Phuket vs Bali : ποιο θα διάλεγες;

Phuket vs Bali : ποιο θα διάλεγες;

Το Phuket και το Bali είναι δύο παραδεισένια και ταυτόχρονα δημοφιλή μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας… Το καθένα έχει τη δική του ομορφιά και τα δικά του μοναδικά τοπία… Αν όμως έπρεπε να διαλέξεις κάποιο… ποιο θα διάλεγες; Το debate ξεκινάει…

Phuket vs Bali : ποιο θα διάλεγες;

Phuket, Thailand

Το Phuket, που έχει ανακηρυχθεί «Μαργαριτάρι του Νότου» από την ταξιδιωτική βιομηχανία, είναι το μεγαλύτερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ταϊλάνδης. Είναι επίσης, ο σημαντικότερος πόλος έλξης τουριστών της χώρας. Η ακτογραμμή του νησιού, περιλαμβάνει φαρδιές αμμώδεις χερσονήσους, λόφους από ασβεστόλιθο, δασωμένα υψώματα και τροπική βλάστηση. Στο εσωτερικό του νησιού υπάρχουν ορυζώνες, φυτείες καουτσούκ, φιστικιών, κακάο, ανανά και καρύδας.

Το Phuket συγκεντρώνει περισσότερους τουρίστες από οποιοδήποτε άλλο νησί της Ταϊλάνδης, αν και η πλειοψηφία μαζεύεται σε τρεις παραλίες- στην Patong στην Karon και στη Kata. Οι πόλεις σε αυτές τις παραλίες είναι πυκνοχτισμένες και διαθέτουν τα πάντα. Εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να έρθει όποιος θέλει έντονες διακοπές.

Το Phuket οφείλει την ανάπτυξή του στη σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας γέφυρας, πράγμα που σημαίνει πως δέχεται περισσότερα οχήματα από κάθε άλλο νησί της Ταϊλάνδης.

Phuket vs Bali : ποιο θα διάλεγες;

Bali, Indonesia

Η πρωτεύουσα του Μπαλί είναι το κέντρο ανάπτυξης και του πλούτου του νησιού. Τις τελευταίες μάλιστα δεκαετίες έχει αποκτήσει την κίνηση και το συνωστισμό των γρήγορων αναπτυσσόμενων ασιατικών πόλεων χωρίς όμως να διαθέτει την υποδομή που συνήθως γεννά τέτοιες συνθήκες. Έχει ακόμη δεντροφυτευμένους δρόμους και μερικούς ωραίους κήπους, αλλά η κίνηση, ο θόρυβος και η ρύπανση δεν βοηθούν να τους απολαύσετε.

Τα διαθέσιμα καταλύματα είναι περιορισμένα, κι έτσι οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν να μείνουν στην Kuta-Legian, τη Sanur ή την Ubud κι έρχονται στη πρωτεύουσα στα πλαίσια μιας μονοήμερης επίσκεψης. Μπορεί η Denpasar (= κοντά στην αγορά) να μην είναι κανένας τροπικός παράδεισος, αλλά είναι κομμάτι του «πραγματικού» Μπαλί τόσο όσο οι ορυζώνες και οι ναοί στις κορυφές των βράχων, και δεν είναι τουριστική- σε κάποιες περιοχές της μπορείς να κυκλοφορήσεις με dokar (δίτροχο κάρο που το σέρνει αλογάκι).

Phuket vs Bali : ποιο θα διάλεγες;

Αλλά αν έπρεπε να διαλέξεις κάποιο από τα δύο, ποιο θα διάλεγες;

Αν ακόμα δυσκολεύεσαι να διαλέξεις ρώτα απλά τον εαυτό σου τα εξής:

Τι είναι αυτό που ζητάς;

-Θες πολυτελής βίλες με θέα τον ωκεανό; Τότε θα πρέπει να διαλέξεις το Μπαλί και τη Uluwatu.

-Θες απίστευτες γεύσεις; Τότε θα πρέπει να διαλέξεις το Πουκέτ.

-Θες ένα γραφικό μέρος να αποδράσεις με πλούσια βλάστηση και τίποτα άλλο εκτός από τον ήχο της φύσης; Τότε βουρ για το Μπαλί και το Ουμπούντ

-Θες νυχτερινή ζωή  και φθηνά ποτά;  Bangla Road, Πουκέτ ή Kuta

-Θες να πας με την οικογένεια; Karon –  Πουκέτ, Ταϊλάνδη.

-Θες φθηνές διακοπές στη Νοτιοανατολική Ασία; τότε στο Μπαλί είναι ελαφρώς φθηνότερα.

Θες παρθένες παραλίες; τότε θα πρέπει να διαλέξεις το Kata Noi, Πουκέτ.

-Θες τη γνώμη μου; Εγώ διαλέγω Πουκέτ για πολλούς και διάφορους λόγους. Θες ότι πιστεύω πως έχει πιο ωραίες παραλίες από το Μπαλί- δεν ξέρω γιατί αλλά οι παραλίες στο Μπαλί μου φαίνονται πιο μελαγχολικές -Θες ότι θεωρώ πως έχει καθαρότερες και πιο ανεπτυγμένες περιοχές για τους τουρίστες…ή ότι το φαγητό εκεί είναι μακράν το καλύτερο. Το Πουκέτ έχει το δικό του ξεχωριστό πολιτισμικό χαρακτήρα… συνδυάζει κινέζικες και πορτογαλικές επιρροές με τον πολιτισμό των νότιων Ταιλανδών και των chao naam, ένα ημι-νομαδικό λαό με κύρια απασχόληση το ψάρεμα και την κατασκευή πλοίων.

Εκπληκτικές προσφορές ξενοδοχείων -75% >>> Μπες στο trivago.gr 

Love Hra xxx

Follow

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: