9 λόγοι για να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη

9 λόγοι για να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη

Ταξιδεύοντας τον κόσμο έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να έχει την επιθυμία να μετακομίσει στην εκάστοτε πόλη. Υποθέτω το πιο σημαντικό ερώτημα είναι… ξέρεις πως να ζεις σε μια νέα πόλη; Είναι η μετανάστευση για μένα… και το πιο σημαντικό… είναι η μετανάστευση για σένα; Ο τίτλος αυτού άρθρου θα πρέπει να δώσει μια αρκετά σαφή ένδειξη ότι η μετανάστευση γίνεται μόνο για λόγους αγάπης… και όχι μη έχοντας άλλη επιλογή, έτσι παρακάτω σου παρουσιάζω τους 9 λόγους για να προχωρήσεις και να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη!

9 λόγοι για να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη

1. Θέλεις να ξεκινήσεις με το δεξί

Υπάρχει κάτι δελεαστικό στην ιδέα να ξεκινήσεις την ζωή σου από την αρχή, δε νομίζεις; Ξεκινώντας εκ νέου να αλλάζεις τη ζωή σου ίσως να είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι… Αν θες να ανακαλύψεις από την αρχή τον εαυτό σου ή απλά να είσαι η καλύτερη εκδοχή σου, τότε το να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη ίσως και να είναι το ιδανικό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη, σε μια ξένη χώρα όπου δεν γνωρίζεις κανέναν!!

2. Θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου 

Μετακομίζοντας σε μια νέα πόλη δεν αλλάζεις μόνο εσύ προσωπικά… αλλάζει και ολόκληρη η ζωή σου. Οι δυνατότητες που σου παρουσιάζονται είναι ατελείωτες… Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου μια ολόκληρη λίστα ευκαιριών και προκλήσεων που σε περιμένουν. Φυσικά αξίζει να προγραμματίσεις το μέλλον σου και να κάνεις την έρευνα σου… ώστε να βρεις την καλύτερη πόλη για τις προτιμήσεις σου, τις προοπτικές σταδιοδρομίας σου και τη διασκέδαση σου. Σε αυτό το σημείο σου συνιστώ να σκέφτεσαι μεγάλα… ο κόσμος είναι απεριόριστος και εσύ χρειάζεσαι το καλύτερο… δε νομίζεις;

3. Θέλεις να δημιουργήσεις ένα δικό σου παγκόσμιο δίκτυο

Όχι μόνο θα ζήσεις μια νέα ζωή και μια νέα κουλτούρα… αλλά θα αποκτήσεις φίλους και συναδέλφους από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Αν λοιπόν θέλεις να γνωρίσεις ανθρώπους απ’όλο τον κόσμο τότε μήπως να σκεφτείς δημοφιλείς μεταναστευτικές χώρες όπως το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Μελβούρνη ή το Βερολίνο; Αν απλά θες να ζήσεις μια συγκεκριμένη κουλτούρα που να πληρεί τα στάνταρ σου και να μην έχει πολλούς αλλοδαπούς, τότε πρέπει να αρχίσεις την έρευνα σου.

4. Θέλεις να σταθείς στα πόδια σου

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να είναι ανίκανος να κάνει το οτιδήποτε; Αν ναι, τότε σίγουρα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να ψάχνει στο τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού σου να βρει εκείνο το άτομο που είναι πιο κατάλληλο για να σε βοηθήσει και να λύσει  το πρόβλημά σου… Δυστυχώς, ζούμε στον κόσμο της εξάρτησης… Στηριζόμαστε στους άλλους για να μας βοηθήσουν και να μας συμβουλέψουν το σωστό… Με το να μετακομίσεις όμως, παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου… Μαθαίνεις να στέκεσαι στα πόδια σου!

9 λόγοι για να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη

5. Θέλεις να μάθεις μια νέα γλώσσα, κουλτούρα, τρόπο ζωής…

Φυσικά με το να είσαι σε μια ξένη χώρα, το να μάθεις τη γλώσσα, τη κουλτούρα και το νέο τρόπο ζωής είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλιώς δεν θα είσαι σε θέση να βοηθήσεις τον εαυτό σου… Να είσαι ανοιχτός και αισιόδοξος να μάθεις τα πάντα ή όσο το δυνατόν περισσότερα… γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα μείνεις εκεί τελικά… μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψεις πίσω… γι’αυτό μη αφήσεις καμία στιγμή να πάει χαμένη!!

6. Γιατί στο τέλος έχεις μόνο τον εαυτό σου 

Θέλεις να το πεις απαισιόδοξο; Πες το… Θέλεις να το πεις ρεαλιστικό; Πες το… Αυτή είναι η αλήθεια… στο τέλος έχουμε μόνο τον εαυτό μας! Είναι κάτι που θα πρέπει να αποδεχθείς… όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο! Έτσι θα είσαι προετοιμασμένος για το μακρύ και δυσβάστακτο δρόμο της ζωής. Η ζωή δεν είναι εύκολη και απλή, σκοπός της ύπαρξής μας είναι να ζήσουμε αυτό το δώρο όσο πιο καλά μπορούμε, εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις με το χρόνο που σου δίνεται.

7. Θέλεις να διευρύνεις τη νοοτροπία σου 

Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται, αλλά το τρόπο που σκέφτεσαι; Το να μετακομίσεις σε μια ξένη χώρα είναι όντως η μεγαλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις. Με το να βγάζεις τον εαυτό σου από τη ζώνη άνεσης και να παραδίνεσαι στα χέρια ενός ξένου πολιτισμού, θα βοηθήσει απίστευτα στη διεύρυνση της νοοτροπίας σου για τη ζωή. Ακόμα και αν έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό, δεν είναι αρκετό για να σε προετοιμάσει γι’αυτή την αλλαγή… γι’αυτό αγκάλιασε τις αβεβαιότητες σου…

8. Θέλεις να προκαλέσεις τον εαυτό σου 

Σκέφτεσαι ότι χρειάζεσαι μια μικρή διέγερση; Σωστά σκέφτεσαι… η ζωή πρέπει να είναι συναρπαστική, προκλητική, παθιασμένη και… και… και… (ένας ατελείωτος κατάλογος), εκτός από ένα πράγμα… Βαρετή! Αν χρειάζεσαι μια αλλαγή  γιατί να μην δοκιμάσεις μια νέα πόλη; Για φαντάσου λίγο το σκηνικό… νέα θέση, νέα πρόσωπα, νέα γλώσσα, νέα κουλτούρα… όλα νέα και διαφορετικά! Ακούγεται ωραίο ε; Εμπρός, για να σε δω… προκάλεσε τον εαυτό σου!!

9 λόγοι για να μετακομίσεις σε μια νέα πόλη

9. Θέλεις να αγαπήσεις πρώτα απ’όλα τον εαυτό σου

Και πολύ σωστά θέλεις… Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι δυνατός και ανεξάρτητος, πόσο μάλλον όταν ρίχνεις τον εαυτό σου στα βαθιά. Ξέρω, είναι δύσκολο στην αρχή αλλά ποιος είπε ότι η ζωή είναι εύκολη; Τίποτα στη ζωή που αξίζει τον κόπο δεν θα έρθει εύκολα χωρίς να ιδρώσεις… αξίζει όμως να μείνεις κολλημένος σε μια μονότονη ζωή και να μην διεκδικήσεις όσα θέλεις;

Love Hra xxx

© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: