Συμβουλές για καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες

Συμβουλές για καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες

Το «Female Traveler» είναι Online σχεδόν 8 μήνες και ανάμεσα στα τόσα ερωτήματα που έχω λάβει, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι σχετικά με το «πώς να βγάζω καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες;»

Πρώτα απ’όλα να σου πω πως δεν είμαι ειδικός στο θέμα…

Δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ κάποιο μάθημα φωτογραφίας και ποτέ δεν έχω προχωρήσει πέρα από τις αυτόματες λειτουργίες της Sony cyber-shot μου… επίσης ποτέ δεν είχα κάποιον επαγγελματία φωτογράφο στα ταξίδια μου.

Αντ’αυτού προσπαθώ να αποθανατίσω σκέψεις και συναισθήματα και όχι το τυπικό «στέκομαι με χαμόγελο μπροστά από ένα αξιοθέατο».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι έχω ταξιδέψει πάρα πολύ στη ζωή μου από τότε που ήμουν παιδί… και τώρα στην ώριμη ηλικία των 28  μέσα από διάφορες δοκιμές και λάθη έχω βρει το προσωπικό μου στυλ αν θέλεις…

Οπότε, ποιες είναι οι 5 συμβουλές για καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες;

Συμβουλές για καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες

Μάθε τη φωτογραφική σου μηχανή πριν φύγεις

Το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση είναι αυτό. Αν και το φυλλάδιο οδηγιών φαίνεται πολύ ωραίο και γυαλιστερό, είναι συχνά πιο εύκολο να συμβουλευτείς το Google με τις ερωτήσεις τεχνολογίας σου και να ψάξεις για όλες σου τις απορίες μέσα στον υπέροχο κόσμο των φόρουμ. Απλές ερωτήσεις όπως «πώς να απενεργοποιήσω το φλας» μπορούν να επιλυθούν πολύ γρήγορα, μέχρι τα ερωτήματα πιο προηγμένης τεχνολογίας, όπως «πώς να αλλάξω τη ταχύτητα του κλείστρου» κ.λ.π. Ως αυτοαποκαλούμενη απελπισμένη φωτογράφος έχω να σου πω πως τιμώ ιδιαίτερα την αυτόματη λειτουργία, εκτός αν έχω χρόνο να πειραματιστώ περαιτέρω.

Έχε τη φωτογραφική σου μηχανή σε ετοιμότητα

Περισσότερες φορές απ’ότι μπορώ να μετρήσω έχω δει ένα τέλειο σκηνικό φωτογραφίας να περνάει από μπροστά μου και μέχρι να βγάλω τη φωτογραφική μου μηχανή να έχει εξαφανιστεί. Αν και έχω γίνει καλύτερη όλα αυτά τα χρόνια , οφείλω να ομολογήσω πως ακόμα μου συμβαίνει να κάθομαι να παρακολουθώ μια τέλεια εικόνα να περνάει κυριολεκτικά από δίπλα μου. Όταν ταξιδεύεις υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες φωτογράφησης σε κάθε στροφή, έτσι σιγουρέψου πως έχεις τη φωτογραφική σου μηχανή σε άριστη τουριστική θέση – δεμένη γύρω από το λαιμό σου- και έτσι θα είσαι έτοιμος να φωτογραφήσεις σε οποιαδήποτε στιγμή.Συμβουλές για καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες

Μην βγάζεις τη φωτογραφία που βγάζουν όλοι

Ενώ και εγώ η ίδια έχω πέσει στην παγίδα «ήμουν και εγώ εδώ», αν θες να δημιουργήσεις τις φωτογραφίες που θα διαρκέσουν μια ζωή και που θα εμπνεύσουν τους φίλους και την οικογένεια σου, τότε σκέψου τρόπους που θα κάνεις τις φωτογραφίες σου να διαφέρουν από των άλλων. Αντί να φωτογραφίσεις το Big Ben από μπροστά όπως κάνουν όλοι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό φακό ή λειτουργία και να τον επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της ανατολής ή της δύσης για να προσθέσεις κάτι το ιδιαίτερο.

 

Συμβουλές για καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες

Καλημερούδια

Τα χρώματα είναι πολύ καλύτερα και τα πλήθη λιγότερα. Κατά την επίσκεψή μου στη Ρώμη, σηκωνόμουν πολύ νωρίτερα από κάθε άλλο μου ταξίδι και αυτό γιατί ήθελα να επισκεφτώ τα αξιοθέατα χωρίς τα πλήθη. Βέβαια πιο πριν με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε καλή στιγμή για τα τα επισκεφτείς γιατί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας γινόταν χαμός. Η πρώτη ημέρα μου επιβεβαίωσε αυτό που με είχαν διαβεβαιώσει, αλλά την δεύτερη ημέρα μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε… στεκόμουν με την ανατολή του ήλιου  μπροστά στην εκκλησία της Santa Maria Maggiore χωρίς κανέναν δίπλα μου. Αυτό γίνεται για πολύ καλύτερες φωτογραφίες και ήταν γενικά μια από τις καλύτερες εμπειρίες!

Η πρακτική σε κάνει τέλειο

Ως αυτοαποκαλούμενη τελειομανής, ξέρω από πρώτο χέρι πόσες δεξιότητες μπορούν να εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου. Επωφελήσου από την εξέλιξη της τεχνολογίας και εξασκήσου με τη κάρτα μνήμης 32 GB! Μπορείς κυριολεκτικά να βγάλεις χιλιάδες φωτογραφίες, να διαλέξεις τις καλύτερες απ’όλες και να σβήσεις τις όχι τόσο καλές λήψεις. Για τους αρχάριους -όπως εγώ- είναι συχνά μια διαδικασία δοκιμής και λάθους. Μην αφήσεις όμως μερικά μέτρια πλάνα να σε απογοητεύσουν! Απλά συνέχισε να φωτογραφίζεις, να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, να βλέπεις τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει… και να τα κάνεις όλα από την αρχή!

Love Hra xxx

 

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: