Solo Travel: 11 εντελώς άβολα σενάρια και πως να τα αντιμετωπίσεις

Solo Travel: 11 εντελώς άβολα σενάρια και πως να τα αντιμετωπίσεις

Έχοντας ταξιδέψει πολλές φορές μόνη μου, θα έλεγα ψέματα αν σου έλεγα ότι τα πράγματα ήταν πάντα εύκολα ή ακόμα ότι είναι εύκολα τις περισσότερες φορές. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι σκληρή δουλειά αλλά έρχεται με μεγάλες ανταμοιβές, ικανοποίηση του εαυτού και την αίσθηση επίτευξης, για να μην αναφέρω τη συνειδητοποίηση ότι δεν χρειάζεται να βασίζεσαι σε οποιονδήποτε άλλο.

Αλλά τι κάνεις όταν τα πράγματα πάνε στραβά; Εδώ είναι 11 εντελώς άβολα σενάρια που μπορεί να συναντήσεις και πως θα τα αντιμετωπίσεις.

Solo Travel: 11 εντελώς άβολα σενάρια και πως να τα αντιμετωπίσεις

1. Ρωτάς «Μιλάτε αγγλικά;» στα αγγλικά

Είναι ένα κοινό λάθος… μην σκας!

Πως θα το αντιμετωπίσεις: Μάθε να κάνεις τη συγκεκριμένη ερώτηση στην εκάστοτε τοπική γλώσσα τουλάχιστον.

2. Ζητάς κάτι για χορτοφάγους και αυτό που σου φέρνουν έχει βάση το κρέας

Μπορεί να αποφάσισες να γίνεις χορτοφάγος αλλά σε πολλά εστιατόρια του εξωτερικού τα φαγητά που βρίσκονται στη λίστα για χορτοφάγους μοιάζουν να έχουν μέσα κρέας.

Πως να το αντιμετωπίσεις: Εμπιστεύσου το ένστικτό σου… αν κάτι σου φαίνεται ότι δεν είναι όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την παραγγελία σου, τότε στείλτο πίσω. Εάν υπάρχουν γλωσσικά εμπόδια τότε πλήρωσε ευγενικά το γεύμα σου και φύγε.

3. Όταν έχεις μια συνομιλία με φαρμακοποιό και προσπαθείς με νοήματα να του δώσεις να καταλάβει τι θες ( και όλοι οι άλλοι στο κατάστημα)

Αυτό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο ανάλογα με το μέρος του σώματος που εμπλέκεται…

Πως να το αντιμετωπίσεις: Πριν φτάσεις εκεί μπες στο μεταφραστή του Google και μάθε τι είναι αυτό που χρειάζεσαι.

4. Κάθεσαι σ’ένα τραπέζι για δύο… μόνος

Σαν σόλο ταξιδιώτης μπορώ να σου πω πως τίποτα δεν σε φέρνει τόσο κοντά στο σπίτι όσο όταν κάθεσαι για ένα σόλο γεύμα, σε ένα τραπέζι που είναι για δύο. Ακόμα χειρότερα υπάρχουν αναπόφευκτα ημερομηνίες, όπως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή η δική σου μέρα γενεθλίων που κάνουν τα πράγματα λίγο χειρότερα!

Πως να το αντιμετωπίσεις: Αν δεν είσαι έτοιμος για μια τέτοια πρόκληση, περιποιήσου τον εαυτό σου με ένα ωραίο γεύμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου.

5. Καταλήγεις να σε ακολουθεί ένας ξένος, χάρη στη συμπεριφορά σου

Όταν κάποιος σε σταματά στο δρόμο είναι λογικό να πρέπει να σταματήσεις και να απαντήσεις ευγενικά σε αυτό που σε ρωτάει. Αλλά μερικές φορές αυτό οδηγεί σε άσχημα αποτελέσματα ειδικά ως ταξιδιώτης…

Πως να το αντιμετωπίσεις: Ποτέ μην αποκαλύπτεις πολλές πληροφορίες, όπως το γεγονός ότι ταξιδεύεις σόλο από την άλλη άκρη του κόσμου και μην δίνεις ποτέ τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σου! Έχε πάντα μια ιστορία κάλυψης για να πεις όταν τα πράγματα θα αρχίσουν πραγματικά να στενεύουν.

6. Μπαίνεις στο σωστό τρένο… με λάθος κατεύθυνση

Υπήρξαν πολλές φορές όπου είχα αμφιβολίες για το αν μπήκα στο σωστό τρένο… αλλά τις πιο πολλές φορές δεν ανησυχώ για τίποτα. Στην περίπτωση που επιβιβαστείς σε λάθος τρένο… απλά μην φρικάρεις.

Πως να το αντιμετωπίσεις: Διατήρησε πάνω απ’όλα την ψυχραιμία σου… για όλα υπάρχει λύση! Πάρ ‘το σαν μια νέα περιπέτεια… αφού θα πας έτσι και αλλιώς στον αρχικό προορισμό σου αργότερα την ίδια μέρα ή την επόμενη… αυτό θα συμβεί έτσι κι αλλιώς στο τέλος.

7. Το προσωπικό του ξενοδοχείου σε ρωτάει για το πότε φτάνει η παρέα σου

Κλασσικό φαινόμενο που δεν παλιώνει ποτέ. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό συμβαίνει από περιέργεια ή αν αναρωτιούνται γιατί μια γυναίκα βρίσκεται μίλια μακρυά από το σπίτι της.

Πως να το αντιμετωπίσεις: Στάσου με υπερηφάνεια! Έχεις κάνει όλον αυτό το δρόμο σόλο με τόσο καλή παρέα τον εαυτό σου… γι’αυτό μίλα για το ταξίδι σου με υπερηφάνεια.

8. Μπαίνεις μέσα σ’ένα ταξί χωρίς τη διεύθυνση

Όταν είσαι σπίτι σου είναι φυσικό να είσαι εξοικειωμένος με τη γειτονιά, τη πόλη σου, με τα πάντα. Αλλά όταν είσαι σε μια εντελώς νέα πόλη και κατά πάσα πιθανότητα δεν μιλούν τη γλώσσα σου, είναι δύσκολο να πας οπουδήποτε αν δεν δώσει στον οδηγό ταξί κάποιες παραπάνω πληροφορίες!

Πώς να αντιμετωπίσεις: Κάνε την ερευνά σου πριν πας. Κράτα σημείωση όλες τις διευθύνσεις και κάνε ότι καλύτερο μπορείς ώστε να μάθεις μερικές βασικές εκφράσεις στην τοπική γλώσσα.

9. Στην Ασία ρωτούν «γιατί όχι φίλος;» γιατί πιστεύουν ότι κάτι πάει στραβά με σένα

Αν είχα ένα ευρώ…..

Πως να το αντιμετωπίσεις:  Απλά γέλα!

10. Είσαι το μοναδικό σόλο άτομο στο γκρουπ

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξιδέψεις κάποια στιγμή τελείως μόνος είναι να κλείσεις αρχικά ένα ταξίδι με κάποιο γκρουπ. Ωστόσο, αυτό γίνεται σύντομα πολύ άβολο όταν βρεθείς να είσαι ο 3ος, 5ος και 7ος τροχός της αμάξης σε ένα γκρουπ με ζευγάρια.

Πως να το αντιμετωπίσεις: Άστο πάνω τους να σε κάνουν να νιώσεις άνετα…θα το κάνουν!

11. Αισιόδοξα ρωτάς «Έχεις πάει…;»

Στα κοινωνικά σενάρια μπορεί να βρεις τον εαυτό σου σχεδόν πάντα να θέλει να μιλήσει για ταξίδια και να ρωτάς τους νέους σου φίλους αν έχουν πάει εδώ, εκεί και παντού…

Πως να το αντιμετωπίσεις: Πήγαινε με τον εύκολο τρόπο. Περίμενε ώσπου κάποιος να σε ρωτήσει… είναι πολύ πιο εντυπωσιακό όταν δεν καυχιέσαι!

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: