτικάρει και να σε επικρίνει γι’αυτό. Πάρτο σαν ευκαιρία! Βγες έξω και ανταποκρίσου θετικά στις νέες φιλίες με παρόμοια ενδιαφέροντα… θα εκπλαγείς πόσο αναζωογνητικό είναι να βάζεις ένα νέο πρόσωπο κάθε τόσο στη ζωή σου!

13. Τόλμησε να είσαι διαφορετικός

Νομίζεις ότι οι περισσότεροι που έχουν διαπρέψει στο είδος τους είναι το ίδιο με όλους; Όχι, τολμάνε να πηγαίνουν κόντρα στο πλήθος… Ο καθένας ήταν ο εαυτός του… ήταν διαφορετικοί και δεν τους ένοιαζε. Να είσαι ο εαυτός σου!

14. Αγάπησε τις αδυναμίες σου

Ο κόσμος έχει την τάση να σε πιπιλίζει και να σε φτύνει πριν ακόμα καλά καλά καταλάβεις τι έχει συμβεί. Έτσι την μια μέρα είσαι μέσα στα πράγματα και την άλλη έξω από αυτά! Ποτέ δεν ξέρεις μια αδυναμία σου πόσο τέλεια μπορεί να είναι στη πραγματικότητα.

15. Ποτέ μην αφήνεις να μπαίνουν ανάμεσα σε σένα και την ευτυχία σου

Ποιος βρίσκεται στον έλεγχο της ευτυχίας σου; Εσύ! Να το θυμάσαι αυτό… Να θυμάσαι ότι δεν είναι ό,τι συμβαίνει σε μας αυτό που μας καθορίζει… αλλά το πως αντιδράμε σε αυτό… Αυτό δείχνει ποιος πραγματικά είσαι…

16. Να είσαι σε μια σχέση όταν ξέρεις ότι μπορείς και θες… όχι επειδή είναι όλοι οι άλλοι

Ανθρώπινες ερωτικές σχέσεις… θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι πετάς στον ουρανό ή ότι είσαι θαμμένος κάνω από βράχους και δεν μπορείς να βγεις… Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις καμία ερωτική σχέση; Μην αγχώνεσαι… δεν υπάρχει βιασύνη… όλα θα γίνουν εκεί που δεν το περιμένεις… προς το παρόν επικεντρώσου στην ύπαρξη σου.

17. Μην σχεδιάζεις το πολύ μακρινό μέλλον

Αν υπάρχει κάτι που έχω μάθει από τις αποτυχημένες σχέσεις μου είναι ότι πραγματικά δεν χρειάζεται να σχεδιάζεις το πολύ μακρινό μέλλον… Θα πρέπει να αγαπάς με πάθος και όχι με κτητικότητα… Να δίνεις απλόχερα και όχι με αυτοσυγκράτηση… Να δίνεις γιατί το θες και όχι γιατί περιμένεις κάτι… Απλά ζήσε τη στιγμή, φρόντισε να είσαι παρόν και ζήσε τη κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία.

18. Ζήσε και άσε να ζήσουν

Είναι εξίσου σημαντικό για τη δική σου ψυχική υγεία να ζήσεις αλλά να αφήσεις και τους άλλους να ζήσουν. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις την κριτική στους άλλους, να σταματήσεις ακόμα και να σκέφτεσαι πως περνάνε οι άλλοι στη ζωή τους. Κάνε αυτό που θέλεις και άσε τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν… και αν πραγματικά πρέπει να συμμετέχεις στη ζωή τους τότε φρόντισε να προσφέρεις λόγια ενθαρρυντικά και να τους δέχεσαι γι’ αυτό ακριβώς που είναι, αλλιώς η ζωή θα είναι βαρετή.

19. Άδραξε τη μέρα

Δεν είναι κάτι που πρέπει να θυμάσαι μια φορά… είναι κάτι στο οποίο πρέπει να αποσκοπείς να ζεις κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται στο δρόμο σου. Να θυμάσαι ότι μπορείς να επιτύχεις πολλά περισσότερα σε μια μόνο παραγωγική μέρα απ’ότι μπορείς σε μια μέτρια εβδομάδα. Άδραξε λοιπόν την κάθε μέρα σου και κάνε την να μετράει.

20. Να είσαι ο εαυτός σου, οποιοσδήποτε άλλος είναι πιασμένος

Δυστυχώς σε κάποιους παίρνει καμιά εικοσαετία (σε κάποιους άλλους πολύ παραπάνω) για να συνειδητοποιήσουν ότι ο καλύτερος εαυτός μας είναι να είμαστε ο εαυτός μας… Η κοινωνία δυστυχώς έχει δημιουργήσει ιδανικά για εμάς…- τέλεια μεταξένια μακρυά μαλλιά, υπέροχο λεπτό σώμα με δίαιτες της μιας μέρας και τόσα άλλα- Αλλά στο τέλος της μέρας η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου είναι να είσαι εσύ, όποιος και αν τυχαίνει να είσαι.

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: