10 πόλεις για δημιουργικούς ανθρώπους

10 πόλεις για δημιουργικούς ανθρώπους

10 πόλεις για δημιουργικούς ανθρώπους

1. Παρίσι, Γαλλία

Θα ξεκινήσω με την πόλη της αγάπης και του έρωτα…μα φυσικά το μαγευτικό Παρίσι. Παρίσι σημαίνει τάξη, αρμονία, ομορφιά και κομψότητα… Όλα είναι αποτέλεσμα ενός τολμηρού πολεοδομικού σχεδιασμού, που πάντρεψε με επιτυχία την παράδοση με την καινοτομία, ορισμένες φορές με εκπληκτικά αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση της γυάλινης πυραμίδας μπροστά στο Λούβρο. Παρίσι σημαίνει επίσης πάθος, νεανική ενέργεια και πλούσια πολιτισμική ζωή. Όμως πάνω απ’όλα , το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του ευ ζην: γαλλική κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της, γαστρονομικές σπεσιαλιτέ από διάφορες χώρες, ο λαμπερός κόσμος της υψηλής ραπτικής αλλά και εκκεντρικής μόδας, έντονη νυχτερινή ζωή.

2. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Έχεις παρατηρήσει ότι στο Κέιπ Τάουν υπάρχει μια περίεργη ατμόσφαιρα; Αν κοιτάξεις τριγύρω θα δεις να ξεφυτρώνουν μικρά νέα δημιουργήματα… το πιο σημαντικό όμως δεν είναι αυτό αλλά η φύση… η απόλυτη δημιουργική διέξοδος από την καθημερινότητα σου… τι περιμένεις λοιπόν;

3. Νέα Υόρκη, Αμερική

Η αγάπη μου, ο έρωτάς μου, το πάθος μου… με δύο λέξεις Νέα Υόρκη ή χαϊδευτικά το «μεγάλο μήλο». Η μία και μοναδική πόλη σε όλο το κόσμο που θα βρεις απεριόριστη δημιουργικότητα. Η Νέα Υόρκη είναι τόσο οικονομικά ισχυρή, τόσο πολυπολιτισμική, τόσο τραγουδισμένη, όσο καμιά άλλη πόλη στο κόσμο. Εντούτοις είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και απαιτητική, οπότε σίγουρα δεν είναι για σένα που θέλεις ένα μέρος πιο ήσυχο και ήρεμο.

10 πόλεις για δημιουργικούς ανθρώπους

4. Τόκιο, Ιαπωνία

Η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας είναι θορυβώδης και γεμάτη ζωντάνια, ένας γρίφος από αντιθέσεις με δημιουργικότητα όλων των ειδών. Το Τόκιο, σαν ένα βιβλικό τέρας, αποσυντίθεται και αναδημιουργείται ακατάπαυστα, και σ’αυτήν την διαδικασία συνεχώς ανακαλύπτει εκ νέου τον εαυτό του. Υπάρχει μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης εδώ με κάτι νέο σε κάθε στροφή, καθιστώντας την μια πόλη όπου είναι δυνατόν όλα να συμβούν.
5. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Λονδίνο είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μητροπόλεις του κόσμου, με πλούσια κληρονομιά. Επίσης εξελίσσεται διαρκώς εκπλήσσοντας ευχάριστα τους κατά καιρούς επισκέπτες του. Η βρετανική πρωτεύουσα, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο της μόδας, της μουσικής και της τέχνης, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως. Υπερβολή ή πραγματικότητα; Απλώς ρίξε μια ματιά γύρω σου.

6. Βερολίνο, Γερμανία 

Η πόλη που είναι γνωστή για την εκλεκτική ανάμειξη ανθρώπων αλλά και για τη συνέργεια και την ισχυρή υποστήριξη της δημιουργικής ελευθερίας. Πολλοί επιχειρηματίες μετακινούνται στο Βερολίνο από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν την τύχη τους ή απλά για να βρουν τη δημιουργικότητά τους σε μια πόλη που προωθεί ενεργά τέτοιες προσπάθειες.

10 πόλεις για δημιουργικούς ανθρώπους

7. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Η απάντηση της Ευρώπης σε μια φιλελεύθερη νοοτροπία είναι το Άμστερνταμ. Παρόλο που μπορεί να έχει μια φήμη ότι είναι υπερβολικά φιλελεύθερη, μπορεί να εκπλαγείς όταν μάθεις ότι οι ντόπιοι δεν είναι τόσο ριζοσπαστικοί όσο οι τουρίστες που την επισκέπτονται. Το Άμστερνταμ έχει περισσότερη ελευθερία από τις άλλες πόλεις, αυτό είναι γεγονός, και αυτό είναι που την καθιστά μία από τις καλύτερες πόλεις για δημιουργικούς ανθρώπους.

8. Μελβούρνη, Αυστραλία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας είναι ένα ζωντανό πολυπολιτισμικό κέντρο που φημίζεται για τη λατρεία του στις τέχνες και τα σπορ, αλλά και για το γεγονός ότι συγκεντρώνει τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια από κάθε άλλη περιοχή. Η Αυστραλία γενικά έχει μια πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Όπως κάθε πρωτεύουσα έτσι και στη Μελβούρνη όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργική ελευθερία.

9. Στοκχόλμη, Σουηδία

Η Στοκχόλμη γίνεται γρήγορα μια από τις βασικές πόλεις της Ευρώπης για το ξεκίνημα της κουλτούρας. Τα κεντρικά γραφεία πολλών εταιρειών που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας έρχονται σιγά σιγά στο προσκήνιο.

10. Ώστιν, Τέξας

Τελευταία πόλη αλλά όχι ασήμαντη, το Ώστιν στο Τέξας. Το Ώστιν είναι το δημιουργικό κέντρο του Νότου. Υπάρχει μια ποικιλομορφία στους καλλιτέχνες εδώ. Πολλά κοινωνικά στρώματα κατοικούν στο Ώστιν – από μουσικούς μέχρι και επιχειρηματίες, δεν υπάρχουν εδώ όρια στη δημιουργικότητα.

Love Hra xxx
© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: