Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου;

Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου;

… ένα απομακρυσμένο και δύσβατο κομμάτι της Χιλής… η Παταγονία!

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες έρχονται μέχρι εδώ για να κάνουν πεζοπορία στο Torres del Paine, για να χαζέψουν τους παγετώνες ή απλά για να έχουν να λένε πως βρέθηκαν στα «πέρατα του κόσμου». Όποιος και να είναι ο λόγος που σε προσελκύει να ταξιδέψεις τόσο νότια, θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι σε αυτά τα μέρη οι εναλλαγές του καιρού μπορεί να είναι εξαιρετικά απότομες. Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ξαφνικές νεροποντές είναι συχνά καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ οι θερμοκρασίες ποικίλουν ανάλογα με τα καπρίτσια του καιρού. Όταν πλέον φτάσεις μέχρι εδώ, θα πρέπει σίγουρα να συνεχίσεις την εξερεύνηση της Παταγονίας και στο κομμάτι της που ανήκει στην Αργεντινή, όπου τα εντυπωσιακά πάρκα, οι αλλόκοτες πόλεις και οι τεράστιοι, έρημοι δρόμοι θα σου προσφέρουν μια ανεπανάληπτη περιπέτεια.

Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου;

Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου;

Punta Arenas

Η πιο βολική βάση για τις μετακινήσεις σου στη γύρω περιοχή είναι το Punta Arenas, το οποίο αποτελεί ένα γοητευτικό μείγμα περίτεχνα κατασκευασμένων επαύλεων, που χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα… Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις γύρω από το Punta Arenas και κατά μήκος της Carretera Austral, θα βρεις γραφικές πόλεις, ιδανικές για μία στάση. Όμορφες εκκλησίες στολίζουν τους δρόμους των πόλεων της Παταγονίας υπενθυμίζοντας πως η θρησκεία δεν έχει γεωγραφικά όρια. Στην Piazza Munoz Gamero αξίζει να παρατηρήσεις το μνημείο που είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 400 ετών από την αποβίβαση του Μαγγελάνου. Τέλος αν πας μια βόλτα προς το κοιμητήριο του Punta Arenas θα διαπιστώσεις πως τα μέλη των πρώτων οικογενειών επεδείκνυαν τον πλούτο τους και μετά το θάνατό τους.


Ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις στην Παταγονία:

  • Να κάνεις ορεινή Πεζοπορία στο Torres del Paine (ένα από τα καλύτερα πάρκα ολόκληρης της Νότιας Αμερικής).
  • Να κάνεις καγιάκ στις παγωμένες λίμνες του Glaciar Serrano.
  • Να χαϊδέψεις τους πιγκουίνους στο Isla Magdalena.
  • Να απολαύσεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην άκρη του κόσμου στο Isla Navarino.
  • Να παρατηρήσεις τα γκουανάκος, τα nandus και τα φλαμίνγκο (μιας και είναι της μόδας) κατά μήκος των δρόμων της Παταγονίας.

Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου;

Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου; Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου;

Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου;

Διαμονή

Για τη διαμονή σου στο Punta Arenas, διάλεξε ένα ήσυχο ξενοδοχείο με ζεστό διάκοσμο και απόλαυσε τις διακοπές σου… Καλό είναι να γνωρίζεις πως κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου, κάποια καταλύματα ρίχνουν τις τιμές τους μέχρι και 40%. Αν πληρώσεις με πιστωτική κάρτα ή τοις μετρητοίς σε δολάρια ΗΠΑ, δεν είσαι υποχρεωμένος να καταβάλεις τον ειδικό φόρο. Για μια πιο ευχάριστη διαμονή διάλεξε να μείνεις σε κάποια πανσιόν λίγο πιο έξω από την πόλη, με θαυμάσια θέα στα βουνά.

Τι βρίσκεται στο τέλος του κόσμου;

Φαγητό

Διάλεξε ένα εστιατόριο με ζεστό, χαρούμενο διάκοσμο και απόλαυσε τις τοπικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ. Η εποχή του centolla (μεγάλο καβούρι) διαρκεί από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ erizos (αχινούς) θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιούλιο. Σε περίπτωση που κατευθυνθείς προς το Torres del Paine, έχε υπόψιν σου ότι η ποικιλία των προμηθειών σε τρόφιμα και σνακ για το δρόμο είναι μεγαλύτερη εδώ παρά στο Puerto Natales ( ο νότιος σταθμός της διαδρομής του φεριμπότ που περνάει από το φιόρδ της Χιλής).

Love Hra xxx
© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: