10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη
1. Gamla Stan 

Το παλαιότερο τμήμα της Στοκχόλμης είναι και το πιο ελκυστικό, αφού περιέχει παλιά σπίτια, εστιατόρια σε θολωτά κελάρια και το βασιλικό ανάκτορο. Αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα για να εξερευνήσεις τη μεσαιωνική πλευρά της πόλης, την Gamla Stan… πήγαινε και στην τουριστική Vasterlanggatan, αλλά μην ξεχάσεις να περπατήσεις και στα παράλληλα στενάκια και τις ήσυχες πλατείες.

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

2. Skansen Open Air Museum 

Το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, το Skansen ιδρύθηκε το 1891 από τον Artur Hazelius ώστε να μπορεί να βλέπει ο κόσμος πως ζούσαν οι Σουηδοί τα παλιά τα χρόνια. Σήμερα υπάρχουν περίπου 150 παραδοσιακά σπίτια και άλλα εκθέματα απ’όλη τη Σουηδία σε αυτόν τον όμορφο λόφο. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή «Σουηδία σε μινιατούρα» και μπορείς εύκολα να περάσεις μια ολόκληρη μέρα εδώ, κάνοντας βόλτες στον ζωολογικό κήπο, τη γειτονιά με τα εργαστήρια χειροτεχνίας, το υπαίθριο μουσείο ή παρακολουθώντας τις καθημερινές δραστηριότητες που διεξάγονται στις σκηνές του Skansen, όπως τους παραδοσιακούς χορούς το καλοκαίρι. Ένας χάρτης και ένα έξοχο φυλλάδιο στα αγγλικά είναι εξαιρετικοί ξεναγοί.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (οι τιμές και οι ώρες λειτουργίας ανάλογα με την εποχή)

Εισιτήριο: Ενήλικες SEK100-150, παιδιά SEK60, μωρά ελεύθερα

Διεύθυνση: Djurgårdsslätten 49-51, 11521 Stockholm

Offisial site: http://www.skansen.se/

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

3. Vasamuseet

Πίσω από το Nordiska Museet στη δυτική ακτή του Djurgarden, το φημισμένο Vasamuseet σου επιτρέπει να δεις τη ζωή των ναυτικών του 17ου αιώνα ενώ παράλληλα να εκτιμήσεις τις λαμπρές επιτεύξεις της θαλάσσιας αρχαιολογίας. Θα χρειαστείς περίπου 1,5 ώρα για να εκτιμήσεις δεόντως το φοβερό αυτό μέρος. Στο επίπεδο της εισόδου υπάρχει ένα μοντέλο του πλοίου Vasa σε κλίμακα 1:10, ενώ σε μια αίθουσα προβολών θα δεις μια 25 λεπτη ταινία, που καλύπτει θέματα που δεν περιλαμβάνονται στις συλλογές ( αγγλικές προβολές καθημερινά). Υπάρχουν τρεις άλλοι όροφοι με εκθέματα, καθώς και προσωρινές εκθέσεις αντικειμένων που διασώθηκαν από το Vasa, που εξιστορούν τις ναυμαχίες και τη ναυσιπλοΐα του 17ου αιώνα.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10π.μ- 5μ.μ (Τετάρτες 10π.μ- 8μ.μ, Σεπτεμβριο- Μάιο), 8.30π.μ-6μ.μ, Ιούνιο- Αύγουστο

Εισιτήριο: Ενήλικες SEK 130, κάτω των 18 ελεύθερη είσοδος

Διεύθυνση: Galärvarvsvägen, 1411521 Stockholm

Official site: www.vasamuseet.se

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

4. Kungliga Slottet

Το «νέο» Βασιλικό Ανάκτορο, Kungliga Slottet είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Στοκχόλμης. Ανεγέρθηκε στο σημείο που βρισκόταν το παλιό ανάκτορο Tre Kronor, το οποίο κάηκε το 1697. Η βόρεια πτέρυγα σώθηκε και ενσωματώθηκε στο νέο ανάκτορο, αλλά τα μεσαιωνικά του σχέδια έχουν επικαλυφθεί με μπαρόκ πρόσοψη.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10π.μ- 5μ.μ

Εισιτήριο: Ενήλικες SEK150, κάτω των 18 SEK75

Διεύθυνση: Gamla Stan

Official site: www.kungahuset.se

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

5. Stadshutet

Περισσότερο μοιάζει με μεγάλη εκκλησία παρά με δημαρχείο , αλλά το μέγεθός του απατά, διότι έχει δύο μεγάλα εσωτερικά περιαύλια. Στην κορυφή του φέρει ένα χρυσό πύργο και το σύμβολο της σουηδικής ισχύος, τρία χρυσά στέμματα. Στο εσωτερικό θα βρεις την πανέμορφη αίθουσα με μωσαϊκά Gyllene salen (Χρυσή αίθουσα), τη τοιχογραφία του Πρίγκηπα Ευγένιου που αναπαριστά τη θέα της λίμνης από την αίθουσα και τον χώρο όπου τελείται το ετήσιο δείπνο της απονομής των βραβείων Νόμπελ.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, ΜΟΝΟ με ξενάγηση (οι οποίες κατά καιρούς διακόπτονται λόγω ειδικών εκδηλώσεων.

Εισιτήριο: Ενήλικες SEK70-100, κάτω των 17  SEK20-40, κάτω των 12 ελεύθερη είσοδος  (οι τιμές διαφέρουν ανάλογα την εποχή)

Διεύθυνση: Ragnar Östbergs Plan 1, 11220 Stockholm

Official site: www.stadshuset.se/

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

6. Djurgarden 

Δε γίνεται να μην δεις το βασιλικό πάρκο Djurgarden! Τα βασικά του αξιοθέατα είναι το Skansen και το ασυνήθιστο μουσείο Vasa, αλλά υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει να επισκεφτείς. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσεις την περιοχή είναι να νοικιάσεις ένα ποδήλατο. Η στάθμευση είναι περιορισμένη τις καθημερινές και απαγορεύεται τα σαββατοκύριακα το  καλοκαίρι.

Official site: www.visitdjurgarden.se

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

7. Fotografskia Museet 

Αν είσαι λάτρης της φωτογραφίας αυτό το μουσείο θα σε συναρπάσει και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά Κυριακή-Τετάρτη, 9π.μ- 9μ.μ Πέμπτη-Σάββατο 9π.μ-11μ.μ

Εισιτήριο: Ενήλικες SEK 110

Διεύθυνση: Stadsgårdshamnen 22, 11645 Στοκχόλμη

Official website: www.fotografiska.eu

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

8. Λιμάνι Στοκχόλμης

Ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους για να απολαύσεις τη Στοκχόλμη είναι με πλοίο, έτσι σιγουρέψου ότι θα πας κατευθείαν στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σου και θα ταξιδέψεις ανάμεσα στα νησιά. Βιώνοντας τη Στοκχόλμη από το νερό ετοιμάσου να δεις την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία – μια γωνία υπέροχη και μοναδική.

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

9. Μουσείο ABBA 

Άνοιξε το Μάιο του 2013, και από τότε το Μουσείο ABBA έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Για κάθε τρελό θαυμαστή, αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ωστόσο, αν σου αρέσει ένα ή και δυο τραγούδια, τότε πρέπει να ξέρεις πως αυτό το μουσείο σε βάζει μέσα στα ενδότερα του πιο επιτυχημένου ποπ συγκροτήματος του κόσμου. Το μουσείο έχει επίσης ένα ισχυρό διαδραστικό θέμα, με την ευκαιρία να μιλήσεις ακόμα και σε ένα μέλος των ABBA όταν το τηλέφωνο χτυπήσει!

Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά: Δευτέρα-Τρίτη 10π.μ-18μ.μ / Τετάρτη – Παρασκευή: 10π.μ-20μ.μ Σαβ – Κυρ: 10πμ- 18μ.μ

Εισιτήριο: Ενήλικες SEK 195

Διεύθυνση:  Djurgårdsvägen 68

Official website: www.abbathemuseum.com

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη

10. SoFo 

Τέλος, αν θέλεις να πάρεις μια πιο τοπική αίσθηση για την πόλη, πήγαινε κατευθείαν στη πιο ντιζαινάτη περιοχή, τη SoFo. Η SoFo είναι μια μοναδική περιοχή με μερικές από τις καλύτερες μπουτίκ της πόλης.

Love Hra

xxx
© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: