Πως να απολαύσεις να είσαι μόνος και να αγαπήσεις τα solo ταξίδια

Πως να απολαύσεις να είσαι μόνος και να αγαπήσεις τα solo ταξίδια

…αλλά δεν μπορείς να ταξιδέψεις μόνος έτσι?

Σύντομη απάντηση: όχι.

Μεγάλη Απάντηση: Όχι, στη πραγματικότητα όχι.

Τα περισσότερα ταξίδια μου τα έκανα μόνη μου… και όχι δεν εννοώ να φύγω από το σπίτι μου για να ζήσω και να σπουδάσω στο εξωτερικό, να αρχίσω μια ζωή σε κάποια άλλη χώρα. Εννοώ ότι έχω ταξιδέψει σε αρκετές χώρες μόνη… SOLO! Σε λίγες μέρες φεύγω για τον επόμενο προορισμό μου… ναι solo.

Έτσι, στο ερώτημα του κατά πόσο τα solo ταξίδια είναι μοναχικά ή όχι το ξέρω πολύ καλά σε όλες τις μορφές του.

Πρώτα απ’όλα όχι δεν είμαι τοίχος ούτε παγόβουνο… Λιώνω και εγώ και τα συναισθήματα μου με πλημμυρίζουν και με ρίχνουν… με κάνουν να νιώθω ευάλωτη. Επηρεάζομαι πολύ από το τι συμβαίνει γύρω μου…

…αλλά έχω μάθει να αγαπώ τη παρέα μου… και το πιο σημαντικό έχω μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου.

Το θέμα της αυτοεκτίμησης είναι κάτι που δυστυχώς πολλοί άνθρωποι υποτιμούν και σίγουρα δεν δίνουν τη προσοχή που χρειάζεται. Αλλά θα σου πω πως ναι είναι αλήθεια ότι όταν μάθεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, και εννοώ να αποδέχεσαι ολοκληρωτικά τον εαυτό σου και αυτό που είσαι, τότε αυτόματα θα συνειδητοποιήσεις το πόσο δυνατή μπορεί να είναι αυτή η αυτο αποδοχή. Προτού το μάθεις θα έχεις ένα αέρα αυτοπεποίθησης που ποτέ δεν ήξερες ότι υπάρχει, θα είναι σαν να έχεις ένα ελατήριο στα πόδια σου και θα κατακτάς την κάθε μέρα… Έτσι θα ξεκινήσεις να επιτυγχάνεις πράγματα που ποτέ δεν ήξερες ότι ήσουν σε θέση να κάνεις… και όλο αυτό θα έρχεται φυσικά…

Δεν ήμουν πάντα χαρούμενη με τον εαυτό μου και ήταν κάτι που με οδήγησε να απολαμβάνω πραγματικά τη παρέα μου.

Πως να απολαύσεις να είσαι μόνος και να αγαπήσεις τα solo ταξίδια

Υπάρχουν δυο σημαντικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν το «μοναχικές στιγμές » από το  «είμαι μόνος και ταξιδεύω solo » . Το ένα είναι ο ΧΡΟΝΟΣ και το άλλο είναι οι ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

Είτε ταξιδεύεις solo για μια εβδομάδα, ένα μήνα ή ένα χρόνο δεν έχει τόσο σημασία γιατί προφανώς θα είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που θα έχεις περάσει παρέα με την παρέα σου… τον εαυτό σου! Σίγουρα μπορείς να γνωρίσεις ανθρώπους εκεί έξω αλλά ουσιαστικά θα είσαι μόνος σου. Ξέρεις πολύ καλά ότι οι άνθρωποι θα σηκωθούν και θα φύγουν προς τον προορισμό τους και στη συνέχεια θα είσαι εκεί ακριβώς από όπου ξεκίνησες… μόνος!

Τώρα ακούγεται ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για τους περισσότερους από εμάς… ειδικά όταν το δεύτερο σημαντικότερο χαρακτηριστικό των solo ταξιδιών μπαίνει στο παιχνίδι… οι προκλήσεις…

Μιλάω για εκείνες τις στιγμές όπου θα μπεις καταλάθος σε λάθος τρένο στην Ιταλία και αντί για Νάπολη θα βρεθείς στη Φλωρεντία και θα νιώθεις το πανικό να σε κυριεύει αφού συνειδητοποιείς ότι πας σε αντίθετη κατεύθυνση.

Μιλάω για εκείνες τις στιγμές που καταπονείς τον εαυτό σου ενώ μεταφέρεις μια μεγάλη και ασήκωτη βαλίτσα και δεν έχεις το τρόπο να κάνεις κάτι, απλά παίρνεις μια ανάσα και συνεχίζεις, ακόμα και αν ξέρεις πως θα σου πάρει μια ώρα για να φτάσεις στο μέρος που θες.

Μιλάω για εκείνες τις στιγμές όπου φτάνεις στο κατάλυμα σου και δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φαινόταν στις φωτογραφίες όταν έκανες την κράτηση και φυσικά το ανέχεσαι γιατί δεν έχεις που αλλού να μείνεις καθώς στη περιοχή διαδραματίζεται ένα event και είναι όλα κλεισμένα, έχεις όμως μια εναλλακτική και αυτή είναι να χάσεις την κατάθεση σου και να πληρώσεις τα τετραπλάσια για να μείνεις στο μοναδικό δωμάτιο που θα βρεις στο πεντάστερο deluxe ξενοδοχείο που υπάρχει.

Προκλήσεις : πάντα υπάρχουν όχι μόνο στα solo ταξίδια

Κάποιος σοφός μου είπε το εξής:

Δεν είναι το τι συμβαίνει σε σένα που σε ορίζει, είναι το πως αντιδράς

Για κάποιο λόγο βλέπουμε τις προκλήσεις σαν εμπόδιο, σαν ένα κλειστό δρόμο μπροστά μας. Αλλά αν είμαστε χαρούμενοι με τον εαυτό μας, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και το πάρουμε αυτό σαν μια ευκαιρία να αποδείξουμε στον εαυτό μας και στο χαρακτήρα μας – σε κανέναν άλλο, αλλά μόνο στον εαυτό μας- τότε οι προκλήσεις μπορούν να ξεπεραστούν.

Το να ταξιδεύεις μόνος είναι δύσκολο… απαιτεί χρόνο με τον εαυτό σου και μια πλήρη αίσθηση της εξάρτησης από σένα για να λύσεις τα προβλήματα σου.

Είναι σημαντικό να σταματήσεις να το βλέπεις σαν κάτι κακό… πρέπει να αρχίσεις να το βλέπεις ως μια ευκαιρία να μάθεις, να αναπτυχθείς και να αποδεχθείς τον εαυτό σου.

Μόλις αποδεχθείς τον εαυτό σου, θα απολαύσεις το χρόνο μαζί σου χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι. Αυτό και πολλά άλλα θα αρχίσουν να ρέουν με απόλυτα φυσικό τρόπο στη ζωή σου…

Love Hra xxx

© 2016, Female Traveler. Female Traveler – All rights reserved.

Related Post

error: