Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου

Το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου ή Σεν Μπαρτελεμί είναι ένα γαλλικό νησί το οποίο βρίσκεται στην Καραϊβική. Το υπέρκομψο αυτό μέρος είναι πιθανότατα η πιο ακριβοπληρωμένη και αριστοκρατικότερη βάση της Καραϊβικής, μολονότι η έκταση του δεν ξεπερνάει τα 20 τετρ. χλμ. Σαφώς γαλλικό, από τις μπουτίκ υψηλής ραπτικής μέχρι τις μπαγκέτες του, το Σεν Μπαρτ έλκει σαν μαγνήτης τους πλούσιους και τους διάσημους, καθώς είναι ένας από τους διασημότερους προορισμούς στο κόσμο!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου

Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου

Πως να πας εκεί

Υπάρχουν δυο τρόποι για να φτάσεις στο νησί… είτε μ’ένα μικρό αεροπλάνο που είναι και το προτιμότερο είτε με πλοίο ή ένα πολυτελές γιοτ (αν διαθέτεις ένα από αυτά). Με το μικρό αεροπλάνο θα κάνεις μια σύντομη πτήση μόλις 10 λεπτών από το St Martin, όπου φτάνουν όλες οι διεθνείς πτήσεις.

Το αεροπλάνο προσγειώνεται σε ένα μικρό διάδρομο, το οποίο κάνει αρνητικούς κάποιους να επιλέξουν αυτό το τρόπο προσέγγισης. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και είναι απόλυτα ασφαλές, καθώς οι πιλότοι είναι πολύ καλά καταρτισμένοι. Άσε που είναι και πιο ελκυστικό να φτάσεις με αεροπλάνο απ’ότι με πλοίο.

Αφού φτάσεις

Σχεδόν όλοι, όταν φτάνουν στο νησί νοικιάζουν ένα αυτοκίνητο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος να γυρίσεις το νησί… επίσης είναι και ο πιο φθηνός. Εάν πάλι δεν θες να νοικιάσεις, μην αγχώνεσαι… πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν ένα που θα σε πάει και θα σε φέρει στο ξενοδοχείο δωρεάν. Ωστόσο θα είναι δύσκολο να μην έχεις ένα αυτοκίνητο καθώς τα ταξί είναι λίγα και οι πιάτσες μακρυά η μια από την άλλη… κι όμως είναι δυνατόν!

Γλώσσα

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού είναι ευρωπαϊκής καταγωγής καθώς το νησί είναι μια συλλογικότητα της Γαλλίας. Έτσι, η επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά, ωστόσο μην αγχώνεσαι καθώς θα βρεις πολλούς να μιλούν καλά αγγλικά.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου

Τι πρέπει να δεις

Η πρωτεύουσα της Γκουστάβια αποτελεί ορόσημο, όπως και οι διάφορες παραλίες – η κάθε μια με δική της εμφάνιση- τα υπέροχα εστιατόρια , τη νυχτερινή ζωή και τα πολυτελή σπα.

Επέλεξε τουλάχιστον μια μέρα δραστηριότητας για μια διασκεδαστική εμπειρία. Μπορείς να απολαύσεις μια ημέρα ιστιοπλοΐας ή να οργανώσεις μια ιδιωτική εκδρομή με τη παρέα σου.

Χρήματα

Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα, ωστόσο το δολάριο ΗΠΑ είναι ευρέως αποδεκτό. Το νησί είναι συνήθως αρκετά ακριβό, καθώς όπως σου είπα είναι ένας από τους καλύτερους πολυτελής τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Το καλοκαίρι όμως οι τιμές πέφτουν αρκετά ενώ τη περίοδο των Χριστουγέννων ανεβαίνουν στα ύψη και τα μέγα γιοτ έρχονται στο νησί. Τα προϊόντα είναι επίσης ακριβά καθώς όλα είναι εισαγόμενα.

Διαμονή

Υπάρχουν 6 θέρετρα στο νησί που τα διαθέτουν όλα. Επίσης οι πολυτελή βίλες είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή διαμονής.

Προσωπική Ασφάλεια

Το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου είναι απίστευτα ασφαλές και πολύ λίγα εγκλήματα έχουν λάβει χώρα στο νησί. Είναι απόλυτα ασφαλές να αφήσεις το αυτοκίνητο και το σπίτι ξεκλείδωτο, όπως και πολλοί ντόπιοι κάνουν! Φρόντισε να είσαι ευγενικός και να μάθεις να χρησιμοποιείς το «Bonjour» καθώς είναι υποχρεωτικό! Τέλος το να βρίζεις το κέρατο σου θεωρείται εξαιρετικά αγενές και κανείς δεν το κάνει στο νησί αυτό.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: