The save and splurge lifestyle: Κάνε το ταξίδι της ζωής σου

The save and splurge lifestyle: Κάνε το ταξίδι της ζωής σου

Ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει την αποστολή μου… θα έλεγα ότι δεν έχω φτάσει ούτε καν στα μισά… ίσως όταν πάρω το πλοίο για την Ανταρκτική, να σου πω ότι βρίσκομαι πολύ κοντά στην πραγματοποίηση…

  • Πως το κάνεις αυτό; Πως κάνεις το ταξίδι της ζωής σου;

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μου κάνουν…

Είμαι σε ηλικία 28 ετών και κάτι ψιλά και έχω μετατρέψει το πάθος μου για τα ταξίδια σε μια δουλειά με πλήρες ωράριο.

The save and splurge lifestyle: Κάνε το ταξίδι της ζωής σου

Μεγάλωσα στην Ελλάδα, μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου… Οι περισσότεροι άνθρωποι που συναντώ αντιδρούν με το ίδιο βλέμμα θαυμασμού και ζήλιας όταν συναντούν έναν Έλληνα, το οποίο ακολουθείται από ένα «Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ την Ελλάδα».

Ούτε και θυμάμαι από πόσο μικρή άρχισα να ταξιδεύω… Δεν είμαι σίγουρη προς τα που έκανα το πρώτο μου ταξίδι και σε τι ηλικία… πρέπει να ρωτήσουμε τη μητέρα μου γι’αυτό…

Άρα όπως καταλαβαίνεις είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά πολλές χώρες σε διάφορες γωνιές του κόσμου… και για να σε γλιτώσω από τον κόπο, οι γονείς που μετά τα 18 μου δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα cent για τα ταξίδια μου. Ήταν όλα αυτοχρηματοδοτούμενα.

Γι’αυτό και όλοι με ρωτούν πως το κάνω…

The Save and Splurge Lifestyle

Τη φιλοσοφία αυτή της αποταμίευσης και του να σπαταλάς τα χρήματα εκεί που εσύ θέλεις την ζω από τότε που ταξίδεψα για πρώτη φορά στο εξωτερικό… και σε πληροφορώ είναι απλή και εύκολη να επιτευχθεί και φυσικά στο τέλος σε ανταμείβει… Ενώ είναι τόσο απλή όπως υποδηλώνεται παραπάνω, θα σου κάνω την χάρη και να στο αναλύσω λεπτομερώς, έτσι ώστε να μην έχεις την δικαιολογία «δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τα ταξίδια». Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω κάποιον που θέλει να ταξιδέψει τόσο μα τόσο πολύ και τον εμποδίζει το χρηματικό.

Ωστόσο μπορώ να δεχτώ εναλλακτικές δικαιολογίες, όπως των οικογενειακών υποχρεώσεων, τις δεσμεύσεις της δουλειάς, τις δεσμεύσεις του σχολείου και ούτω καθεξής… Όπως έχω ξαναπεί είναι όλα βάση προτεραιοτήτων και αν αυτές είναι οι επιλογές που έχεις κάνει στη ζωή σου, τότε ναι έχεις επιλέξει να μην είσαι σε θέση να ταξιδεύεις. Αλλά αν λες και ξαναλες πόσο πολύ θες να δεις τον κόσμο, αλλά δεν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά… πραγματικά δεν μπορώ να το δεχθώ, έστω και αν είναι η αλήθεια στην πιο αγνή της μορφή.

Και συνεχίζω… Η φιλοσοφία της αποταμίευσης και του να σπαταλάς τα χρήματα εκεί που εσύ θέλεις…

Τα ταξίδια κοστίζουν χρήματα- έτσι πήγαινε και βγάλε μερικά

Όχι δεν πρόκειται να μην παραδεχτώ σε αυτό το σημείο ότι τα ταξίδια κοστίζουν… Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις χρήματα (εκτός αν έχεις κάποιο δέντρο που σου ρίχνει μερικά, οπότε πρέπει να γίνουμε φίλοι αμέσως) είναι να εργασθείς γι’αυτό.

Σίγουρα κάποιοι από τους τυχερούς του κόσμου να είναι αρκετά τυχεροί να έχουν τα πάντα έτοιμα στα χέρια τους, αλλά για την πλειοψηφία από εμάς είναι λίγο έως αρκετά πιο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρέπει να εργαστούμε… Πολύ…

Το να αποταμιεύεις χρήματα και να τα ξοδεύεις εσύ όπου θες μπορεί να είναι απίστευτα επιβραβευτικό… μπορείς κάλλιστα να ξοδέψεις τα κερδισμένα λεφτά σου σε πολυτελής εμπειρίες ή αγαθά που οι άλλοι σε κάνουν να πιστεύεις ότι είναι πολύ δύσκολο να τα αποκτήσεις. Έτσι φυσικά θα πρέπει να δουλέψεις 24 ώρες το 24ωρο για να τα αποκτήσεις… αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο γιατί αυτό που κερδίζεις είναι μια εμπειρία που δύσκολα βρίσκεις αλλού. Μια εμπειρία που κερδίζεις μόνος σου. Οι πολυτελείς διακοπές κοστίζουν χιλιάδες ευρώ και δεν πρόκειται να έρθουν εύκολα, αλλά αν το θες πολύ… τότε είναι δικές σου…

Αποταμίευσε σαν να ξέρεις πως έρχεται η Παγκόσμια Κρίση

Το ένα πράγμα είναι να κερδίσεις χρήματα, και το άλλο πράγμα είναι να τα αποταμιεύσεις. Όταν σπούδαζα στο πανεπιστήμιο δούλευα παράλληλα σε μια δουλειά με πλήρες ωράριο, που σημαίνει ότι κέρδιζα ένα σημαντικό εισόδημα για μια προπτυχιακή φοιτήτρια. Αλλά αυτό δεν θα είχε καμία σημασία αν ζούσα την «τυπική ζωή» του φοιτητή… να παρτάρω τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο, να συμβαδίζω με τις τάσεις της μόδας έχοντας όλα τα in πράγματα και ούτω καθεξής… έτσι αποταμίευα σαν να προετοιμαζόμουν για την Αποκάλυψη και ξόδευα 0 ευρώ των κερδών μου… Εδώ λοιπόν σου έχω τους 5 καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα και να ξοδεύεις σχεδόν 0 ευρώ σε δαπάνες: (Προσοχή είναι μόνο για όσους θέλουν πραγματικά να ταξιδεύουν και μόνο να ταξιδεύουν γιατί αυτό τους γεμίζει)

1. Μείνε στο πατρικό σου: αυτό είναι το προφανές και σίγουρα ένας τρόπος να σώσεις πολλά χρήματα σε αντίθεση με το να νοικιάζεις ένα σπίτι. Δεν θα έχεις λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, λογαριασμούς νερού, super market κ.λ.π κ.λ.π

2. Άσε το αυτοκίνητο στην άκρη: ξέρεις πόσα χρήματα θα εξοικονομήσεις από τα καύσιμα, την ασφάλεια, τη συντήρηση αλλά και από τυχόν απρόβλεπτες δαπάνες;! Θα με ρωτήσεις «πως θα πηγαίνω όπου θέλω; Δεν βγάζει ένα μαγικό ραβδάκι και βρίσκομαι εκεί που θέλω!» Και θα σου απαντήσω ευθύς αμέσως πως θα εκπλαγείς πόσοι φίλοι και συγγενείς θα προσφερθούν να σε πάνε εκεί που χρειάζεσαι… και στην τελική υπάρχουν και οι δημόσιες συγκοινωνίες, που μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σου φίλος.

3. Ξανασκέψου το κοινωνικό σου ημερολόγιο: το να βγαίνεις έξω με φίλους συμφωνώ πως είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να καταλήξει και πολύ ακριβό… ειδικά για εμάς τις γυναίκες που προσπαθούμε να είμαστε στη μόδα. Ξανασκέψου τον τρόπο που κοινωνικοποιήσε… προσκάλεσε τους φίλους σου να μαζευτείτε σπίτι σου αντί να βγείτε έξω για φαγητό, μαγείρεψε στο φίλο σου ή βγάλτε τα κατοικίδια σας μια μεγάλη βόλτα, αντί να γίνεις εσύ ένα άγριο paty animal το βράδυ του Σαββάτου. Σίγουρα είναι καλό να το κάνεις κάποια στιγμή αλλά όχι και κάθε Σαββατοκύριακο- αν θες φυσικά να αποταμιεύσεις τα χρήματά σου.

4. Ελαχιστοποίησε τις υποχρεωτικές σου δαπάνες: υποχρεωτικές δαπάνες που απαιτούνται για να ζήσεις όπως τα τρόφιμα, οι ιατρικοί λογαριασμοί και οι μεταφορές σου δεν μπορούν να αναιρεθούν πλήρως ΌΜΩΣ μπορούν να μειωθούν αρκετά. Αν κάνεις εσύ ο ίδιος τα ψώνια στο super market, ξανασκέψου τη διατροφή σου με ένα πιο οικονομικό όφελος. Το να είσαι χορτοφάγος μειώνει αρκετά το κόστος αλλά φυσικά δεν ταιριάζει σε όλους. Μπορείς όμως να μειώσεις ή και να κόψεις τα γλυκά (πολύ ευεργετικό για το σώμα σου) ή να στραφείς σε κατεψυγμένα λαχανικά αντί για φρέσκα (αν και δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για όλους).

5. Εξάλειψη των περιττών δαπανών: τα περιττά έξοδα είναι αυτό ακριβώς… περιττά. Σταμάτα να βγαίνεις έξω για φαγητό και φτιάξε ένα ωραίο γεύμα σπίτι σου… σταμάτα να πηγαίνεις σινεμά και παρακολούθησε ένα ωραίο έργο στο σπίτι σου, ξανασκέψου τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο και επέλεξε να γυμνάζεσαι σπίτι σου ή ακόμα και έξω στη φύση… ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Κράτησε τα μάτια σου στο βραβείο

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που σε χωρίζει από το τελικό βραβείο σου… η εστίαση. Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι αναπαυτικά και να ζηλεύεις τη ζωή κάποιου άλλου, αλλά μην ξεχνάς πως αυτοί οι άλλοι μάλλον (το πιο πιθανό) εργάστηκαν γι’αυτό. Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν έρχεται εύκολα… με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που παρουσιάζονται από τη ζωή. Θα σου πω αυτό… μην σκέφτεσαι ότι «δεν μπορείς» να έχεις κάτι που θέλεις… να σκέφτεσαι με ποιο τρόπο μπορείς να το αποκτήσεις…

Love Hra xxx

© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: