Τι σε κάνει να είσαι ένας έμπειρος ταξιδιώτης;

Τι σε κάνει να είσαι ένας έμπειρος ταξιδιώτης;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς σε κάνει να είσαι ένας έμπειρος ταξιδιώτης; Είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός πτήσεων; Είναι οι σφραγίδες στο διαβατήριο ή τα μέρη όπου ταξιδεύεις συχνά; Ίσως να είναι ένας μεγάλος αριθμός των χωρών που έχεις ταξιδέψει σε όλο το κόσμο! Όποια και να είναι η απάντηση, ο καθένας μας δίνει ένα διαφορετικό ορισμό για το ποιος είναι ο έμπειρος ταξιδιώτης… αλλά για του λόγου το αληθές, ας ρίξουμε μια ματιά…

Τι σε κάνει να είσαι ένας έμπειρος ταξιδιώτης;
Άδραξε τη μέρα

10 σημάδια ότι είσαι ένας έμπειρος ταξιδιώτης

1. Το διαβατήριό σου είναι γεμάτο με σφραγίδες από περισσότερες από 3 ηπείρους

Ένας έμπειρος ταξιδιώτης έχει βρεθεί σε διαφορετικές χρονικές ζώνες… διαφορετικούς πολιτισμούς… έχει κρυφακούσει συνομιλίες σε διαφορετικές ξένες γλώσσες και έχει πατήσει το πόδι του σε τουλάχιστον 2 διαφορετικές ηπείρους…

2. Γνωρίζεις τα μυστικά του ταξιδιού

Ένας έμπειρος ταξιδιώτης ξέρει να πακετάρει ελαφρά τη βαλίτσα του, να κάνει check-in μέσω διαδικτύου, να παίρνει μαζί του τα απαραίτητα στη χειραποσκευή… όλα εκείνα -τα όχι τόσο- κοινά κόλπα του εμπορίου που του έρχονται πλέον φυσικά και έχουν γίνει δεύτερη φύση του.

3. Σκέφτεσαι «τι μπορώ να αφήσω πίσω;» και όχι «Τι πρέπει να πάρω μαζί ;»

Ο αρχάριος θα αρχίσει τη σύνταξη μιας λίστας για όλα εκείνα τα πράγματα τα οποία πρέπει να πάρει μαζί του, ενώ ο έμπειρος ταξιδιώτης θα αδειάζει τη βαλίτσα του, μέχρι να φτάσει στην πόρτα του σπιτιού. Ο έμπειρος ταξιδιώτης ξέρει πολύ καλά ότι ό, τι άφησε πίσω του μπορεί απλώς να αγοραστεί στον τόπο προορισμού, και έχει πιθανότατα μάθει να ζει και χωρίς τα εν λόγω αντικείμενα έτσι κι αλλιώς …

4. Έχεις εξαπατηθεί και το ξέρεις

Κατά την έρευνα του στα μέσα μεταφοράς, υπολογίζει και ένα επιπλέον 20% σε ένα τυπικό κόμιστρο, γνωρίζοντας ότι ως ξένος ενδέχεται να εξαπατηθεί. Έχει πληρώσει περισσότερα από όσα θα έπρεπε, περισσότερες από μία φορά και έχει μάθει να το αντιμετωπίζει, και ίσως ακόμη και να το υπολογίζει στις δαπάνες του.

5. Ξέρεις πώς να αποφύγεις την εξαπάτηση

Γνωρίζει τις τυπικές παγίδες που στήνονται για τους τουρίστες και ξέρει πώς να τις αποφύγει. Δεν θα τολμούσε να αφήσει κάποιον να τον βοηθήσει με τις τσάντες του, θα κάνει τα στραβά μάτια στους τσιγγάνους, και ξέρει πότε μια προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι.

6. Παίρνεις τα πάντα με μεγάλη ηρεμία

Ακριβώς όπως ξέρει ότι οι εξαπατήσεις αποτελούν εγγενές στοιχείο του ταξιδιού, ξέρει επίσης ότι τα σχέδια αλλάζουν, τα πράγματα πάνε στραβά, δεν θα του αρέσει πάντα κάθε εστιατόριο που επισκέπτετε, παρά τη σύσταση που θα έχει ακούσει από άλλα στόματα, και είναι εντάξει με αυτό … είναι όλα ένα μέρος του ταξιδιού. Επιπλέον, συχνά αποκαλύπτει μια νέα περιπέτεια! Χρειάζονται πολλά ταξίδια και χρόνια εμπειρίας για να καταλάβεις ότι είναι εντάξει τα πράγματα να πάνε στραβά ….

7. Δεν χρειάζεσαι λίστα πακεταρίσματος

Ένας έξυπνος ταξιδιώτης μπορεί να απαγγείλει στον ύπνο του τα απαραίτητα για μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο, για ένα μακρύ ταξίδι ή ταξίδι 6 μηνών στο εξωτερικό…

8. Μπορείς να επικοινωνήσεις και με τη γλώσσα του σώματος

Ένας έμπειρος ταξιδιώτης δεν έχει ρωτήσει «Τι γλώσσα μιλάνε εκεί;» απλά πηγαίνει… Αυτή η φυλή του ταξιδιώτη τα έχει καταφέρει σε δύσκολες καταστάσεις μη ξέροντας τη γλώσσα… δεν δυσκολεύτηκε όμως γιατί μπορεί να επικοινωνήσει και με τη γλώσσα του σώματος… η γλώσσα των Αγγλικών τον βοηθά επίσης …. πολύ.

9. Δεν σε νοιάζει η αξία της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

Δεν θα τολμούσε να αμφισβητήσει την αξία της ταξιδιωτικής ασφάλισης, γιατί ξέρει ότι είναι μια απόλυτη αναγκαιότητα, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό. Ένας έμπειρος ταξιδιώτης είναι επίσης πιο πιθανό να πληρώσει επιπλέον για μια πιο ολοκληρωμένη κάλυψη, και ακόμη πιο πιθανό να έχει μια δια βίου κάλυψη για να καλύψει τα πολλαπλά του ταξίδια όλο το χρόνο.

10. Ξέρεις ότι ποτέ δεν θα «τα δεις όλα»

Σε αντίθεση με τους πρωτάρηδες, δεν μπορεί ποτέ να ισχυριστεί ότι «έχει πάει παντού» ή «ότι έχει δει αρκετά», γιατί ξέρει ότι ποτέ δεν θα τα δει όλα … υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω για να εξερευνήσει!

 

Σε σένα τώρα – τι νομίζεις ότι κάνει έναν έμπειρο ταξιδιώτη; Ως υποκειμενική έννοια, αυτές είναι και υποκειμενικές απαντήσεις – μη διστάσεις να μας πεις τη γνώμη σου στα σχόλια παρακάτω!

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: