Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια

Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια

Μια πεταλούδα στο Αιγαίο

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει ο επισκέπτης είναι ο έντονος κυκλαδίτικος ρυθμός, αν και δεν είναι πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους της και του άγονου τοπίου της, προσφέρεται όμως για ξεκούραση και ήρεμες διακοπές. Η Αστυπάλαια πήρε το όνομά της από τη σύζυγο του Θεού Ποσειδώνα και βρίσκεται στο ΝΔ τμήμα των Δωδεκανήσων, πολύ κοντά στις Κυκλάδες. Έχει 1200 κατοίκους περίπου, βρίσκεται στα Ν και είναι η πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού. Είναι χτισμένη πάνω σε λόφο με κατάλευκα σπίτια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η οποία της προσδίδει ένα ξεχωριστό χρώμα και ταυτότητα από εκείνη των Δωδεκανήσων. Την εικόνα στολίζουν οι οχτώ ανεμόμυλοι, οι οποίοι άλλοτε εξυπηρετούσαν τους κατοίκους αλέθοντας τα σιτάρια τους, ενώ σήμερα αποτελούν τουριστικό αξιοθέατο του νησιού.Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια

Αξίζει να δεις:

 • Το Βενετσιάνικο κάστρο, το οποίο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικου οχυρωμένου οικισμού, με τους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών να σχηματίζουν τον περίβολο. Στο κάστρο βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας του Κάστρου και η βυζαντινή εκκλησία του Αη -Γιώργη.
 • Την μοναδικής ομορφιάς εκκλησιά της Πορταίτισσας, με τον ιδιόμορφο τρούλο, το πέτρινο καμπαναριό και τα διακοσμητικά ακροκέραμα. Στο εσωτερικό της μπορείτε να θαυμάσετε το περίτεχνο επιχρυσωμένο εικονοστάσι  με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
 • Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη χτισμένο σε καταπληκτική θέα.
 • Το Μουσείο της Χώρας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
 • Τις εκκλησίες της Ανάληψης, της Παναγίας Πουλαριανής και της Αγίας Βαρβάρας. Η Αγία Βαρβάρα έχει χτιστεί πάνω σε αρχαίο ναό της Αρτέμιδος, αρχιτεκτονικά μέλη του οποίου φαίνονται στο προαύλιο. Μην παραλείψεις να δεις τα περίτεχνα μωσαϊκά της Ελληνιστικής Περιόδου που σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια

Που θα κολυμπήσεις:

 • Πέρα Γιαλό
 • Βάτσες
 • Παχιά Άμμο
 • Ανάληψη
 • Λιβάδι
 • Μάρμαρα
 • Καμινάκια
 • Βαθύ

Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια

Που θα μείνεις:

Aegean Sea Villas

Το συγκρότημα των νέων παραθαλάσσιων πολυτελών ανεξάρτητων κατοικιών Aegean Sea Villas βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Λιβαδιού, κτισμένo σε μια πλαγιά βράχου με θέα το πανέμορφο ενετικό κάστρο και τη Χώρα της Αστυπάλαιας, καθώς επίσης και την όμορφη παραλία του Λιβαδιού. Οι κατοικίες απέχουν μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από την Χώρα και 1 μόλις λεπτό με τα πόδια από την κοσμοπολίτικη παραλία του Λιβαδιού.

Οι κατοικίες είναι κτισμένες σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Το λευκό και το μπλε κυριαρχούν εξωτερικά και εσωτερικά. Η κάθε ανεξάρτητη κατοικία βρίσκεται σε διαφορετικό ύψος με αποκλειστικά δική της αυλή και είσοδο έτσι ώστε οι κατοικίες να θυμίζουν τα λευκά κυβικά σπιτάκια με τις ασβεστωμένες σκάλες που συμπληρώνουν την εικόνα του κάστρου στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας. Ένας από του στόχους του αρχιτέκτονα ήταν η αρμονική ένταξη του συγκροτήματος στο τοπίο, με σεβασμό στο περιβάλλοντα χώρο και την ιδιαιτερότητα του Αστυπαλίτικου φυσικού τοπίου.

Όλοι οι χώροι των κατοικιών είναι άνετοι και διακοσμημένοι με γούστο σε απλές, λιτές γραμμές, με κάθε χώρο να έχει τον ιδιαίτερο, προσωπικό του χαρακτήρα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι φωτεινοί και ευρύχωροι, με πολλά παράθυρα που επιτρέπουν στον ήλιο να λούζει με φως όλους τους χώρους της κατοικίας. Η διακόσμηση είναι σύγχρονη με αναφορές στην Αστυπαλίτικη παράδοση, η επίπλωση λιτή και νησιώτικη. Βασικά στοιχεία του σχεδιασμού ήταν η λειτουργικότητα των κατοικιών, η άνετη και ευχάριστη διαμονή των επισκεπτών και γι’ αυτό και έχουν επιλεγεί υλικά και προιόντα από κορυφαίες εταιρίες στον χώρο του φωτισμού, του επίπλου, των ειδών υγιεινής και του στρώματος.

Κάθε κατοικία έχει το δικό της χαρακτήρα και χρώμα, ακολουθώντας όμως πάντα τους κανόνες και την παράδοση της Αστυπαλίτικης αρχιτεκτονικής. Οι κατοικίες ποικίλλουν σε εμβαδόν και διαθεσιμότητα δωματίων και λουτρών με αποτέλεσμα ανάλογα με την κατοικία να μπορούν να φιλοξενηθούν από 2 έως και 5 άτομα. Επίσης, μία από αυτές είναι ισόγεια ενώ οι άλλες εκτείνονται σε δύο ορόφους(μεζονέτα) οι οποίοι συνδέονται με παραδοσιακή ξύλινη σκάλα. Όλες οι κατοικίες είναι πλήρως εξοπλισμένες ώστε να παρέχουν όλες τις ανέσεις για μια όμορφη και ευχάριστη διαμονή. Κοινό στοιχείο όλων είναι η ανεμπόδιστη θέα προς το Αιγαίο πέλαγος (από τη δική του ξεχωριστή αυλή ή τον εξώστη), προς το ενετικό Κάστρο και τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας και βεβαίως προς την παραλία του Λιβαδιού που απέχει μόλις 1’ με τα πόδια. Η χώρα απέχει μόλις 15′ με τα πόδια

Η τοποθεσία των κατοικιών είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει ξεκούραση και αρμονική χαλάρωση, και ταυτόχρονα εύκολη σύνδεση με παραδοσιακές ταβέρνες και με καφετέριες, καθώς επίσης με μίνι- μάρκετ στα οποία μπορεί κανείς να βρει όχι μόνο φρέσκα τρόφιμα και λαχανικά αλλά και βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, όλα σε απόσταση 1′-2′ λεπτών με τα πόδια.

Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια

Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια

Ένας οδηγός για την Αστυπάλαια

Love Hra xxx© 2017, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

error: