Όλα τα φώτα στην Ζυρίχη, Ελβετία

Όλα τα φώτα στην Ζυρίχη, Ελβετία

Η Ζυρίχη μπορεί να μην είναι η πρωτεύουσα της Ελβετίας, αλλά είναι σίγουρα ο πιο γνωστός τουριστικός προορισμός για τους διεθνείς επισκέπτες. Η καρδιά της πόλης είναι η Παλιά Πόλη, η οποία προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων για τις φημισμένες αγορές της. Η ελβετική σοκολάτα, το γλουχέα και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι όλα χαρακτηριστικά αυτής της εποχής του χρόνου και η Ζυρίχη είναι σίγουρα το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Με το που φτάσεις στο αεροδρόμιο πάρε το τρένο για Zurich Hauptbahnho, η διαδρομή διαρκεί μόλις 11 λεπτά. Εδώ ακριβώς είναι το κέντρο της πόλης, ο διάσημος εμπορικός δρόμος Bahnhofstrasse.Όλα τα φώτα στην Ζυρίχη, Ελβετία

Bahnhofstrasse

Η Bahnhofstrass είναι ο δρόμος που θα συναντήσεις με το που βγεις από το σιδηροδρομικό σταθμό. Αυτός ο δρόμος φιλοξενεί τους πιο γνωστούς τοπικούς και διεθνής σχεδιαστές. Ο δρόμος αυτός μπορεί να μην είναι στρωμένος με χρυσάφι αλλά στην κυριολεξία, είναι στρωμένος πάνω σε χρυσάφι καθώς κάτω από το δρόμο βρίσκονται τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια  που είναι γεμάτα με το πολύτιμο μέταλλο. Όπως καταλαβαίνεις είναι ο πιο ακριβός δρόμος όχι μόνο της Ελβετίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού, θα δεις το άγαλμα του ισχυρού άντρα των σιδηροδρόμων του 19ου αιώνα, του Alfred Escher. Ο δρόμος αυτός ξεκινάει από το Zurich Hauptbahnhof και φτάνει μέχρι τη λίμνη της Ζυρίχης… ιδανική διαδρομή για περίπατο αλλιώς μπορείς να πάρεις το τραμ για να κατέβεις. Κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό θα βρεις όλες τις γνωστές διεθνείς μάρκες ενώ στο τέλος του δρόμου προς τη λίμνη θα βρεις τους πιο ακριβούς οίκους.

Η Λίμνη της Ζυρίχης

Μετά το περίπατο του δρόμου Bahnhofstrasse θα βρεθείς όπως σου είπα στη λίμνη της Ζυρίχης. Εδώ θα δεις πραγματικά πόσο όμορφη είναι αυτή η πόλη. Κατά την εορταστική περίοδο, εδώ βρίσκεται το χριστουγιεννιάτικο τραμ των παιδιών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Στην δυτική όχθη της λίμνης, θα δεις τον πύργο της St Peterhofstatt, του 13ου αιώνα, με το μεγαλύτερο ρολόι στην Ευρώπη.Όλα τα φώτα στην Ζυρίχη, Ελβετία

Lindenhof

Για την πιο όμορφη θέα της Παλιάς Πόλης πήγαινε στο Lindenhof όπου μπορείς να δεις επίσης την Εκκλησία Grossmunster, το Δημαρχείο, τον ποταμό Limmat, το πανεπιστήμιο και το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας.

Οι κορυφαίες επιλογές

  • Θαύμασε τα βιτρό του Μαρκ Σαγκάλ στον καθεδρικό ναό Fraumunster,την εκκλησία Grossmunster καθώς και τα παράθυρα της εκκλησίας του Sigmar Polke.
  • Απόλαυσε τις ψηλόλιγνες μορφές του Αλμπέρτο Τζιακομέτι, την τέχνη του Dada και τα άλλα εκθέματα σύγχρονης τέχνης στο Kunsthaus στη Ζυρίχη.
  • Πιες αργά-αργά μια ζεστή schoggi (σοκολάτα) και πλούτισε τη συλλογή σου με τα υπέροχα σουβενίρ του Cafes Schober ή του Sprungli.
  • Πήγαινε βαρκάδα στη λίμνη Zurichsee, νοίκιασε ποδήλατο νερού το καλοκαίρι.
  • Μελέτησε τα τεχνουργήματα του Sammlung Oskar Reinhart am Romerholz στο καταπράσινο Winterthur.Όλα τα φώτα στην Ζυρίχη, Ελβετία

Η ελβετική κουζίνα

Η ελβετική κουζίνα δεν είναι σπουδαία ούτε πολύ ιδιαίτερη- στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ελβετικά πιάτα οφείλουν την ύπαρξή τους σε γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές σπεσιαλιτέ. Τα τυριά έχουν την τιμητική τους καθώς είναι το βασικό συστατικό πολλών fondues, καθώς και του raclette (λιωμένο τυρί με, συνήθως, πατάτες και μικρά κρεμμυδάκια. Το εθνικό πιάτο της γερμανόφωνης Ελβετίας είναι το Rosti (τραγανές, τηγανιτές, πολύ ψιλοκομμένες πατάτες. Η ελβετική σοκολάτα είναι εξαιρετική- θα την βρεις σε πολλών ειδών κέικ και επιδόρπια.

 Love Hra xxx© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: