10 λόγοι για να πάρεις ένα χρονικό διάστημα και να ταξιδέψεις τον κόσμο

10 λόγοι για να πάρεις ένα χρονικό διάστημα και να ταξιδέψεις τον κόσμο

Είτε πρόκειται για το παραδοσιακό «χρονικό διάστημα» του φοιτητή είτε για τη προσωρινή διακοπή της καριέρας σου για να βγεις έξω και να εξερευνήσεις τον κόσμο, υπάρχουν πάρα πολύ λόγοι του γιατί πρέπει να ταξιδέψεις τον κόσμο και να αφήσεις τους υπόλοιπους να σε αμφισβητούν. Εδώ είναι οι 10 λόγοι για να πάρεις ένα χρονικό διάστημα και να ταξιδέψεις τον κόσμο – έτσι ώστε να σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες -.10 λόγοι για να πάρεις ένα χρονικό διάστημα και να ταξιδέψεις τον κόσμο

Το ταξίδι θα σε διδάξει ότι δεν θα σε διδάξουν στο σχολείο

Εάν το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να αγοράσεις και σε κάνει πλούσιο, τι ακριβώς είναι αυτό που παίρνεις πίσω;

Έχεις ακούσει ποτέ για την «κοσμική εκπαίδευση»; Το Ταξίδι είναι μια εμπειρία, μια συνάντηση με τη πραγματική ζωή που σου διδάσκει πράγματα που ποτέ δεν θα μάθεις με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και ειδικά στο σχολείο. Όταν ταξιδεύουμε εκτιμούμε αυτό που αφήνουμε πίσω στο σπίτι, γινόμαστε περισσότερο υπομονετικοί και γεμάτοι κατανόηση, δεχόμαστε τους ανθρώπους ακριβώς όπως είναι και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Με το να είσαι πολυταξιδεμένος έχεις περισσότερα οφέλη απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται  ότι δεν μπορούν να πάρουν ένα χρονικό διάστημα ή να κάνουν διάλειμμα από την καριέρα τους, επειδή θα αμαυρώσει τις επαγγελματικές τους προοπτικές… αλλά έχεις σκεφτεί πόσο θα τις βοηθήσει και δεν θα τις εμποδίσει; Θα έχεις σίγουρα μα πιο ενδιαφέρουσα ιστορία ζωής σε σχέση με τους άλλους, και θα φαίνεσαι πιο κοσμικός, με μια ικανότητα να σκέφτεσαι έξω από το κουτί… έξω από τα συνηθισμένα.

Βρες το πάθος σου και θα βρεις το σκοπό σου 

Όταν αποφοιτήσεις ή αν έχεις ήδη αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, θα εκπλαγείς όταν καταλάβεις ότι έχεις μια πολύ πολύ μικρή ιδέα για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον, τόσο μικρή και αβέβαιη σε σχέση με όταν ξεκίνησες. Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις αυτή τη στιγμή και να σταματήσεις να κάνεις αυτό που περιμένουν από σένα, αυτό που περιμένεις εσύ από τον εαυτό σου και αντί αυτού να πάρεις το χρόνο και να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα, να εξερευνήσεις, να εξελιχθείς και να μάθεις ποιο είναι το πάθος σου. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό από το να εξερευνήσεις τον κόσμο…

Κάνε ότι θέλεις, όταν το θέλεις χωρίς να δώσεις κανένα λόγο

… και έπειτα υπάρχει επίσης και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να απαντήσεις σε κανέναν (αυτό είναι ένα επιπλέον bonus).

10 λόγοι για να πάρεις ένα χρονικό διάστημα και να ταξιδέψεις τον κόσμο

Μπορεί να είναι φθηνότερα από το να μείνεις σπίτι

Μια από τις μεγαλύτερες δικαιολογίες για να μην ταξιδέψει κάποιος είναι να πει «είναι πάρα πολύ ακριβό». Είτε έχεις μια δικαιολογία για τον εαυτό σου είτε δεν ιεραρχείς τα έξοδά σου ή αγνοείς το γεγονός ότι το ταξίδι δεν είναι τόσο ακριβό όσο πιστεύεις ότι είναι. Σε αυτή την εποχή τα ταξίδια είναι σε απίστευτες προσιτές τιμές και σε πολλές περιπτώσεις (Νεπάλ, Νοτιοανατολική Ασία, Νικαράγουα και πολλά πολλά άλλα) είναι φθηνότερα από το να μείνεις στο σπίτι.

Τα πάντα στο σπίτι θα βρίσκονται εκεί όταν γυρίσεις

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δικαιολογία  ότι δεν μπορούν ή δεν πρέπει να ταξιδέψουν επειδή έχουν δεσμεύσεις πίσω στο σπίτι. Είτε πρόκειται για δουλεία είτε πρόκειται για οικογένεια, φίλους, μια σχέση ή απλά γιατί αγαπάς το σκύλο σου πάρα πολύ και δεν μπορείς να τον αφήσεις, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι όλα θα είναι εκεί όταν γυρίσεις.

Πραγματικά μπορείς να ζήσεις μια ζωή σαν όνειρο

Όταν ταξιδεύεις αποφασίζεις εσύ για τα πάντα. Αποφασίζεις τι ώρα θα ξυπνήσεις, τι ώρα θα κοιμηθείς, τι θα κάνεις όλη τη μέρα, που θα περάσεις τη μέρα σου… είναι όλα εκεί για σένα. Από τη μια πλευρά αυτό είναι μια καταπληκτική αίσθηση ελευθερίας, από την άλλη σε αναγκάζει να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις.

Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από το κενό που συνδέεται με τα υπάρχοντα

Κάνε ένα ξεκαθάρισμα στο σπίτι σου… πούλησε ότι παλιό και περιττό έχεις. Θα είναι το πιο αναζωογονητικό και απελευθερωτικό πράγμα όταν απελευθερωθείς από τα υλικά αγαθά. Εάν αισθάνεσαι κολλημένος μέρα με τη μέρα, αυτός είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος τρόπος για να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από την παλιά ζωή και να ξεκινήσεις κάτι νέο, ακόμα και αν αυτό είναι κάτι το προσωρινό.10 λόγοι για να πάρεις ένα χρονικό διάστημα και να ταξιδέψεις τον κόσμο

Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σου

Είμαι σίγουρη πως έχεις ακούσει το ρητό «δεν υπάρχει κανένας χρόνος όπως το παρόν»… αλλά τι γίνεται αν το πάρεις στη πιο κυριολεκτική του μορφή και συνειδητοποιήσεις ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις στη ζωή γιατί το μόνο που έχουμε είναι το τώρα.

Η αλήθεια είναι, ότι μόνο μεγαλώνουμε… Ποτέ δεν θα είμαστε τόσο νέοι όπως τώρα… γι’αυτό πριν να είναι πολύ αργά, κάνε το μεγάλο βήμα. Βγες έξω να δεις το κόσμο, να μάθεις από τους διαφορετικούς πολιτισμούς, να βιώσεις νέες παραδόσεις, να μιλήσεις σε άλλη γλώσσα, να δοκιμάσεις λιχουδιές που ποτέ δεν θα μπορούσες να σκεφτείς. Δοκίμασε νέα πράγματα. Άλλαξε. Αναπτύσσου. Ζήσε. Μάθε.

Αναπτύσσου. Μάθε. Καλλιεργήσου. ΑΛΛΑΞΕ την άποψή σου για τη ζωή

Ο πιο σημαντικός λόγος για να ταξιδέψεις είναι για τον ίδιο σου τον εαυτό!

Τα Ταξίδια σε αλλάζουν με έναν τρόπο που δεν μπορεί να περιγραφεί. Οτιδήποτε συμβαίνει… είτε καλό είτε κακό, είτε φτάσεις στο σωστό μέρος είτε μπεις καταλάθος σε λάθος τρένο, όλα αυτά θα σου διαμορφώσουν την ύπαρξή σου… θα σε κάνουν πιο ανεκτικό, υπομονετικό και γεμάτο κατανόηση. Θα δεις τα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα πίσω στο σπίτι και ξαφνικά θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να συνεχίσεις χωρίς καν να δειλιάζεις. Θα αρχίσεις να σκέφτεσαι τη ζωή με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και αυτά τα μικρά και θλιβερά προβλήματα που κάποτε είχες, όπως ένα χωρισμό είτε η θέση παρκαρίσματος που δεν εβρίσκες ποτέ να γίνονται τόσο τετριμμένα. Χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσεις εμπειρίες και όχι υλικά πράγματα που δεν έχουν κανένα νόημα. Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω μια τεράστια λίστα σχετικά με το πως τα ταξίδια σε αλλάζουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι που πρέπει να μάθεις και να αντιμετωπίσεις μόνος σου.

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: