12 πράγματα που θα ήθελα να πω στο 28 ετών εαυτό μου

12 πράγματα που θα ήθελα να πω στο 28 ετών εαυτό μου

Πριν ξεκινήσω… είμαι 28 ετών… από σήμερα…

Τους τελευταίους 6 μήνες γράφω όλα όσα ξέρω και όλα όσα έχω ζήσει, εδώ σε αυτό το ταξιδιωτικό blog. Συνάντησα πολλά σκαμπανεβάσματα, έζησα ωραίες στιγμές και πολλές περιπέτειες. Δεν ήταν πάντα εύκολο… αλλά ήταν μερικά πράγματα που έπρεπε να γίνουν.

Ήταν όμως πάντα διασκεδαστικά… Ήταν πάντα ικανοποιητικά… Ήταν ανέκαθεν ένα ταξίδι… και πάντα θα είναι για το ταξίδι και όχι το προορισμό.


Έχω μάθει πολλά το τελευταίο μισό του έτους.

Όλα αυτά τα μαθήματα και η ανάπτυξή του εαυτού μου που έχω βιώσει τους τελευταίους έξι μήνες με οδήγησαν να πιστεύω ότι ίσως να έχω κάτι αξιόλογο να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος με μένα… να μοιραστώ με εσένα…

Έτσι συνεχίζουμε… και εδώ είναι τα 12 πράγματα που θα ήθελα να πω στο 28 ετών εαυτό μου με την ελπίδα ότι θα θέλεις να τα πεις και εσύ κάποια στιγμή στον εαυτό σου…

12 πράγματα που θα ήθελα να πω στο 28 ετών εαυτό μου

1. Μην κοιτάς πολύ μακρυά στο μέλλον

Ένα σπίτι, μια καριέρα, το άλλο μισό, μια οικογένεια… Τι λες να εστιάσεις στον εαυτό σου. Άφησε τον εαυτό σου να αναπτυχθεί και να μάθει να στηρίζεται στα πόδια του. Μάθε να μην βασίζεσαι σε οποιονδήποτε άλλο και να εμπιστεύεσαι τις δικές σου δυνατότητες… Μάθε να αγαπάς και να αποδέχεσαι πρώτα απ’όλα εσένα πριν πας να βρεις έναν άλλο άνθρωπο για να αγαπήσεις.

2. Πάρε μια μέρα ρεπό όποτε το έχεις ανάγκη

Όταν όλα γίνονται υπερβολικά, πάρε μια μέρα ρεπό. Μείνε στο σπίτι με τις πυτζάμες σου, απενεργοποίησε το μυαλό σου και απλά πάρε μια μέρα ρεπό. Μερικές φορές θα το χρειαστείς τη χειρότερη στιγμή που μπορείς να φανταστείς… Αλλά ποιος νοιάζεται… κάντο έτσι κι αλλιώς…

3. Δεν χρειάζεσαι δίχτυ προστασίας

Ανησυχείς εάν έχεις κρατήσει αρκετά χρήματα στην τράπεζα για τις «δύσκολες» μέρες; Ανησυχείς ότι ποτέ δεν θα έχεις αρκετά χρήματα για να αγοράσεις ένα σπίτι, οπότε πρέπει να ξεκινήσεις την αποταμίευση τώρα; Ανησυχείς ότι ίσως εμφανιστεί ένα σποραδικό χρέος που θα σε αφήσει ταπί; ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ! Τα πράγματα θα λειτουργήσουν από μόνα τους… γιατί πάντα αυτό κάνουν. Με λίγους κάλους φίλους και την οικογένεια δίπλα σου, πάντα θα έχεις κάποιον να σε βοηθήσει όταν ο καιρός θα είναι δύσκολος…

4. Χαμογέλα περισσότερο, γέλα περισσότερο

Σταμάτα να ανησυχείς και να σκέφτεσαι υπερβολικά… η ζωή δεν είναι παζλ. Είναι ένα ταξίδι που έχουμε ξεκινήσει και θέλουμε να δούμε πόσο μπορούμε να πετύχουμε, πόσους ανθρώπους μπορούμε να εμπνεύσουμε, πόσοι άνθρωποι μπορούν να μας εμπνεύσουν… απλά να θυμάσαι ότι υπάρχει πάντα διέξοδος για τα προβλήματα σου. Χαμογέλα περισσότερο, γέλα περισσότερο!

5. Ταξίδεψε και δες το κόσμο

Έλα μην το πολυσκέφτεσαι… απλά ξεκίνα. Μπορείς να το κάνεις… αν το θες πραγματικά. Σταμάτα να αποστασιοποιήσε από αυτό που αγαπάς. Αν δεν έχεις αρκετά χρήματα, άρχισε να εξοικονομείς. Εάν δεν μπορείς να μαζέψεις αρκετά, άλλαξε δουλειά. Αν δεν έχεις με κάποιον να πας, πήγαινε με τον εαυτό σου. Αν φοβάσαι, μια στιγμή θάρρους απλά αρκεί.

6. Η αγάπη είναι το πιο ισχυρό πράγμα που μπορείς να δώσεις στον άλλον

Ψάχνεις συγχώρεση; Θέλεις να ενισχύσεις τη φιλία ή τη σχέση σου; Απλά δώσε αγάπη και δώσε τον εαυτό σου ανιδιοτελώς. Το πιο ισχυρό πράγμα που μπορείς να δώσεις στον άλλον είναι αγάπη… αγάπη άνευ όρων.

7. Τα πράγματα είναι απλά… πράγματα

Αφιέρωσε μια ημέρα για να απελευθερωθείς απ’όλη την ακαταστασία και την αναστάτωση που έχεις μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια. Μια για πάντα απαλλάξου απ’όλες τις περιττές αποσκευές και τα σκ***α που έχεις μαζέψει, έτσι ώστε να κόψεις τους δεσμούς με το παρελθόν και να επικεντρωθείς αποκλειστικά και μόνο στο μέλλον. Σταμάτα να αγοράζεις τόσα πράγματα… δεν θα σου φέρουν την ευτυχία. Τα πράγματα θα σου δώσουν μια προσωρινή ικανοποίηση αλλά μετά τέλος… άφησε τα υλικά αγαθά που δεν έχουν νόημα. Κράτα τα χρήματά σου και δαπάνησε τα σε εμπειρίες και αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

8. Μίλα στο μυαλό σου αλλά καταλάβαινε τι λες

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τη δική σου γνώμη και να μιλάς στο μυαλό σου… αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην του πεις κάτι που θα μετανιώσεις μετά. Πάντα να ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου πριν μιλήσεις γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους. Ποτέ μην αμαυρώνεις φιλίες ή προσβάλεις τους άλλους λέγοντας κάτι που δεν εννοείς. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι είναι αυτό που πραγματικά πιστεύεις, τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύεις και τι είναι αυτό για το οποίο θα παλέψεις.

9. Κάνε ότι αγαπάς και αγάπα ότι κάνεις

Σταμάτα αυτό που κάνεις, κλείσε τα μάτια σου και ανέπνευσε. Τι νιώθεις; Είσαι χαρούμενος; Είσαι ικανοποιημένος; ή μήπως εκατομμύρια σκέψεις και ταλαιπωρίες τρέχουν πολύ γρήγορα στο μυαλό σου που δεν μπορείς να τις κρατήσεις ούτε ένα λεπτό. Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνεις, ήρθε η ώρα να κάνεις μια αλλαγή.

10. Αγκάλιασε τον εαυτό σου και ζήσε την ηλικία σου

Πάντα θέλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από το εαυτό μας. Όταν ήμασταν 10 θέλαμε να είμαστε 13, όταν ήμασταν 13 θέλαμε να είμαστε 18 και ανυπομονούσαμε να γίνουμε 21. Αγκάλιασε τον εαυτό σου και ζήσε την ηλικία που είσαι τώρα, όποια και αν είναι. Κάνε το κάθε λεπτό της ζωής σου να είναι μοναδικό.

11. Αυτούς που τους πειράζει δεν με νοιάζουν 

Οι άνθρωποι πάντα θα σε επικρίνουν…τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σε γκρεμίσουν… θα γελάνε μαζί σου… θα σε υπονομεύσουν. Απόδειξέ τους ότι κάνουν λάθος… Στη συνέχεια κάνε ξανά ότι έκανες και κάντο και καλύτερα, απλά για την ικανοποίηση σου.

12. Το σώμα σου είναι ένα άδειο κέλυφος χωρίς τη ψυχή σου

Ξέχνα αυτό που σου δείχνει ο καθρέφτης, ξέχνα όλα όσα κάνουν οι άλλοι με την διατροφή τους, τη άσκηση τους και όλα τα περίεργα που κάνουν και σε αφήνουν με το φρύδι σηκωμένο. Να είσαι εσύ, είναι πιο αληθινό και από το αληθινό. Δεν υπάρχει κανένας ζωντανός στο πλανήτη που να είναι εσύ περισσότερο από εσένα!

Love Hra xxx

 

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: