Γιατί όλες οι γυναίκες θα πρέπει να ταξιδεύουν σόλο έστω μια φορά στη ζωή τους

Γιατί όλες οι γυναίκες θα πρέπει να ταξιδεύουν σόλο έστω μια φορά στη ζωή τους

Πριν πολλές πολλές μέρες είχα κανονίσει ένα ταξίδι στο εξωτερικό μαζί με τον πρώην φίλο μου, ένα ταξίδι 8 ημερών. Εγώ είχα ήδη μάθει να ταξιδεύω πολύ… αυτός πάλι όχι! Ήταν το πρώτο του ταξίδι και του φαινόταν ήδη τεράστιο κατόρθωμα.

Έτσι βρέθηκα σ’ένα ξένο μέρος με τον «άνθρωπό μου» να καταβάλλω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για να ταξιδέψεις μ’ένα άλλο πρόσωπο – να περιμένεις γι’αυτούς το πότε θα σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί, να θέλετε να δείτε διαφορετικά αξιοθέατα, να ακολουθήσετε διαφορετικές διαδρομές και ενώ ο ένας να θέλει να σταματήσει την εξερεύνηση γιατί έχει βγάλει φουσκάλες στα πόδια, ο άλλος να θέλει να συνεχίσει- Νομίζω πήρες μια ιδέα.

Χωρίσαμε λίγο μετά την επιστροφή μας στη πατρίδα… Ήμουν ανάμεσα σε α) δεν είναι η σωστή σχέση για μένα και β) ήξερα πως μου ταιριάζουν καλύτερα τα σόλο ταξίδια… και ξαφνικά σκέφτηκα εκείνες τις υπέροχες μέρες που χανόμουν στα πλακόστρωτα μικρά δρομάκια μόνη μου παρέα με τον εαυτό μου μόλις ένα χρόνο νωρίτερα.

Εκείνη την στιγμή κατάλαβα πως ήθελα να ταξιδεύω μόνη μου, αλλά αυτή τη φορά σε μέρη που ούτε καν φανταζόμουν.

Γιατί όλες οι γυναίκες θα πρέπει να ταξιδεύουν σόλο έστω μια φορά στη ζωή τους

Γιατί όλες οι γυναίκες θα πρέπει να ταξιδεύουν σόλο

Είναι ένας βαρύς τίτλος για να απαντήσεις επαρκώς, και ενώ δεν έχω όλους αυτούς τους λόγους να σου πω… θα σου πω για εκείνους που εγώ έχω μάθει από τα ταξίδια μου.

Αφού έπεισα λοιπόν τον εαυτό μου ότι τα σόλο ταξίδια ήταν ο μόνος τρόπος για μένα να φύγω – τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της ζωής μου – έκλεισα ένα για τη Πράγα… και τώρα πολλά χρόνια μετά ετοιμάζω το επόμενο μου ταξίδι για μια 8 ήμερη περιπέτεια. Εδώ λοιπόν θα διαβάσεις γιατί πιστεύω τόσο πολύ πως οι γυναίκες θα πρέπει να ταξιδεύουν σόλο έστω μια φορά στη ζωή τους…

Εδώ είναι τα πάντα σημαντικό για μένα ότι εξηγεί γιατί τόσο σθεναρά υποστηρίζουν όλες οι γυναίκες θα πρέπει να ταξιδεύουν σόλο έστω μία φορά στη ζωή τους …

 • Κερδίζεις ανεξαρτησία

Θα μάθεις πάντα να εξαρτιέσαι αποκλειστικά και μόνο από ένα άτομο… τον εαυτό σου και μόνο. Μπορεί αυτό να μην σημαίνει ότι μπορείς ξαφνικά να αλλάξεις ένα λάστιχο αυτοκινήτου -αν η κατάσταση το απαιτεί- αλλά σημαίνει ότι θα είσαι καλά εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων με ορθό τρόπο. Όταν βασίζεσαι αποκλειστικά στον εαυτό σου, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να κάνεις, δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν για να σε ρίξουν και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να πάρουν από σένα… γιατί πολύ απλά αν βρεθείς σε αυτή τη κατάσταση, θα έχεις τα ένστικτα επιβίωσης που έχεις δημιουργήσει. Έχεις συνηθίσει να είσαι μόνη σου παρέα με τις σκέψεις σου για μέρες, εβδομάδες, χρόνο… έχεις συνηθίσει να παίρνεις αποφάσεις για τον εαυτό σου.

 • Μαθαίνεις

Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα και πλάγιες καταστάσεις που για εκείνη την στιγμή τουλάχιστον θα νιώθεις πως είσαι ένα τρενάκι του λούνα παρκ, το οποίο δεν έχει αποφασίσει ακόμα προς τα που θέλει να πάει… αλλά όλο αυτό είναι μέρος της διαδικασίας εκμάθησης. 12 από τις 10 ημέρες θα έχεις καλές στιγμές… Σε σπάνια περίπτωση που κάτι πάει στραβά, θα γίνεσαι όλο και πιο πολύ έτοιμη στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων γιατί με την πάροδο του χρόνου θα γίνεσαι όλο και πιο υπομονετική, γεμάτη κατανόηση.

Μετά υπάρχουν οι προφανής τρόποι για να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου… η γλώσσα, ο πολιτισμός, η παράδοση. η κουζίνα… εσύ αποφασίζεις! Τα πάντα θα είναι διαφορετικά, νέα και συναρπαστικά. Θα μάθεις να ζεις σ’ένα τελείως διαφορετικό απ’ότι ξέρεις κόσμο.

 • Αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Εάν σου λείπει η αυτοπεποίθηση, μπορεί να έχεις σοβαρές συνέπειες στη ζωή σου. Χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό σου είναι πολύ πιθανόν να αμφισβητείς τις αποφάσεις σου με αποτέλεσμα να γίνει αναποφάσιστη… να ζητάς την επιβεβαίωση των άλλων και ποτέ μα ποτέ να μην ακολουθείς τις δικές σου αποφάσεις, να ακολουθείς τη διαδρομή της ζωής σου… Τα σόλο ταξίδια όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στον πραγματικό κόσμο, αλλά θα σε αφήσουν πιο σίγουρη από ποτέ. Θα περπατήσεις στο δικό σου ρυθμό γιατί θα έχεις δει τον κόσμο, θα αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις και θα μάθεις να στηρίζεσαι στον εαυτό σου και μόνο.

 • Βγαίνεις έξω από τη ζώνη άνεσης σου

Ξέχνα εκείνες τις μέρες που βρίσκονται μέσα στη ζώνη της άνεσης σου, ξέχνα επίσης εκείνους τους ανθρώπους που τιτιβίζουν στα αυτιά σου και σου λένε τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνεις. Μια σόλο γυναίκα ταξιδιώτης δεν νοιάζεται μόνο να δείχνει στα καλύτερα της, μπορεί να ετοιμαστεί σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα και έχει μάθει πως το jet lag είναι περισσότερο μια διαδικασία του μυαλού. Μια σόλο γυναίκα ταξιδιώτης δεν στηρίζεται στη γνώμη των άλλων, ούτε ψάχνει να επιβεβαιωθεί… Μια σόλο γυναίκα ταξιδιώτης νιώθει άνετα με τον εαυτό της.

 • Εξελίσσεις την κατανόηση της αγάπης

Κάποτε πίστευα πως η αγάπη ήταν αποκλειστικά ένα συναίσθημα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση… είτε πρόκειται για έναν άντρα και μια γυναίκα, για έναν άντρα με έναν άντρα, για μια γυναίκα με μια γυναίκα… όποια και αν είναι η περίπτωση. Μπορεί ακόμα να έχω τεντώσει την κατανόηση της αγάπης και για τα ζώα διότι λατρεύωωω το σκύλο μου το Φλάφυ. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα να αγαπήσεις από αυτά. Ταξιδεύοντας τον κόσμο σόλο έμαθα να αγαπώ τα συναισθήματα ευτυχίας, μια ηλιόλουστη μέρα, ένα καθαρό ουρανό, μια πόλη, ένα χαμόγελο από ένα ξένο, μια μυρωδιά… Έμαθα να αγαπώ τόσα πολλά πέρα από τους ανθρώπους και τα ζώα… Έμαθα να αγαπώ την αγάπη…

 • Είναι μια διαδικασία επούλωσης

Είτε πρόκειται για ένα χωρισμό, μια απώλεια, μια αλλαγή δουλειάς ή απλά έχεις βαρεθεί να παίζεις το παιχνίδι της ζωής… τα σόλο ταξίδια θα σε βοηθήσουν να επουλώσεις τις πληγές σου… ακόμα και αν δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι αυτό χρειάζεσαι!

 • Αποκαθιστάς τη πίστη σου για την ανθρώπινη καλοσύνη

Όπως σου είπα νωρίτερα, τα πράγματα μπορούν και θα πάνε στραβά… Αρκετές φορές πρόσφερα τη βοήθειά μου σ’ένα ξένο… είτε πρόκειται για χρήματα είτε να πραγματοποιήσουν μια κλήση… Οι άνθρωποι είμαστε (κυρίως) καλοί από τη φύση μας.

 • Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, αγαπάς τον εαυτό σου

Ταξιδεύοντας μόνη όχι μόνο θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία, θα μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Σαν γυναίκες έχουμε την τάση να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλες γυναίκες, ίσως και να ανταγωνιζόμαστε μαζί τους. Αυτό δεν είναι υγιές όπως και να το δούμε, ούτε φυσικά θα σε βοηθήσει στη ζωή σου. Είναι συχνά πιο εύκολο στα λόγια απ΄ότι στη πράξη, να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις άλλες γυναίκες, ειδικά αυτές που βλέπεις στα περιοδικά. Γιατί βοηθάει λοιπόν εδώ το σόλο ταξίδι; Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη γιατί… αλλά τα σόλο ταξίδια θα σε βοηθήσουν να αφήσεις πίσω αυτή τη σύγκριση που κάνεις με τους άλλους. Σύντομα διαπιστώνεις πόσοι πολλοί άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω στο κόσμο… με διαφορετικά σώματα, προσωπικότητες, χρώματα μαλλιών, δέρματος… και πάει λέγοντας. Είμαστε όλοι διαφορετικοί! Αγκάλιασε τον εαυτό σου και τη μοναδικότητα σου!

 • Μαθαίνεις τι είναι σημαντικό στη ζωή σου

Μπορείς όχι μόνο να μάθεις τι είναι σημαντικό γενικά στη ζωή… αλλά αυτό που είναι σημαντικό για τη δική σου ζωή. Μπορεί να μισείς τα σόλο ταξίδια, αυτό είναι δεκτό… έχεις μάθει πως δεν είσαι κάποιος που αγαπά να είναι μόνος του και νιώθεις πιο ευτυχισμένος όταν έχεις κάποιον δίπλα σου. Μπορεί να μισείς τις μέρες που κάθεσαι σε μια παραλία και δεν κάνεις τίποτα και να σου λείπουν οι πολυάσχολες μέρες στη δουλειά και από τη στιγμή που θα φτάσεις σπίτι θα έχεις μάθει να εκτιμάς την καθημερινότητα και τη ρουτίνα της κάθε μέρας. Ίσως αγαπήσεις την αίσθηση ελευθερίας που έρχεται με το να ταξιδεύεις το κόσμο και να βρεις ένα τρόπο να το κάνεις καριέρα σου. Οποιαδήποτε είναι το θέμα, θα μάθεις τι είναι σημαντικό για σένα και μόνο!

 • Εκτιμάς τα μικρά πράγματα

Αφού ζήσεις με δημητριακά ή μείνεις σε κανένα δάσος για δυο μέρες, επειδή οι τράπεζες έκλεισαν και δεν βγάζουν λεφτά, σύντομα θα μάθεις να εκτιμάς τα μικρά πράγματα στη ζωή. Καθαρό τρεχούμενο νερό, μια στέγη για να μείνεις, φαγητό, ανθρώπινη στοργή. Μερικά απλά πράγματα που χρειάζεσαι… οτιδήποτε άλλο είναι απλά μια ευλογία για την οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων.

 • Το πιο σημαντικό απ’όλα… ελευθερώνεις τον εαυτό σου

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες… για οποιονδήποτε λόγο, για οτιδήποτε τις κάνει να φύγουν μακριά, για όποιον συναντούν στο δρόμο, για οτιδήποτε χάνουν πίσω στο σπίτι, θα ζήσουν μια αλλαγή, η οποία είναι απλά απερίγραπτη! Δεν είναι επίθετο, δεν είναι μια λέξη στο λεξικό… είναι ένα συναίσθημα… είναι η Ελευθερία… της ανακάλυψης… του εαυτού…

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: