Ταξιδιωτικοί μύθοι – και γιατί είναι λάθος

Ταξιδιωτικοί μύθοι – και γιατί είναι λάθος

Ταξιδιωτικοί μύθοι - και γιατί είναι λάθος

  • Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί γνωρίζουν καλύτερα [Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν γνωρίζουν καλύτερα (και ορίστε γιατί)…]
  • Το ταξίδι είναι ακριβό [Όχι αν το κάνεις σωστά]
  • Τα στερεότυπα είναι αληθινά [Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια]
  • Ταξίδι σημαίνει ότι το βάζεις στα πόδια και τρέχεις μακρυά από τα προβλήματα [Τι είναι το τόσο κακό ώστε να ελευθερώνεις με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τον εαυτό σου]
  • Ο κόσμος δεν είναι ασφαλής [Μάλλον το αντίθετο, οι άνθρωποι είναι εγγενώς καλοί]
  • Το πάθος για τα ταξίδια [Μύθος ή αλήθεια;]

Κοινοί Ταξιδιωτικοί Μύθοι

Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί γνωρίζουν καλύτερα

Μύθος

Αυτό είναι κάπως βαρύ το ξέρω, γιατί και εγώ η ίδια χρησιμοποιώ ταξιδιωτικούς οδηγούς σαν πρώτο σημείο αναφοράς, και σίγουρα πιστεύω ότι έχουν μια κάποια αξιοπιστία. Το πρόβλημα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς είναι ότι συχνά είναι κάπως ξεπερασμένοι ή γράφτηκαν από κάποιον που δεν έχω ιδέα ποιος είναι – δεν ξέρω τι του αρέσει, αν έχει τα ίδια θέλω με μένα ή παρόμοια γούστα και συμφέροντα για μια πόλη. Αυτό ακριβώς είναι που μ’αρέσει στην blogοσφαιρα – βασίζεσαι σε ένα blog για συμβουλές για το επόμενο ταξίδι σου και διαλέγεις εκείνο που ταιριάζει σε σένα καλύτερα. Έχεις την δυνατότητα να γνωρίσεις καλύτερα τον συγγραφέα του blog, να τον εμπιστευτείς και να ακολουθήσεις τις συμβουλές του!

Το ταξίδι είναι ακριβό

Μύθος

Η δημοφιλής πεποίθηση λέει: «τα ταξίδια είναι ακριβά»! Θα σου πω ένα μυστικό δεν είναι (ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι) ακριβά. Στον αιώνα αυτό που ζούμε είναι μια δραστηριότητα πολύ πιο προσιτή, η οποία έχει τη δυνατότητα να σου προσφέρει κάτι για κάθε προυπολογισμό. Υπάρχουν κάποιες χώρες που μπορείς να επισκεφτείς και να κάνεις εκεί τις διακοπές σου με πολύ λιγότερα χρήματα απ’όσα θα ξόδευες αν έμενες σπίτι ( πάρε για παράδειγμα το Νεπάλ, την Ινδία ή ακόμα και τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη). Το φαγητό και τα καταλύματα είναι πολύ φθηνότερα καθώς ο τουρισμός παγκοσμίως έχει πάρει μια απότομη κλίση προς τα κάτω και έτσι υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός. Σίγουρα, τα αγαπημένα Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη εξακολουθούν να είναι ακριβά, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές, αν βρίσκεσαι σε κάποιον προυπολογισμό.

Τα στερεότυπα είναι αληθινά

Μύθος

Ακούω συχνά διάφορα στερεότυπα για ορισμένες εθνικότητες, θρησκείες, πολιτισμούς κλπ, στερεότυπα που έχουν να κάνουν περισσότερο με την ασφάλεια. Πολλά από αυτά δεν είναι αλήθεια και τις περισσότερες φορές είναι μια γελοία υπερβολή. Ο μόνος τρόπος για να μάθεις είναι να πας και να δεις εσύ ο ίδιος, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να αναφέρονται!

Ταξίδι σημαίνει ότι το βάζεις στα πόδια και τρέχεις μακρυά από τα προβλήματα

Μύθος

Αν είσαι νέος και δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, σε προτρέπω να ταξιδέψεις. Αν βρίσκεσαι στο μέσο της ζωής σου και αισθάνεσαι ότι έχεις μέσα σου ένα κενό – μια «δυστυχία» να σε κυριεύει – σε προτρέπω να ταξιδέψεις. Αν είσαι κουρασμένος από την καριέρα σου και χρειάζεσαι ένα διάλειμμα, σε προτρέπω να ταξιδέψεις. Η παρανόηση ότι το ταξίδι σημαίνει ότι το βάζεις στα πόδια και τρέχεις μακρυά από τα προβλήματα δεν θα μπορούσε να είναι παρά ένας μεγάλος μύθος. Το ταξίδι είναι ένας τρόπος για να βγεις εκεί έξω και να μάθεις για τον κόσμο αλλά και για τον εαυτό σου!

Ο κόσμος δεν είναι ασφαλής

Μύθος

Ανεξάρτητα με το τι οι άλλοι σου λένε, οι τρομακτικές ιστορίες που βλέπεις διασκορπισμένες στις ειδήσεις και να «χειρότερα» σενάρια που έχεις μέσα στο μυαλό σου, τα περισσότερα μέρη στο κόσμο είναι ασφαλή. Σίγουρα, υπάρχουν ορισμένες χώρες και πόλεις που θα πρέπει να αποφύγεις – αλλά ως επί το πλείστον, ο κόσμος είναι ασφαλής και πέρα από τα σύνορα της χώρας σου.

Το πάθος για τα ταξίδια

Αλήθεια

Θα πρέπει να πω σε αυτό το σημείο πως είναι αλήθεια. Από την στιγμή που έκανα το πρώτο μου ταξίδι (κάτι δεκαετίες πριν (!), γοητεύτηκα εντελώς από τα ταξίδια. Η αίσθηση της περιπέτειας, της ανακάλυψης νέων τόπων, γνωρίζοντας νέα πράγματα και νέους ανθρώπους… απλά δεν μπορεί να βρει λύση αλλού… Αν υπάρχει ένα πράγμα για μερικούς από μας είναι ότι το πάθος μας για τα ταξίδια είναι αληθινό.

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: