Τι δεν πρέπει να χάσεις στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Τι δεν πρέπει να χάσεις στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Το Ρίο είναι η Cidale Maravilhosa (Εκπληκτική Πόλη). Πολυδιαφημισμένη τα τελευταία χρόνια λόγο των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και του Παγκόσμιου Κυπέλλου (2014). Μια πόλη ανάμεσα στον ωκεανό και στα βουνά, γεγονός που εύκολα εξηγεί γιατί το Ρίο είναι επίσης από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στο κόσμο… οπότε αν αναρωτιέσαι τι δεν πρέπει να χάσεις στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τότε ήρθες στο σωστό μέρος!

Οι Καριόκας αποζητούν την απόλαυση όπως κανένας άλλος: παραλίες και όμορφα σώματα, σάμπα και ποδόσφαιρο, cerveja (μπύρα) και cachaca (ρούμι από ζαχαροκάλαμο με το οποίο γίνεται το κοκτέιλ καιπιρίνια). Το Ρίο όμως έχει και τα προβλήματα του, και είναι τεράστια. Το 1/3 των κατοίκων του ζει στις favelas (παραγκουπόλεις) που αναπτύσσονται στις πλαγιές των λόφων. Οι φτωχοί δεν έχουν σχολεία, γιατρούς, δουλειές. Παρόλα αυτά, όλα στο Ρίο τελειώνουν με σάμπα, αγώνες ποδοσφαίρου, γάμους, δουλειά, πολιτικές συγκεντρώσεις και βεβαίως μια μέρα στη παραλία.

Τι δεν πρέπει να χάσεις στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Τα 5 καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Χριστός ο Λυτρωτής

Αν δεν ξεκινούσα με το προφανές με τι θα ξεκινούσα; Ένα άγαλμα του Ιησού Χριστού με 30 μέτρα ύψος με θέα στην πόλη. Το γνωστό άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή (Cristo Redentor) μπορεί να βοηθήσει στον προσανατολισμό σου. Το αριστερό του χέρι δείχνει προς τη zona norte (βόρεια ζώνη) ενώ το δεξί τη zona sul (νότια ζώνη). Πως θα βρεις το αριστερό και το δεξί; Καλή ερώτηση. Θα χρειαστεί να πάρεις το τελεφερίκ από διάφορα σημεία της πόλης για να ανέβεις μέχρι το άγαλμα. Μη βιαστείς μπορείς να κάτσεις όσο θες. Είσοδος περίπου $22 USD.

Παρακολούθησε ένα τοπικό αγώνα ποδοσφαίρου

Για μια διασκεδαστική μέρα, σιγουρέψου πως θα πας να δεις ένα τοπικό αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου… οι τιμές ποικίλλουν!

Τουρ σε φαβέλα

Εάν θες να ανακαλύψεις το «πραγματικό» Ρίο, αυτό είναι κάτι που συστήνω να κάνεις ανεπιφύλακτα. Η ασφαλέστερη επιλογή είναι να ακολουθήσεις ένα από τα τουρ σε φαβέλα που προσφέρονται σήμερα ανά την πόλη. Διάλεξε ένα τουρ που να πραγματοποιείτε το πρωί και όχι το απόγευμα. Ωστόσο αν θες να επισκεφτείς μια φαβέλα (παραγκούπολη), θα είσαι τρελός να το επιχειρήσεις μόνος σου, επειδή μέσω των φαβέλας διακινούνται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κάθε εβδομάδα. Τιμή: $50.

Τι δεν πρέπει να χάσεις στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Pão de Açúcar 

Το Pão de Açúcar (Κώνος από Ζάχαρη) είναι εκπληκτικό. Αν δεις το Ρίο από τη κορυφή του θα σου φανεί αναμφίβολα η πιο όμορφη πόλη στο κόσμο. Υπάρχουν πολλές καλέ ώρες της ημέρας για να ανέβεις, αλλά η δύση του ηλίου, μια μέρα με καθαρό ουρανό, είναι η πιο εντυπωσιακή. Καθώς η μέρα γίνεται νύχτα και τα φώτα της πόλης αρχίζουν να λάμπουν κάτω χαμηλά, η θέα είναι υπέροχη. Αν μπορείς απέφυγε να πας από 10:00- 11:00 π.μ και από 14:00-15:00 μ.μ γιατί τότε φτάνουν τα περισσότερα τουριστικά πούλμαν. Απέφυγε επίσης τις μέρες με συννεφιά. Τιμή: $50.

Παραλία Copacabana και Ipanema Beach

Και φυσικά δεν θα ήταν ένα ταξίδι στο Ρίο, χωρίς να επισκεφτείς τις δύο πιο γνωστές παραλίες – την Copacabana και την Ipanema. Ενώ Ipanema είναι η λιγότερο γνωστή από τις δύο, είναι μια από τις πιο ασφαλής και πιο κατοικημένες περιοχές της πόλης, σε περίπτωση που έχεις τρομάξει με αυτά που ακούς… Τιμή: δωρεάν.

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: