Κρατήσεις πτήσεων: 10 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα

Κρατήσεις πτήσεων: 10 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα

Κρατήσεις πτήσεων: 10 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα

1. Μάθε την καλύτερη ώρα για να αγοράσεις ένα εισιτήριο

Ξέρεις πως η καλύτερη ώρα για να αγοράσεις ένα εισιτήριο είναι 6 με 8 εβδομάδες πριν την ημερομηνία αναχώρησης σου; Φυσικά εξαιρούνται οι ξαφνικές προσφορές.

2. Ταξίδεψε Τρίτη, Τετάρτη ή Σάββατο

Το να φύγεις για τον αγαπημένο σου προορισμό μεσοβδόμαδα είναι συνήθως φθηνότερα. Απέφυγε την Κυριακή καθώς είναι η πιο ακριβή μέρα της εβδομάδας.

3. Χρησιμοποίησε ένα ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης

Έχεις παρατηρήσει πως όταν ψάχνεις για μια πτήση και επιστρέφεις μετά από λίγες μέρες στο ψάξιμο πάλι αυτής, η τιμή έχει ανέβει στα ουράνια; Είναι αλήθεια… το ιστορικό αναζήτησης μπορεί να παρακολουθείται από τις αεροπορικές εταιρείες. Για να αποφύγεις λοιπόν την αύξηση τιμών, χρησιμοποίησε ένα ανώνυμο πρόγραμμα περιήγησης για να ψάξεις για τις φθηνότερες τιμές χωρίς να σε «ενοχλήσει» κανείς.

4. Ταξίδεψε εκτός εποχής

Το ότι είναι φθηνότερα να ταξιδέψεις «off season» είναι πλέον γνωστό σε όλους αλλά αξίζει να στο ξαναπώ. Αν δεν έχεις στο μυαλό σου κάποιον συγκεκριμένο προορισμό ή έχεις μόνο μια συγκεκριμένη περίοδο που μπορείς να φύγεις τότε διάλεξε έναν προορισμό που να βρίσκεται εκτός εποχής! Τόλμησε το και πήγαινε κάπου που δεν έχεις ξαναπάει… βγες και περπάτα στους άδειους δρόμους χωρίς τους τουρίστες να σε σπρώχνουν και τις ατελείωτες ουρές να σε κάνουν να χάνεις τον χρόνο σου… Πίστεψέ με δεν θα το μετανιώσεις…

5. Συλλογή Μιλίων… και γιατί όχι?

Αν έχεις κάποια προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία με την οποία θες να ταξιδεύεις, τότε αξίζει να γραφτείς σε κάποιο πρόγραμμα μιλίων… μόνο φρόντισε να παραμείνεις πιστός έτσι ώστε να μαζέψεις και τους ανάλογους πόντους, έτσι η αναβάθμιση των θέσεων σου δεν θα αργήσει να έρθει. Ωστόσο αν θες να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα, σκέψου το ενδεχόμενο να πετάξεις με φθηνότερες αεροπορικές εταιρείες και φυσικά… να αρπάζεις τις «καλύτερες προσφορές» και να φεύγεις.


6. Κάνε εγγραφή για ειδοποιήσεις τιμών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι τιμές αλλάζουν… και καμιά φορά αλλάζουν πολύ… Πόσο θα με ρωτήσεις… Πολύ θα σου απαντήσω… Μέσα σε μια μέρα μπορεί να αλλάξουν έως και 3-4 φορές. Κάνε λοιπόν μια εγγραφή σε ενημερωτικά δελτία και προσφορές από τις αγαπημένες σου αεροπορικές εταιρείες για να μάθεις από πρώτο χέρι τις καλές τιμές. Μπορείς κάλλιστα να ενημερώνεσαι και για μια συγκεκριμένη διαδρομή πτήσης και να δεις πότε η τιμή θα φτάσει τόσο χαμηλά, ώστε να εξασφαλίσεις τη φθηνότερη χαμηλή τιμή.

7. Ταξίδι σε περίοδο αιχμής; Μην το σκέφτεσαι… δράσε!

Σχεδιάζεις να ταξιδέψεις σε περίοδο αιχμής; Σταμάτα ότι προγραμματισμό και αν κάνεις και απλά δράσε! Σοβαρολογώ… κλείσε αυτά τα εισιτήρια που βρήκες σε αυτή τη τιμή… Μετά θα είναι πολύ αργά…

8. Αγόρασε τα εισιτήρια την Τρίτη και την Τετάρτη

Αυτές οι μέρες είναι οι καλύτερες όχι απλά να κλείσεις αλλά και να αγοράσεις τα εισιτήρια σου.

9. Σύγκρινε όλες τις επιλογές σου

Υπάρχουν πλέον τόσοι ιστότοποι για να ψάξεις για αεροπορικές τιμές… μην μένεις μόνο σε έναν! Ψάξε και σύγκρινε τις τιμές μεταξύ των μηχανών κρατήσεων ώστε να βεβαιωθείς ότι έχεις πάρει την καλύτερη προσφορά.

10. Κάνε Stop-Overs

Τέλος, ένας πολύ καλός τρόπος να εξοικονομήσεις χρήματα είναι να κάνεις μια ή πολλαπλές στάσεις. Αυτό να ξέρεις ότι πάντα θα είναι φθηνότερο, άσε που μπορεί να οδηγήσει και σε μια αυτοσχέδια ημερήσια εκδρομή σε μια νέα πόλη ή και χώρα που δεν είχες συμπεριλάβει στα άμεσα σχέδια σου!! Μου ακούγεται καταπληκτικό!! 🙂

Ήρθε η σειρά σου – Πως μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα κατά την κράτηση πτήσεων; Υπάρχουν κάποια μυστικά που θες να μοιραστείς μαζί μας;

Love Hra xxx
© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: