The save and splurge lifestyle: Κάνε το ταξίδι της ζωής σου

The save and splurge lifestyle: Κάνε το ταξίδι της ζωής σου

Ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει την αποστολή μου… θα έλεγα ότι δεν έχω φτάσει ούτε καν στα μισά… ίσως όταν πάρω το πλοίο για την Ανταρκτική, να σου πω ότι βρίσκομαι πολύ κοντά στην πραγματοποίηση…

  • Πως το κάνεις αυτό; Πως κάνεις το ταξίδι της ζωής σου;

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μου κάνουν…

Είμαι σε ηλικία 28 ετών και κάτι ψιλά και έχω μετατρέψει το πάθος μου για τα ταξίδια σε μια δουλειά με πλήρες ωράριο.

The save and splurge lifestyle: Κάνε το ταξίδι της ζωής σου

Μεγάλωσα στην Ελλάδα, μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου… Οι περισσότεροι άνθρωποι που συναντώ αντιδρούν με το ίδιο βλέμμα θαυμασμού και ζήλιας όταν συναντούν έναν Έλληνα, το οποίο ακολουθείται από ένα “Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ την Ελλάδα”.

Ούτε και θυμάμαι από πόσο μικρή άρχισα να ταξιδεύω… Δεν είμαι σίγουρη προς τα που έκανα το πρώτο μου ταξίδι και σε τι ηλικία… πρέπει να ρωτήσουμε τη μητέρα μου γι’αυτό…

Άρα όπως καταλαβαίνεις είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά πολλές χώρες σε διάφορες γωνιές του κόσμου… και για να σε γλιτώσω από τον κόπο, οι γονείς που μετά τα 18 μου δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα cent για τα ταξίδια μου. Ήταν όλα αυτοχρηματοδοτούμενα.

Γι’αυτό και όλοι με ρωτούν πως το κάνω…

The Save and Splurge Lifestyle

Τη φιλοσοφία αυτή της αποταμίευσης και του να σπαταλάς τα χρήματα εκεί που εσύ θέλεις την ζω από τότε που ταξίδεψα για πρώτη φορά στο εξωτερικό… και σε πληροφορώ είναι απλή και εύκολη να επιτευχθεί και φυσικά στο τέλος σε ανταμείβει… Ενώ είναι τόσο απλή όπως υποδηλώνεται παραπάνω, θα σου κάνω την χάρη και να στο αναλύσω λεπτομερώς, έτσι ώστε να μην έχεις την δικαιολογία “δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τα ταξίδια”. Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω κάποιον που θέλει να ταξιδέψει τόσο μα τόσο πολύ και τον εμποδίζει το χρηματικό.

Ωστόσο μπορώ να δεχτώ εναλλακτικές δικαιολογίες, όπως των οικογενειακών υποχρεώσεων, τις δεσμεύσεις της δουλειάς, τις δεσμεύσεις του σχολείου και ούτω καθεξής… Όπως έχω ξαναπεί είναι όλα βάση προτεραιοτήτων και αν αυτές είναι οι επιλογές που έχεις κάνει στη ζωή σου, τότε ναι έχεις επιλέξει να μην είσαι σε θέση να ταξιδεύεις. Αλλά αν λες και ξαναλες πόσο πολύ θες να δεις τον κόσμο, αλλά δεν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά… πραγματικά δεν μπορώ να το δεχθώ, έστω και αν είναι η αλήθεια στην πιο αγνή της μορφή.

Και συνεχίζω… Η φιλοσοφία της αποταμίευσης και του να σπαταλάς τα χρήματα εκεί που εσύ θέλεις…

Τα ταξίδια κοστίζουν χρήματα- έτσι πήγαινε και βγάλε μερικά

Όχι δεν πρόκειται να μην παραδεχτώ σε αυτό το σημείο ότι τα ταξίδια κοστίζουν… Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις χρήματα (εκτός αν έχεις κάποιο δέντρο που σου ρίχνει μερικά, οπότε πρέπει να γίνουμε φίλοι αμέσως) είναι να εργασθείς γι’αυτό.

Σίγουρα κάποιοι από τους τυχερούς του κόσμου να είναι αρκετά τυχεροί να έχουν τα πάντα έτοιμα στα χέρια τους, αλλά για την πλειοψηφία από εμάς είναι λίγο έως αρκετά πιο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρέπει να εργαστούμε… Πολύ…

Το να αποταμιεύεις χρήματα και να τα ξοδεύεις εσύ όπου θες μπορεί να είναι απίστευτα επιβραβευτικό… μπορείς κάλλιστα να ξοδέψεις τα κερδισμένα λεφτά σου σε πολυτελής εμπειρίες ή αγαθά που οι άλλοι σε κάνουν να πιστεύεις ότι είναι πολύ δύσκολο να τα αποκτήσεις. Έτσι φυσικά θα πρέπει να δουλέψεις 24 ώρες το 24ωρο για να τα αποκτήσεις… αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο γιατί αυτό που κερδίζεις είναι μια εμπειρία που δύσκολα βρίσκεις αλλού. Μια εμπειρία που κερδίζεις μόνος σου. Οι πολυτελείς διακοπές κοστίζουν χιλιάδες ευρώ και δεν πρόκειται να έρθουν εύκολα, αλλά αν το θες πολύ… τότε είναι δικές σου…

Αποταμίευσε σαν να ξέρεις πως έρχεται η Παγκόσμια Κρίση

Το ένα πράγμα είναι να κερδίσεις χρήματα, και το άλλο πράγμα είναι να τα αποταμιεύσεις. Όταν σπούδαζα στο πανεπιστήμιο δούλευα παράλληλα σε μια δουλειά με πλήρες ωράριο, που σημαίνει ότι κέρδιζα ένα σημαντικό εισόδημα για μια προπτυχιακή φοιτήτρια. Αλλά αυτό δεν θα είχε καμία σημασία αν ζούσα την “τυπική ζωή” του φοιτητή… να παρτάρω τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο, να συμβαδίζω με τις τάσεις της μόδας έχοντας όλα τα in πράγματα και ούτω καθεξής… έτσι αποταμίευα σαν να προετοιμαζόμουν για την Αποκάλυψη και ξόδευα 0 ευρώ των κερδών μου… Εδώ λοιπόν σου έχω τους 5 καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα και να ξοδεύεις σχεδόν 0 ευρώ σε δαπάνες: (Προσοχή είναι μόνο για όσους θέλουν πραγματικά να ταξιδεύουν και μόνο να ταξιδεύουν γιατί αυτό τους γεμίζει)

1. Μείνε στο πατρικό σου: αυτό είναι το προφανές και σίγουρα ένας τρόπος να σώσεις πολλά χρήματα σε αντίθεση με το να νοικιάζεις ένα σπίτι. Δεν θα έχεις λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, λογαριασμούς νερού, super market κ.λ.π κ.λ.π

2. Άσε το αυτοκίνητο στην άκρη: ξέρεις πόσα χρήματα θα εξοικονομήσεις από τα καύσιμα, την ασφάλεια, τη συντήρηση αλλά και από τυχόν απρόβλεπτες δαπάνες;! Θα με ρωτήσεις “πως θα πηγαίνω όπου θέλω; Δεν βγάζει ένα μαγικό ραβδάκι και βρίσκομαι εκεί που θέλω!” Και θα σου απαντήσω ευθύς αμέσως πως θα εκπλαγείς πόσοι φίλοι και συγγενείς θα προσφερθούν να σε πάνε εκεί που χρειάζεσαι… και στην τελική υπάρχουν και οι δημόσιες συγκοινωνίες, που μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σου φίλος.

3. Ξανασκέψου το κοινωνικό σου ημερολόγιο: το να βγαίνεις έξω με φίλους συμφωνώ πως είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να καταλήξει και πολύ ακριβό… ειδικά για εμάς τις γυναίκες που προσπαθούμε να είμαστε στη μόδα. Ξανασκέψου τον τρόπο που κοινωνικοποιήσε… προσκάλεσε τους φίλους σου να μαζευτείτε σπίτι σου αντί να βγείτε έξω για φαγητό, μαγείρεψε στο φίλο σου ή βγάλτε τα κατοικίδια σας μια μεγάλη βόλτα, αντί να γίνεις εσύ ένα άγριο paty animal το βράδυ του Σαββάτου. Σίγουρα είναι καλό να το κάνεις κάποια στιγμή αλλά όχι και κάθε Σαββατοκύριακο- αν θες φυσικά να αποταμιεύσεις τα χρήματά σου.

4. Ελαχιστοποίησε τις υποχρεωτικές σου δαπάνες: υποχρεωτικές δαπάνες που απαιτούνται για να ζήσεις όπως τα τρόφιμα, οι ιατρικοί λογαριασμοί και οι μεταφορές σου δεν μπορούν να αναιρεθούν πλήρως ΌΜΩΣ μπορούν να μειωθούν αρκετά. Αν κάνεις εσύ ο ίδιος τα ψώνια στο super market, ξανασκέψου τη διατροφή σου με ένα πιο οικονομικό όφελος. Το να είσαι χορτοφάγος μειώνει αρκετά το κόστος αλλά φυσικά δεν ταιριάζει σε όλους. Μπορείς όμως να μειώσεις ή και να κόψεις τα γλυκά (πολύ ευεργετικό για το σώμα σου) ή να στραφείς σε κατεψυγμένα λαχανικά αντί για φρέσκα (αν και δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για όλους).

5. Εξάλειψη των περιττών δαπανών: τα περιττά έξοδα είναι αυτό ακριβώς… περιττά. Σταμάτα να βγαίνεις έξω για φαγητό και φτιάξε ένα ωραίο γεύμα σπίτι σου… σταμάτα να πηγαίνεις σινεμά και παρακολούθησε ένα ωραίο έργο στο σπίτι σου, ξανασκέψου τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο και επέλεξε να γυμνάζεσαι σπίτι σου ή ακόμα και έξω στη φύση… ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Κράτησε τα μάτια σου στο βραβείο

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που σε χωρίζει από το τελικό βραβείο σου… η εστίαση. Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι αναπαυτικά και να ζηλεύεις τη ζωή κάποιου άλλου, αλλά μην ξεχνάς πως αυτοί οι άλλοι μάλλον (το πιο πιθανό) εργάστηκαν γι’αυτό. Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν έρχεται εύκολα… με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που παρουσιάζονται από τη ζωή. Θα σου πω αυτό… μην σκέφτεσαι ότι “δεν μπορείς” να έχεις κάτι που θέλεις… να σκέφτεσαι με ποιο τρόπο μπορείς να το αποκτήσεις…

Love Hra xxx

© 2017, Female Traveler. All rights reserved.

Related Post

59
Leave a Reply

avatar
58 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
58 Comment authors
fazeelahCarol Cassaraaziel morteEmma whiteStacey Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
robin Rue
Guest
robin Rue

This sounds like a great way to live and be really happy doing it. I need to try your tips.

saidat
Guest

Thanks for sharing the tips. nice work

Ana Rose | Roads and Pages
Guest

This is such an inspirational post. I can relate with you although I did not travel as early as you. My first experience riding the airplane was when we have to compete for a national competition in our country.

ArtByHeart
Guest

This article is great! I have always devoted all my spare time and money for travelling, even after I got family with kids and a dog. I just simply take them all with me on my adventures. Your blog has inspired me to travel even more, as I am close to my goal of leaving my day work behind and earning enough on the Internet in order to be on the road full time!

NowThatsAHoneymoon
Guest

It’s very important to save when you travel! This is a great article and all too true. My husband and I work full time and we always save for our trips, cutting on eating out or shopping excessively if needed.

Joi
Guest
Joi

this is true, nothing in life comes easy we gotta work hard for everything we want; Traveling is a lot of fun but a lot of expenses too. I have traveled since I was 3 years old with my parents; I feel so blessed to have had the opportunity to visit many countries.

Amber Myers
Guest
Amber Myers

I need to try these out! I know I do want to travel more.

Divine - Ladies Make Money
Guest

This is great. I am a traveler, but not like you :). I travel once a year and this means saving for a whole year before going out on an adventure.

Sandra Crespo
Guest

I love how you ended this focus will bring us anything we desire! We have to focus on our thoughts and goals in order to achieve them!! I am obsessed with traveling too I always enjoy your posts

Joanna
Guest

thank you for a very inspiring article

Author Brandi Kennedy
Guest

These are all great tips for spending less and saving more – even if you aren’t planning to travel! I can only imagine how well these strategies help to expand your travel funds!

alex moresco
Guest

your photos are literally picture perfect!!!

Adriana
Guest

Great post! Thank you 🙂

Amanda OBrien
Guest

some great tips! not sure about living with my parents thought :-)!

Katja
Guest

Such an inspiring post. I’ve always spent all my “spare” funds on travelling and have in the process learned a few tricks of the trade. Thanks for sharing hun ☺
Katja xxx
http://www.katnapped.com

LizZ Holla
Guest

I thoroughly enjoyed reading this post. I love the idea of traveling at whim and wish! I do that quite often in my own province. But never abroad.

Ance Antovska
Guest

Awesome pictures and great tips for spending less and saving more .

Hallie
Guest

The English version of this article was a bit rough to read… but I think I got the gist. Saving and splurging… yeah, it’s the way to see the world. We need a car where we are, but I definitely don’t need a bunch of new clothes every season. I think not playing into fast fashion is the biggest way I save money.

Rochelle
Guest

We are talking about cutting back right now. I like your tips for keeping your eye on the prize

Steven Goodwin @ MyFamilyOnABudget
Guest

Interesting ideas. Yes, it’s true that you can live very cheaply when your priorities are to travel. What happens when you look to settle down or retire though? Don’t you need some sort of foundation?

Isaly Holland
Guest

I will be using your tips! I want to start traveling more often. Thats so cool that youre from greece!

Isaly Holland | http://www.memoriesbyisaly.com

thi
Guest

Wow this is very clever ! I need to start doing these to save some money !

julie porter
Guest
julie porter

My daughter wants very much to travel and follows all of these tips. She still lives at home and doesn’t spend money really other than on paying here student loans from college. I hope that she will soon be able to follow her dreams to travel.

george
Guest
george

we all need to save money to be able to travel. its completely worth it in the long trun. it’s all about prioritizing. and i prioritize travle. thanks for the tip!

Tal
Guest

Sounds like an amazing way to see the world, and get paid to do it! Great tips as well.

Rose
Guest

So motivating! I like how you make every excuse disappear. There are no excuses if you have focus and determination.

candy
Guest

I couldn’t read this because of the language but your photos are beautiful. We save and splurge of trips twice a years.

Shannon Harris
Guest

Being a travel blogger and nomad myself this write up was amazing to read! Emcourage many others to see the world

Deanna
Guest
Deanna

This is great advice. We love to travel so we try and budget for our trips. We usually travel locally but love seeing all of the culture.

Diana
Guest

Awesome way to live! Can’t wait to read more.

Sabrina @ Pink Little Notebook
Guest

I love travelling too and I agree with you, one must make it a priority to make it happen.

Krysten
Guest

These are really great tips, I especially like (and never thought of) the one of becoming a vegetarian to make things cheaper. When I was a vegetarian my spending was significantly less. That’s amazing.

Kaitlyn
Guest
Kaitlyn

Save & splurge is how I want to live! Your pictures are gorgeous. And so are you!

Kaitlyn
http://www.mypostpartumlife.com

Nancy
Guest

This is awesome! Thank you sharing 🙂

Emma
Guest

Id love to be able to travel full time – your advice is really great and obviously working well for you

Nicole Aguilar
Guest

I absolutely believe that traveling is NOT a waste of money. I envy the people that sell all of their stuff and just hit the road.

CourtneyLynne
Guest
CourtneyLynne

These are some great tips! Sounds like you have things down pretty well!

Crystal
Guest

This is such a lovely way to enjoy life. Great post.

Tesha
Guest

So inspired by your travels. Thank you for sharing the tips.

Punita Malhotra
Guest

It is all a matter of what we consider value for money and what we identify as our priority in life. While one splurges on fashion, the other splurges on an airline ticket.

Tina
Guest

This is so cool. I always felt like I couldn’t travel because it’s too expensive but you show that it is possible if you want it enough and have good discipline. I hope I get to travel later on in life myself!

Milica
Guest
Milica

This sounds very interesting! I love to travel a lot. Never visited Grecce tho.

Elizabeth
Guest

Great tips, these! I want to travel more this year, and the following years, so we are saving up so we can do just that. Every little bit helps.

Ashley
Guest

Wow, what an inspiring story! I am going to try those tips, and will be sharing my feedback. 🙂

Wayne Liew
Guest

I agree that in order to travel, people must learn how to sacrifice a little with their lifestyle and quality of living. However, I am also increasingly noticing that more people are traveling without having an emergency fund in place. Some of them are even utilizing their credit or getting into debt just to travel.

To me, traveling and gathering experiences are amazing (I love them too), but one might also need to choose a cheaper destination / way to travel if they are not in a healthy financial state.

Fatima Torres
Guest

One of my goals this year is to dedicate time each month to family travel We live in a tourist area, and it would be nice to explore the area more.

Sondra Barker
Guest

This sounds like a quite a fun lifestyle! It sounds like a nice balance!

hey sharonoox
Guest

These are great tips! I agree with you on savings. I want to save more so that I could go travelling with my family this summer.

Angie Scheie
Guest

It’s wonderful how young you are and how you’ve made travel a priority. You have a lid of great tips. Thank you!

Wanderlust Vegans
Guest

Great tips! We are also budget travellers so we can relate. The more budget you are the more trips you can take!

error:
Αρέσει σε %d bloggers:
Inline
Inline