7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά

7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά

Την σήμερον ημέρα ο καθένας ισχυρίζεται ότι διακατέχεται από αυτή την πολυπόθητη επιθυμία να ταξιδέψει σε όλο το κόσμο… Χαρακτηρίζει τον εαυτό του με τη διάσημη πλέον λέξη WanderlustΌμως εσύ πως ξέρεις αν είσαι ένας από μας; Παρακάτω θα βρεις 7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά… και αυτό γιατί θέλω να σε εμπνεύσω και να σε ενθαρρύνω να ταξιδεύεις συχνότερα…σε περισσότερα μέρη και με λιγότερους λόγους να σε κρατάνε πίσω…

7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά

1. Δεν έχεις εξερευνήσει τη χώρα σου

Αν έχεις το μικρόβιο της περιπλάνησης αλλά δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή δεν μπορείς να πάρεις πολλές μέρες άδεια από τη δουλειά, μάλλον έχεις ξεχάσει το προφανές… να εξερευνήσεις όσα βρίσκονται πιο κοντά σου… Μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική και τολμηρή, ακριβώς όπως ένα ταξίδι δύο εβδομάδων σε μια ξένη χώρα…

2. Δεν έχεις χαθεί

Εάν δεν μπορείς να θυμηθείς μια στιγμή όπου τα ταξιδιωτικά σου σχέδια πήραν το λάθος δρόμο και βρέθηκες να έχεις χαθεί εντελώς, μάλλον δεν έχει ταξιδέψει αρκετά. Τα ταξίδια στην πιο αγνή του μορφή είναι τα σκαμπανεβάσματα… είναι το καλό και το κακό… το σωστό και το λάθος. Δεν θα μάθεις ποτέ τίποτα αν όλα πηγαίνουν καλά! Πάρε ρίσκο, πήγαινε χωρίς κάποιο σχέδιο, ξέχνα για μια μέρα το χάρτη και απλά περιπλανήσου χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

3. Δεν έχεις αφήσει τα ταξίδια να σε αλλάξουν

Όταν κάποιος σε ρωτά «πώς τα ταξίδια σε έχουν αλλάξει» , δεν θα πρέπει να είσαι σε θέση να απαντήσεις… Αυτή η ερώτηση πρέπει να σε κάνει να μιλάς για ώρες για το πάθος σου για τα ταξίδια, για όλα όσα έχεις δει και κάνει, ζήσει και εξερευνήσει… Αν μπορείς να κάτσεις να υπολογίσεις πως τα ταξίδια σε έχουν αλλάξει, τότε δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά.

4. Δεν έχεις εμπνεύσει τουλάχιστον ένα άλλο πρόσωπο να ταξιδέψει

Αν έχεις ταξιδέψει αρκετά, θα είσαι τόσο ερωτευμένος με αυτό, που θα εμπνεύσεις τους άλλους γύρω σου να μοιραστούν το ίδιο πάθος με σένα. Ακόμα και αν δεν έχουν ταξιδέψει στην πραγματικότητα… τα ταξίδια σου θα πρέπει να εμπνεύσουν τουλάχιστον ένα άλλο πρόσωπο να βγει έξω, να ταξιδέψει και να θέλει να δει το κόσμο ακριβώς όπως εσύ. Όχι δεν μιλάω απαραίτητα αυτό να γίνει μέσα από ένα blog! Άνετα θα μπορούσε να γίνει μέσα από το ανέβασμα φωτογραφιών στα social media ή με το να μοιραστείς τις ταξιδιωτικές σου ιστορίες πίνοντας μια μπύρα με τους φίλους σου σε κάποιο μπαρ.

5. Δεν έχεις ένα παγκόσμιο φίλο

Οι ταξιδιώτες θα έχουν πάντα κάποιο φίλο σε απευθείας σύνδεση για να μιλήσουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας… και αυτό γιατί έχουν συναντήσει τόσους πολλούς ανθρώπους, σε τόσες χώρες και τόσες ηπείρους… Αν δεν έχεις ξένους φίλους, ήρθε η ώρα να βγεις εκεί έξω και να κάνεις!- Δες εδώ τους τρόπους!

6. Δεν έχεις δημιουργήσει και να ξαναδημιουργήσει λίστα του ταξιδιού σου

Ξέρεις ότι πάσχεις από τη σοβαρή περίπτωση της περιπλάνησης, όταν τα χόμπι σου περιλαμβάνουν την έρευνα ταξιδιωτικών προορισμών και τη δημιουργία / αναδημιουργία bucket list ταξιδιών ή καταλόγων με τα μέρη που θες να επισκεφτείς σύντομα. Είναι κάπως ειρωνικό το γεγονός ότι όσο πιο πολύ ταξιδεύεις, τόσο λιγότερο νιώθεις ότι έχει ταξιδέψει… Είναι σαν μια αρρώστια που κυλάει στο αίμα σου… θες να φύγεις ξανά και ξανά… Όσο ταξιδεύεις, τόσο πιο πολλά μέρη θα ακούς και θα θέλεις να επισκεφτείς και έτσι η λίστα σου θα μεγαλώνει, θα αλλάζει και θα αναδημιουργείτε από την αρχή.

7. Δεν έχεις ζήσει τη στιγμή 

Αν δεν μπορείς να θυμηθείς μια φορά σε ταξίδι σου να έχεις ζήσει τη στιγμή, τότε σίγουρα δεν έχει ταξιδέψει αρκετά. Αλλά θα με ρωτήσεις, πως το ξέρω αυτό; Εάν μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να φανταστείς αυτό το τόπο, να θυμηθείς εκείνη τη μυρωδιά που έβγαζε, τους ήχους που υπήρχαν γύρω σου, τον τρόπο που αισθάνθηκες, αν μπορείς να φέρεις στο νου σου το πως ο άνεμος φυσούσε… τότε θα είχες ζήσει τη στιγμή εκείνη ολοκληρωτικά… κάπου, κάποια χρονική στιγμή… αν όχι… φύγε εκεί έξω, ταξίδεψε…

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: