Ντουμπάι: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πας

Ντουμπάι: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πας


Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πας στο Ντουμπάι…Σίγουρα έχεις ακούσει κάποιες τρομακτικές ιστορίες που σε κάνουν να πιστεύεις ότι το Ντουμπάι είναι τρομερά αυστηρό… και αν πατήσεις τα όρια πας κατευθείαν στη φυλακή… σε καμία περίπτωση!

Το Ντουμπάι δεν είναι τόσο αυστηρό όσο το έχεις στο μυαλό σου…απλά υπάρχουν κάποιοι ασυνήθιστοι νόμοι που πρέπει να γνωρίζεις πριν πας… γιατί μπορεί να μην μπεις στη φυλακή αλλά σίγουρα θα έχεις σοβαρά προβλήματα… Εξάλλου μην ξεχνάς τον χρυσό κανόνα πως πάντα πρέπει να συμμορφώνεσαι με τους νόμους της χώρας που επισκέπτεσαι…

Ντουμπάι: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

  • Στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν υπάρχει η δημοκρατία, ακολουθούν  το μουσουλμανισμό και μια σειρά από νόμους που δεν έχουν καμία σχέση με τους νόμους του Δυτικού κόσμου.
  • Ευπρεπής ενδυμασία: η ευπρεπής ενδυμασία έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα… Δεν τραβάει την προσοχή, κάνουν τους ντόπιους να σε καλοδεχτούν (επειδή θα εκτιμήσουν την προθυμία σας να σεβαστείτε τα ήθη και τα έθιμα τους), και είναι πιο άνετη στο θερμό περιβάλλον. «Ευπρεπής ενδυμασία» σημαίνει να καλύψεις τα χέρια, τα πόδια, τους ώμους και το λαιμό σου. Επίσης φορώντας σουτιέν θα αποφύγεις την προσοχή, ενώ ένα καπέλο ή μαντήλι (που μπορείς να το φορέσεις όταν θες να περάσεις απαρατήρητη ή όταν το απαιτεί η περίσταση, όπως όταν επισκεφτείς ένα τζαμί) είναι χρήσιμα. Σε ιδιωτικά μέρη και ουδέτερα μέρη όπως το ξενοδοχείο μπορείς να χαλαρώσεις, τα μαγιό είναι αποδεκτά στο χώρο της πισίνας. Αν είσαι άντρας οπωσδήποτε θα πρέπει να φοράς μπλούζα  εκτός αν βρίσκεσαι στη θάλασσα ή στη πισίνα.
  • Φιλιά, χάδια, αγκαλιές σε δημόσιο χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ εκτός αν θες να δεις τα κάγκελα της φυλακής τι χρώμα έχουν.
  • Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που είναι πολύ ιερό γι’αυτούς, δεν μπορείς να καπνίζεις, να τρως και να πίνεις σε δημόσιο χώρο. Πρέπει να τηρείς το Ραμαζάνι σε δημόσιους χώρους από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.
  • Δυνατή μουσική σε δημόσιους χώρους; την ξεχνάς!
  • Αν παραβείς το νόμο δεν έχεις δικαίωμα για νομική υποστήριξη…οπότε ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.
  • Αλκοόλ και οδήγηση = Φυλακή
  • Απαγορεύονται επίσης ναρκωτικά, όπλα, πορνογραφικό υλικό.

Γενική συμβουλή: Πρέπει να σεβαστείς τους νόμους και να μην τους παραβιάζεις… Αν δεν μπορείς να τηρήσεις κάτι από τα παραπάνω μην επισκεφτείς το Ντουμπάι … ειδικά την περίοδο που έχουν το Ραμαζάνι.

LOVE HRA XXX

Follow

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: