28 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για το νέο έτος

28 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για το νέο έτος

28 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για το νέο έτος 1. Γέλα περισσότερο.
 2. Εκτίμησε ό,τι έχεις πριν ζητήσεις περισσότερα.
 3. Έχε την δική σου γνώμη. Εξέφρασε την, υποστήριξε την με υγιή τρόπο, αλλά ποτέ μα ποτέ μην είσαι άκαμπτος και στενόμυαλος.
 4. Να είσαι ειλικρινής. Οι άνθρωποι πάντα θα εκτιμήσουν την γνώμη σου αν είναι αληθινή.
 5. Χαμογέλα στους ξένους.
 6. Φρόντισε το σώμα σου. Είναι το μόνο μέρος που θα ζήσεις. Όμως μην ξεχνάς ότι δεν έχεις μόνο σώμα, έχεις και ψυχή και η εμφάνιση δεν θα καθορίσει ποτέ την ψυχή σου.
 7. Να είσαι πιστός. Στον έρωτα, στους φίλους και στην οικογένειά σου. Να είσαι αληθινός.
 8. Βγες έξω περισσότερο.
 9. Μην δίνεις χρήματα, δώσε το χρόνο σου. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό.
 10. Απέδρασε με μία ταινία. Έχεις μια κακή μέρα; Μην ασχολείσαι με αυτό. Απέδρασε σε κάποιου άλλου την πραγματικότητα ή μπες μέσα σε μια μυθοπλασία. Λίγες ώρες μετά θα έχεις ξεπεράσει τις ασήμαντες καταστάσεις.
 11. Είναι εντάξει να φας δημητριακά το βράδυ.
 12. Να είσαι ευγενικός, να είσαι αληθινός, να είσαι ταπεινός.
 13. Να είσαι περήφανος. Μάθε να δέχεσαι τα κομπλιμέντα, το να τους δίνει αξία θα σε οδηγήσουν σε καλύτερους δρόμους στο μέλλον.
 14. Πάρε μια μέρα για σένα. Κάνε κάτι που πάντα ήθελες να κάνεις. Εσύ με τον εαυτό σου.
 15. Κράτα ένα ημερολόγιο. Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τις σκέψεις σου και να βάλεις καινούργιους στόχους είναι να καταγράψεις αυτά που σκέφτεσαι στο τέλος της μέρας ή της εβδομάδας. Ταξινόμησε τις σκέψεις σου πριν τις φορτώσεις σε κάποιους άλλους.
 16. Αναγνώρισε τα λάθη σου. Ο μόνος τρόπος για να μάθεις είναι να κάνεις λάθη. Ο μόνος τρόπος για να μάθεις από αυτά είναι να αναγνωρίσεις και να τα δεχτείς. Πραγματικά θα εκπλαγείς για το πόσο θα σε εκτιμήσουν οι άλλοι, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή μεγάλα είναι.
 17. Οι λέξεις είναι ισχυρές. Διάλεξε τες με σύνεση.
 18. Ζήσε σ’ένα καινούργιο μέρος. Θα εκπλαγείς πως θα ανοίξουν οι ορίζοντες σου.
 19. Δούλεψε σκληρά. Τοποθέτησε τους στόχους σου πολύ ψηλά. Μόνο εσύ μπορείς να θέσεις τα όρια σου.
 20. Δεν θα είσαι ποτέ τόσο νέος όσο είσαι τώρα. 
 21. Δέξου τις αλλαγές. Αν η ζωή ήταν ήρεμη χωρίς σκαμπανεβάσματα πίστεψέ με θα ήταν βαρετή και μονότονη. Είμαστε εδώ να δεχτούμε τα χτυπήματα της ζωής, να τα αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε καινούργιες αποφάσεις για τον εαυτό μας.
 22. Ποτέ δεν θα είσαι αρκετά εκπαιδευμένος. Θες να μάθεις μια ξένη γλώσσα; Θες να ξεκινήσεις μαθήματα γλυπτικής; Κάντο! Είναι καλύτερα τώρα παρά ποτέ. Δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσουν. Το μόνο που σε περιορίζει είναι οι επιλογές σου.
 23. Δέξου την κριτική. Φρόντισε όμως να αναγνωρίσεις πότε είναι μια κριτική που θα σε βοηθήσει και πότε είναι προσβολή. Εάν κάποιος σε προσβάλει, αυτό λέει πολλά περισσότερα γι’αυτούς παρά για σένα.
 24. Είσαι η παρέα που κρατάς. Εάν οι φίλοι σου δεν φέρνουν χαρά στη ζωή σου, τότε ίσως τα θέλω σας έχουν αλλάξει. Μην φοβάσαι να κάνεις νέους φίλους, φίλους που σε καταλαβαίνουν. Προσαρμόσου. Άλλαξε. Μάθε. Ωρίμασε. Αναπτύξου.
 25. Διάλεξε μια διαδρομή. Όσο πιο γρήγορα εντοπίσεις τι θες να επιτύχεις στη ζωή σου, τόσο πιο γρήγορα θα τα καταφέρεις. Μην διαλέξεις ένα έτοιμο μονοπάτι. Φτιάξε το δικό σου. Τόλμησε να είσαι διαφορετικός και να φτάσεις στο φεγγάρι… και που ξέρεις μπορεί και να συμβεί. 🙂
 26. Πέρασε χρόνο με άτομα μεγαλύτερα από σένα. Ως γνωστόν όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο μεγαλύτερη είναι και η εμπειρία. Ξόδεψε χρόνο με τους παππούδες σου και φρόντισε να κάνεις όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείς. Κανείς δεν μένει σε αυτόν τον κόσμο για πάντα, εκμεταλλεύσου τον χρόνο που σου δίνεται.
 27. Τακτοποίησε καλύτερα τα οικονομικά σου.
 28. Ποιος είσαι δεν έχει να κάνει με το τι έχεις… έχει να κάνει με το τι κάνεις με αυτά που έχεις. Έχεις παρατηρήσει πόσο λίγοι είναι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο; Δεν έχει σημασία πόσα υλικά αγαθά έχεις ή τι έχεις πετύχει… αλλά τι έχεις αποφασίσει να κάνεις με αυτά. Η ζωή σου είναι η κληρονομιά σου… Πως θες να την θυμάσαι;

Σου εύχομαι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και αγάπη!
© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

error: